לימודים מעל גיל 30

לימודים מעל גיל 30

האם כדאי להתחיל ללמוד בגיל 30+?

היום, לימודים אקדמיים הם חזון נפוץ מאוד. מה שבעבר סימלה תעודת הבגרות, עושה היום התואר הראשון. זהו תנאי הסף כמעט לכל עבודה, גם הזוטרה ביותר, ולכן כל אחד מעוניין להשיג את ההשכלה האקדמית. בניגוד למה שחושבים רבים, גם בגיל מאוחר אפשר ללמוד באקדמיה – ואפילו ליהנות מתנאי קבלה משופרים. אז כיצד נראים לימודים מעל גיל 30?

לא כל כך נדיר כמו שזה נראה

למרות שנדמה כאילו עולם האקדמיה שייך לצעירים בלבד, הדבר רחוק מלהיות נכון. ראשית, כמעט כל הסטודנטים בתארים הגבוהים – דוקטור ומעלה – הם אנשים בני סביבות גיל ה-30 ויותר מזה. חוקרים רבים באוניברסיטה נכנסו כבר לעשור החמישי בחייהם.

אבל, גם בתואר הראשון תמצאו לא מעט אנשים אשר אינם נמצאים בשנות ה-20 לחייהם ובכל זאת בחרו להתחיל את מסעם באקדמיה. יש כאלו אשר לא רואים בלימודים האקדמיים את השלב הבא לאחר הצבא או הטיול הגדול, ולכן עושים זאת בנקודת זמן מאוחרת יותר מרוב האנשים. תתפלאו, זה לא גורע כהוא זה מהיכולת ומהחוויה.

תנאי קבלה ללימודים אקדמיים מעל גיל 30

זהו אולי ההבדל העיקרי בין סטודנטים 'מבוגרים' לבין סטודנטים צעירים, בשנות העשרים לחייהם: הגישה במועצה להשכלה גבוהה לגבי לימודים מעל גיל 30 היא שיש לעודד כמה שיותר את המגמה הזו ולהעניק גם למבוגרים יותר את ההזדמנות להצטרף למסלולים לתואר – אשר מתחילים בתואר הראשון ונמשכים כל עוד הסטודנט רוצה בכך. ההזדמנויות, מרגע הקבלה למוסד האקדמי, שוות לחלוטין.

אם כן, במה מתבטאת ההקלה הרבה כל כך בתנאי הקבלה? שימו לב: לימודים מעל גיל 30 מאפשרים להגיש מועמדות גם ללא ציון פסיכומטרי, ואפילו מבלי שיש למועמד תעודת בגרות מלאה. עד כדי כך התנאים משופרים.

חשוב לציין כי ישנם כמובן סייגים ומקרים יוצאי דופן. לדוגמא, בפקולטות בהן הביקוש גבוה ביותר, יצטרכו המועמדים ה'מבוגרים' להציג לרוב תעודת בגרות מלאה ולעיתים אף פסיכומטרי בציון בסיסי – או לעבור מכינה מיוחדת. וזהו העניין הבא עליו נספר כאן.

מכינות ובחינות

סטודנטים מעל לגיל 30 אשר רוצים להתקבל לאקדמיה, יצטרכו לעבור לעיתים מכינות מיוחדות, אשר ייתנו להם מעין חותמת כשירות לכך שהם מתאימים לרמה האקדמית במוסד אליו הם רוצים להתקבל. המכינות הללו מיועדות לשני תפקידים: הכשרה וחיזוק הצד הלימודי של המועמד, כמו גם בחינתו ובדיקת רמת הלימודים שלו.

הבחינות עצמן יכולות להיות בחינות פסיכומטרי ואף בחינות ספציפיות ל'השלמת' תעודת הבגרות, אם ישנו מקצוע אחד או שניים אשר חסרים להשלמת התעודה. כך, מקלים המוסדות על המועמד ומאפשרים לו להתקבל מבלי להתאמץ יתר על המידה, באופן יחסי.

עניין ההכשרה, במסגרת מכינות עבור לימודים מעל גיל 30 נוגע להכנתו של המועמד בצורה מיטבית לתחילת הלימודים האקדמיים עצמם. הרי מדובר באדם אשר לא למד באופן מסודר מזה עשר שנים ויותר, והכנתו לקראת הלימודים עצמם חשובה ביותר. לכן, המכינות מאפשרות לסטודנטים הללו להתאמן על קריאה וכתיבה אקדמית ועוד שלל יכולות הכרחיות.

 בואו להתייעץ אתנו

 

 

סגור