כדי להשתלב בארגון מוביל: לימודי ייעוץ ארגוני

כדי להשתלב בארגון מוביל: לימודי ייעוץ ארגוני

כל המדיע על לימודי ייעוץ ארגוני, תנאי קבלה, מוסדות לימוד, אפשרויות תעסוקה בתחום ועוד


התנהלות ארגונית נכונה הנה המכנה המשותף המחבר בין חברות גדולות וקטנות כאחד, אשר מצליחות בעסקיהן ונהנות מסטאטוס יציב בכלכלה הסוערת בת ימינו. על רקע התחרות העזה והשאיפה המתמדת לשיפור פעילות הארגון, גוברת הדרישה לבעלי מקצוע אשר יכולים לסייע בכך. יועצים ארגוניים, אשר התמחו בנושא במסגרת לימודי ייעוץ ארגוני, הם המועמדים הטבעיים למלא את תפקיד זה.

אודות לימודי ייעוץ ארגוני

לימודי ייעוץ ארגוני מקנים למשתתפים בהם את הכלים להעניק ייעוץ מלא לחברות ולארגונים, במגוון נושאים הקשורים לתחומי פעילותם: פיתוח עסקי, תפעול, שיווק, כספים וניהול כלכלי, חלוקת תפקידים וכן הלאה.
לצורך זה, לומדים הסטודנטים מגוון נושאים, ביניהם מודלים של ניהול, שיטות ארגון, טכניקות התערבות, ניתוחי אירועים, ניהול משאבי אנוש, התנהלות כספית, עריכת ראיונות אבחוניים, תצפיות ותכנים נוספים.

למי מיועדים לימודי ייעוץ ארגוני?

לרוב, לימודי ייעוץ ארגוני לא פתוחים לקהל הרחב. תחת זאת, הלימודים מיועדים לבוגרי תואר שני בתחומים קרובים, דוגמת מנהל עסקים, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, חינוך, מנהל ציבורי ולימודי עבודה. בנוסף על כך, על המועמדים לעבור ועדת קבלה, הכוללת ראיון אישי.
במקרים מסוימים, מוסד הלימודים הנתון יכול לשקול קבלה של סטודנטים בעלי תואר ראשון המנוסים בניהול משאבי אנוש, או בעלי תואר שני בתחום אחר.

המוסדות המציעים לימודים בתחום
מספר רב של אוניברסיטאות ומכללות בכל רחבי הארץ מציעים מסלול של לימודי ייעוץ ארגוני. בכלל זה, ניתן להזכיר את המרכז להשתלמויות של אוניברסיטת בר אילן, היחידה ללימודי המשך ולימודי חוץ של אוניברסיטת חיפה, המרכז ללימודי חוץ של המכללה האקדמית ספיר, מכללת סמינר הקיבוצים, בית הספר למנהלים תפנית ועוד. שכר הלימוד עומד בתקן אוניברסיטאי במרבית מקרים, ונע סביב 12,000 ל-15,000 לשנת לימודים אחת.

אפשרויות התעסוקה בתחום

מסיום הלימודים, מספר רב של אופציות נפתח עבור הבוגרים. הם יכולים למצוא תעסוקה כיועצים ארגוניים לכל דבר ועניין בחברות במשק הישראלי, כמנהלי פיתוח ארגוני, כאחראי ארגון ושיטות, כמדריכי קבוצות וכן למלא תפקידים נוספים.
הייעוץ יכול להינתן הן במסגרת פנים ארגונית והן במסגרת חיצונית, כלומר, היועץ יכול להיות מועסק בחברה בצורה קבועה, או לחילופין להעניק את שירותיו כעצמאי אשר מגיע לארגון בנקודת זמן מסויים, מנתח את המתרחש בו ומעניק דו''ח מלא למנהליו. יועץ ארגוני הוא איש מקצוע מבוקש ביותר -יש לזכור כי הדרישה ליועצים ארגוניים מאפיינת כמעט כל חברה במשק הישראלי. בוגרי הלימודים יכולים לנצל את הידע הכללי אשר ניתן בקורס ולמצוא תעסוקה בחברה אשר נוגעת לתחומי העניין שלהם. 

ומה בנוגע לשכר?

הנחת העבודה היא שיועץ ארגוני משתפר עם השנים. על מנת ליהנות משכר נאה, ראשית יש להתמקצע בתחום במשרות פשוטות יותר, דוגמת רכזי כוח אדם ואנשי משאבי אנוש בחברות  מסוימות. במקרים כאלה, השכר למשרה מלאה נע בין 5,000 ל-8,000 ש''ח. יועץ ארגוני בחברה גדולה כבר מרוויח שכר גבוה יותר, אשר בהחלט עולה על הממוצע במשק כיום. 

 קישור רלוונטי

פורום משאבי אנוש והתנהגות ארגונית

סגור