תואר בכלכלה או קורס ייעוץ משכנתא?

תואר בכלכלה או קורס ייעוץ משכנתא?

קורס או תואר?

אם בחרתם באחד ממסלולי הלימוד מתחום הפיננסים והכלכלה, משמע צריכה להיות לכם משיכה ועניין לתחום עניין זה ואף נטייה אנליטית. אם אתם לא 'אנשי מספרים וחישובים' סביר כי תמצאו את שני המסלולים 'משעממים' אך אם תרגילים במתמטיקה תמיד נראו לכם כחידות מאתגרות וחדשות כלכלה הם עבורכם החדשות הכי מעניינות ומרתקות- אתם במקום הנכון.

עכשיו השאלה לאן מכאן? האם כדאי ללמוד תואר בכלכלה או שמא קורס בייעוץ למשכנתא? רבים טועים וחושבים כי על מנת להשתלב בבנק או בחברות פרטיות לייעוץ משכנתא, יש צורך בתואר אקדמי, ובכן לא בהכרח! אם אתם 'נעולים' על התחום הספציפי של ייעוץ משכנתא אולי שווה לכם דווקא ללמוד קורס שמתמקד בתחום ולאו ללמוד תואר בתחום הכלכלה. גם אם אתם עדיין בשלב 'הגישוש' ואתם חושבים שהכיוון הפיננסי מתאים לכם אך לא בטוחים, שווה ללמוד את הקורס ולהשתלב בשוק ולבדוק היטב את הנושא. להמשיך, ללמוד ולהתפתח תמיד אפשר... להבדיל, אם אתם בטוחים שתחום הכלכלה נועד לכם ואתם רוצים להתברג בשוק בעמדה בכירה, אולי כדאי לרכוש תואר בתחום ולהתפתח למגוון כיוונים אפשריים. אל תשכחו לקחת בחשבון את זמן הלימודים, ההשקעה בהם ועלותם. כל פרמטר הינו משמעותי וחשוב עבורכם לביצוע הבחירה הנכונה.

לימודי תואר בכלכלה וקורס משכנתאות ייעוץ למשכנתא- מה תלמדו?

קורס ייעוץ למשכנתא מתמקד בנושאים שיהפכו אתכם למומחים בתחום, הווה אומר בקיאות מרבית במסלולי המשכנתאות, חישובי החזר ביחס להכנסות, סוגי ריבית, תנאי החזר ועוד. הקורס מקנה לכם ידע תיאורטי ומעשי ומספק לכם נקודת 'זינוק' להשתלב בתפקיד פיננסי מבוקש. עיקר הנושאים אליהם תיחשפו בלימודים: סוגי משכנתאות, דיני מקרקעין, עולם הבנקאות, חוק המכר, מושגי יסוד בבנקאות, שמאות, הלוואות ארוכות טווח וקצרות טווח ועוד. לצד הידע התיאורטי הרב נדרש פרקטיקום מעשי (בליווי).

לימודי התואר בכלכלה הם נרחבים וכוללים הביטים רבים של תחום הכלכלה. בלימודי הכלכלה נלמדים בשילובים שונים של תחום ידע נוסף שקשור לעולם הכלכלה וממקד את הלומד מעט יותר. לדוגמה: לימודי כלכלה ומנהל עסקים, לימודי כלכלה וחשבונאות, לימודי כלכלה ופסיכולוגיה, לימודי כלכלה ולוגיסטיקה ועוד. הלימודים עצמם כוללים נושאים רבים מתחום הדעת ובהם מסחר, מודלים כלכליים, ניתוח בעיות כלכליות ברמת הארגון וברמה המדינית, הביטים משפטיים של הכלכלה, מיסוי, ביטוח, חשבונאות וכו'. מטרת הלימודים היא להקנות ללומדים יריעת ידע רחבה כדי שיוכלו להתערות בעולם הכלכלה. כמובן שהמסלול כולל הרבה מאוד חישובים מתמטיים וחשבונאיים. קורסים בתחום: אקונומטריקה, מימון, כלכלת עבודה, הסתברות, ניהול פיננסי, משפט מסחרי, מיסוי ניירות ערך, ניתוח השקעות ועוד.

מהם תנאי הקבלה?

בקורס ייעוץ למשכנתא תנאי הקבלה הינם: 12  שנות לימוד, בגרות מלאה/חלקית (תלוי במוסד) וראיון אישי. לתואר בכלכלה, לעומת זאת, תנאי הקבלה קשים והמועמדים נדרשים להוכיח יכולת אנליטית מאוד גבוהה. וכמובן שיש צורך בפסיכומטרי ותעודת בגרות בעלי ממוצע גבוהה (יש להתעדכן במוסדות הספציפיים). לאלו שמצליחים להתקבל, השנה הראשונה מהווה מכשול בפניי עצמו כיוון שתכנית הלימודים עמוסה, תובענית וקשה. מי שצולח את השנה הראשונה, מקומו אכן שם...

כמה זמן?

במרבית מוסדות הלימוד, הקורס לייעוץ משכנתאות נמשך מספר חודשים (4- 6).

לימודי תואר ראשון בכלכלה נמשכים שלוש שנים.

איזו תעודה?

בוגרי הקורס-תעודת יועץ משכנתא מטעם המוסד המלמד.

בוגרי התואר- תואר ראשון B.A בכלכלה.

כמה עולה?

עלות לימודי קורס יועצי משכנתא: 5,000- 9,000 ₪

לימודי תואר: במסגרת אוניברסיטה- שכר אוניברסיטאי לשנת לימוד אקדמית מתוקצב כ- 12,000 ₪ במכללה- פרטי  לא מתוקצב - (מכללות פרטיות) לשנת לימוד אקדמית  26,000 -36,000 ₪

יש עבודה?

בוגרי הקורס למשכנתאות משתלבים כיועצי משכנתא כעצמאיים, בחברות פרטיות ובבנקים. בוגרי תואר ראשון בכלכלה יוכלו להמשיך ללמוד בתואר מתקדם או להשתלב ככלכלנים בתעשייה, במגזר הפרטי, הציבורי וכעצמאים.

כמה מרווחים?

7,000-9,000 ₪- יועץ משכנתא (ללא תואר)

8,000- 11,000 ₪ - כלכלן (תואר ראשון)

איפה ניתן ללמוד תואר ראשון בכלכלה?  המכללה האקדמית גליל מערבי, האקדמית תל אביב יפו, המרכז האקדמי רופין, מכללת ספיר, המכללה האקדמית צפת, המכללה האקדמית אחוה.

מתלבטים? כנסו להתייעץ איתנו פורום ייעוץ לימודי ותעסוקתי

סגור