סיימת לימודי תואר ראשון בתקשורת, מה עכשיו?!

סיימת לימודי תואר ראשון בתקשורת, מה עכשיו?!

אפשרויות התעסוקה השונות העומדות בפני בוגרי תואר ראשון בתקשורת

תואר ראשון בתקשורת הוא אחד התארים הפופולריים ביותר באוניברסיטאות ובמכללות השונות. רבים מבקשים להגשים את החלום להיות מגישי החדשות הבאים וממהרים להירשם ללימודים. אבל האם פשוט כל כך להשיג עבודה בתחום התקשורת לאחר הלימודים?

עבודה בתחום התקשורת

לימודי תקשורת הם לימודים רב תחומיים, המשלבים מגוון רב של תחומים הקשורים ונושקים לתחום התקשורת (עיתונאות כתובה, טלוויזיה, רדיו, פרסום ושיווק, דוברות, יחסי ציבור ועוד). בין התפקידים המוצעים לבוגר תואר ראשון בתקשורת אפשר למצוא משרות כגון כתב, תחקירן, עורך, מפיק, קריין, מפתח פורמטים חדשים, עורך תוכן, עוזר פרלמנטרי, דובר, איש יחסי ציבור, מנהל תוכן בחברות אינטרנט, מגיש חדשות (קחו בחשבון שעל מנת להתיישב על כסאה של מיקי חיימוביץ' נדרשות מספר לא מבוטל של שנות ניסיון בתחום) ועוד.

ביקוש והיצע

מכיוון שהחוג ללימודי תקשורת הוא חוג כה פופולרי ונלמד באוניברסיטאות ובמכללות רבות, בכל שנה מסיימים את התואר סטודנטים רבים המבקשים להגשים את החלום. אך השוק רווי ומעטים ימצאו עבודה בתחום הספציפי בו חשקו כשהתחילו את לימודיהם. עיון קצר בלוחות הדרושים השונים מגלה מספר דל מאוד של מודעות הדורשות תואר ראשון בתקשורת, ורוב המשרות בתחום מאוישות בשיטת "חבר מביא חבר". משוחררים טריים מגלי-צה"ל, ללא תואר אקדמי, הם בעלי סיכוי גבוה יותר למצוא עבודה בתחום מאשר בוגרי תואר ראשון ללא ניסיון. כמו כן סטודנט שיפתח במהלך לימודיו רשת קשרים במקצוע, ימצא עבודה מהר יותר מסטודנט שלא ישקיע בכך. עם זאת, כיום יותר ויותר מקומות עבודה דורשים תואר ראשון, לצד ניסיון, כתנאי קבלה לעבודה.

ניסיון תעסוקתי

סטודנטים שישכילו לשלב התמחות או קורסים וסדנאות מעשיים במהלך לימודיהם, יהנו מיתרון במציאת עבודה בסיום התואר. מכללות מסוימות מציעות קורסים מעשיים בתחומים שונים במהלך הלימודים (דוגמת "קול הקמפוס", תחנת הרדיו של הסטודנטים בבית הספר לתקשורת של המכללה למינהל) ולאוניברסיטת ת"א יש תכנית בשיתוף בית הספר לתקשורת "כותרת", במהלכה עובר הסטודנט קורסים מעשיים והתמחות בתחום ובסיומה מקבל תואר אקדמי מהאוניברסיטה ובנוסף תעודת גמר מטעם "כותרת".

תואר שני בתקשורת

מכללת נתניה ומספר אוניברסיטאות נוספות מציעות תואר שני בתקשורת. התואר השני בלימודי תקשורת מתאים בעיקר למי שמבקש להשתלב בתחום האקדמי או להרחיב את אופקיו. רוב המשרות בתחום אינן דורשות תואר שני.

טיפים לסיכום

אם אתם סטודנטים לתואר ראשון בתקשורת ואתם רוצים להשתלב בתחום בסיום הלימודים:
1. כבר במהלך הלימודים ביחרו תת תחום שמעניין אתכם (טלוויזיה, רדיו, יחסי ציבור, דוברות, עיתונאות כתובה וכו') והתמקדו בו.
2. נסו למצוא התמחות כבר בשנה השנייה או השלישית - חפשו משרות בתחום שבחרתם והציעו את עצמכם לעבודה, גם בתשלום מינימלי. ראו זאת כלימודים ולא כעבודה.
3. גם אם אין לכם ניסיון בתחום, אל תתיאשו. עם קצת מאמץ תמצאו גם אתם עבודה בתחום. אל תמתינו למעסיקים שיגיעו אליכם. הפגינו יוזמה. שלחו קורות חיים והציעו את עצמכם למקומות עבודה בתחום שבחרתם בו.

 קישור רלוונטי

פורום לימודי תקשורת

תוצאות חיפוש בתחום

נמצאו 3 מוסדות לימוד ובהם 6 מסלולי לימוד
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור עמך קשר בהקדם:
אוניברסיטת חיפה
קידום המצוינות האקדמית לכל סטודנט באמצעות יחס פרטני ואישי
כתובת: הר הכרמל, חיפה, 31905
רוצה שיתקשרו אליך?
קיימים 4 מסלולים
תואר שני בתקשורת - תכנית מחקרית
תואר שני M.A בתרבות הקולנוע
תואר שני בתקשורת - התמחות בלימודי מדיה
תואר שני בתקשורת – התמחות בתקשורת אסטרטגית ויחסי ציבור
המכללה האקדמית נתניה
עושים אוניברסיטה לעסקים
כתובת: האוניברסיטה 1 נתניה
רוצה שיתקשרו אליך?
קיים מסלול אחד
האוניברסיטה הפתוחה
הרשמה פתוחה ואיכות אקדמית
כתובת: רבוצקי 108, ת"ד 808, רעננה | סניפים בכל הארץ
רוצה שיתקשרו אליך?
קיים מסלול אחד
בעמוד זה נמצאים 6 מסלולי לימוד בתחום תואר שני בתקשורת, ב-3 מוסדות לימוד ברחבי הארץ. מעוניין בתואר שני בתקשורת אך מבולבל? לא יודע במה לבחור?
מלא פרטיך ונציג המוסד יצור עימך קשר בהקדם
שם מלא: דוא"ל:
טלפון נייד: עיר:
ת.ז:
סוג תואר:
אני מאשר את התקנון
צרו איתי קשר
פנייתך נשלחה
מבצע שליחה...
סגור