איפה בחו"ל אפשר ללמוד פסיכולוגיה קלינית (במחיר סביר), ומה צריך לעשות כדי להתקבל? (האם מי שעשה מתא"ם לא צריך את ה- GRE?)
שמעתי שבאוסטרליה אפשר לסיים תוך שנה... האם זה נכון?
תודה.
שלום לירם,
יש לך הרבה מאוד אופציות ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה קלינית בחו"ל, בעיקר בכל המדינות דוברות האנגלית כמו ארה"ב, קנדה, אנגליה, אוסטרליה. גם במדינות כמו הולנד או שוויץ ניתן היום למצוא מסלולי לימוד בשפה האנגלית. כמובן, עלות שכר הלימוד משתנה בהתאם ממקום למקום.
לשאלתך לגבי מתא"ם, אז הבחינה לא מחליפה את ה- GRE. זאת בחינה שתקפה רק בארץ, למרות שהיא מבוססת על הבחינה אמריקאית GRE SUBJECT PSYCHOLOGY.
לגבי תנאי הקבלה לחו"ל, תמיד נדרש לעבור מבחן ידע בשפה האנגלית (TOEFL/IELTS). נוסף לכך, ספציפית לארה"ב או לקנדה נדרש גם את ה- GRE SUBJECT PSYCHOLOGY (ויש אונ' שמבקשות גם את ה-GRE GENERAL).
לגבי אוסטרליה צריך לברר עם האונוברסיטאות האם יש מסלול לימודים של שנה לתואר שני.
במסגרת שירותי הייעוץ של ביה"ס האמריקאי תוכלי למצוא את המסלול לימודים שהכי מתאים לך ולברר פרטים מדויקים על עלויות ותנאי קבלה במוסדות לימוד שונים בעולם.
בברכה צוות בית הספר.
יש לי שאלה להוסיף..
אני גם שוקלת לטוס לעשות תואר שני בארה"ב.. אבל אני לא יודעת איך אני ובעלי נקיים את עצמנו שם.
האם זה אפשרי לשלב עבודות בחו"ל עם הלימודים??
מכיוון שזה מאוד מהותי לנו. אשמח לתשובה תודה רבה!
אני לא חושב שזה אפשרי כי ממש שהבנתי הסטודנטים בארה"ב למשל לא עובדים..
אני לא יודע אם זה בגלל שלא ניתן לשלב עבודות בחו"ל בזמן הלימודים או כי יש להם מערך הלוואות מאוד נוח שמאפשר להם את זה.. אבל ממה שאני יודע בד"כ הסטודנטים בארה"ב לא עובדים. אבל אולי תנסי לברר עם מקום הלימודים אליו את רוצה להתקבל הם בטח יודעים יותר טוב.