עיצוב חדר העבודה שלכם

עיצוב חדר העבודה שלכם

אין להמעיט בחשיבותה של סביבת עבודה ולמידה נעימה

חדר העבודה עבור סטודנט, הוא החדר החשוב ביותר בבית. כאן תבלו זמן רב בהכנת עבודות, שיעורי בית ולמידה לבחינות... לכן חשוב לעצב אותו כך שיהיה נוח ללמידה, ולא פחות חשוב, נעים לשהייה. לשם כך, קיבצנו את ההמלצות והטיפים של מיטב המומחים, לעיצוב חדר עבודה בבית, במיוחד בשבילכם

עיצוב ה'פינה שלכם' בבית

לצד מערכת שעות מורכבת ולימודים אינטנסיביים, הדרך לתואר כוללת השקעה בלימודים מהבית. מעבר לעובדה שפינת הלימודים הביתית תשמש אתכם גם בשעות הפנאי, חשוב שהיא תהיה נוחה, נעימה ופרודוקטיבית. גם כאשר הלימודים מתבצעים בטרנינג או בנעלי בית, אין זה אומר שמרחב הלימודים צריך להיות מוזנח, נטול אופי או אישיות.  לפיכך, אורה פיטרו בלכמן, מנהלת תחום שיווק וקונספט בחברת פיטרו- ריהוט משרדי, ממליצה: "אם עומד לרשותכם חדר שלם, הרי שפשוט למדי לתכנן אותו ולמקם בו שולחן, מדפים, ספרייה וכיסא ולצדם מחשב נייד או נייח ויתר אביזרים נלווים. במקרה שאין חדר כזה מומלץ למצוא נישה שקטה בבית, גומחה או פינה לא מנוצלות וליצור אותה באמצעות קיר גבס. רצוי שחלל כזה יהיה לצד חלון או פתח אחר. חלל כזה יקנה תחושת פרטיות נחוצה".

פיטרו ממשיכה ומסבירה כי חשוב שבסביבת הלימודים תתקיים אווירת עשייה לצד חמימות בעלת אופי נעים ומפרה ולכן כדאי ששולחן הלימודים והכיסא יהיו בעלי מאפיינים ארגונומיים המותאמים באופן אישי למשתמש. נדרשים סדר וארגון ולפיכך פתרונות האחסון לתקליטורים, ספרים, מחברות, ניירת, כלי כתיבה ועוד, הם בעלי חשיבות רבה. מומלץ לשלב מגירות, מדפים וקופסאות בהישג יד מעמדת הישיבה, אך זכרו להשאיר מרחב פנוי לצד השולחן, לטובת אוויר מרענן לנשימה, מרחב מחייה עילי ותחתי – שכן גם הרגליים צריכות מקום נוח. רצוי "לחמם" את המתחם של הלימודים, ללא קרירות. עשו שימוש רב יותר מהרגיל בעץ, ולא במתכת או זכוכית. שלבו וילונות בד ולא תריסים ונציאנים, בחרו שטיח צמרירי, ריפוד לכיסא בעל גוון חם כמו אדום, צהוב או כתום.

במערכת השיקולים של עיצוב חדר עבודה נמצאים גם צורותיהם של החפצים והרהיטים שבחדר. בחירת צורות לא מלבניות יעילות עבור סביבת הלימודים. לטענת פיטרו, סביב שולחן כתיבה עגול, אובלי או אמורפי, נוח ונעים לשבת והוא מזמין לישיבה זורמת בעלת מוטיבים אורגניים ההולמים טרנדים עדכניים. כדאי להוסיף אביזרים בעלי אופי אישי – סל ניירות מסוגנן וצבעוני, עציצים המותאמים לכמות האור בסביבה, תמונות מאירועים משמחים ופסלון פרטי שאפשר ללטף ולהירגע לצדו.

תכנון של עיצוב החדר מראש יעשה את כל ההבדל

ארגון חכם

חגית פופר, אדריכלית מובילה מ'חגית פופר-אדריכלים', מספרת כיצד לארגן נכון את המרחב הלימודי ומדוע חשוב להתחשב בשכנים: "כדי לתכנן את מקום המגורים, יש להבין את זמני השהות בחדר והפעילות שתהיה בו. לימוד בוקר או ערב, התאורה, הרעש מן הכביש ומן השכנים, זמן עבודה, בילוי עם חברים וכל סדר היום, הכל רלוונטי לסידור החדר! כדאי לקחת בחשבון שעם הזמן יידרשו שינויים בהתאמה למציאות החיים, שלא נצפו בתחילת הדרך, לכן כדאי מאוד שהריהוט בכללו יהיה מועט, קל, פריק ונייד. שני פריטים שחשוב להשקיע בהם: מזרן איכותי וכיסא מותאם.  לארגון חכם ויעיל אני ממליצה להמעיט בחפצים ופריטים שמקשים על שמירת הניקיון, וכן מקלים על הנגישות בחלל. מראה החדר יהיה מסודר ומרווח כאשר אינו עמוס לעייפה ברהיטים וחפצים. בנוסף, כדאי למצוא שיטה של תליית בגדים לאוורור, על הקיר או מתלה להתקנה על הדלת - הקצאת מקום מוגדר מטרה, מונעת השלכה וצבירת ערימות מבולגנות ".

להוסיף צבע לחיים

קרן נוימן, מעצבת בחברת נירלט ממליצה על הדרך להפוך את חדר העבודה לפונקציונלי ונוח. ראשית כדאי לחלק את שטח החדר למספר אזורי שהייה: פינת לימודים מסודרת עם שולחן כתיבה נוח, כיסא, מדפים וכמובן כל האביזרים הנלווים, פינת שינה נוחה ונעימה, ואזור רביצה ואירוח. ליצירת בידול בחדר, ממליצה נוימן, לבחור בגוון או שניים. לאזור הלמידה כדאי לבחור בגוון עם נוכחות, אך לא צעקני מדי, למשל כחול נעים, ירוק תפוח או סגול ענבים, יתאימו מאוד. גם אם החדר ממש קטן, את חלוקת האזורים ניתן לבדל על ידי פריט אחד מרכזי, ובכל זאת לתת מכנה משותף שיתבטא, למשל, בנקודת צבע החוזרת על עצמה. לדוגמא: פינת לימודים-שולחן בגוון עץ טבעי עם כיסא לבן, אל מול קיר בכחול מעושן. מדפים לבנים על הרקע הכחול ומנורת עבודה באדום בוהק. אזור הרביצה עם פוף אחד או שניים בכחול כמו בקיר ושידה או מיכלי אחסון אדומים. מיטה בגוון עץ טבעי, שטיח לבן ווילונות פסים באדום ולבן.

ויהי אור

לתאורה שתבחרו יש חשיבות רבה, בייחוד באזור המחשב האישי ושולחן העבודה. מוטי ישראלי, יועץ תאורה ראשי ברשת מחסני תאורה, מסביר כי  שולחן העבודה צריך  אור ממוקד  אך  לא מסנוור, לכן, חשוב שהאור לא יהיה צהוב מידי (מרדים), חזק מידי (כאבי ראש),  או מחמם מידי. מומלץ להשתמש, בפלורסנט מסוג "COOL WHITE" (אור רגוע) עם  מבנה גוף תאורה פתוח, כך שהאור יתפזר בחדר בצורה אחידה בעזרת גוף תאורה צמוד לתקרה, אם עדיין חסר אור ממוקד יותר בשולחן  אפשר להוסיף,  מנורת שולחן או גוף תאורה פלורסנטי תלוי מעל השולחן.

לגבי תאורת מחשב, חשוב לשים לב, שהאור לא יגיע מאחוריכם בעת ישיבה אל מול המחשב, על מנת למנוע הצללה.  מומלץ, גוף תאורה שיאיר את המקלדת,  מלמעלה או מהצדדים.  כמו גם,  ניתן להיעזר בתאורה קלה מאחורי מסך המחשב על מנת לרכך את האור החזק שיוצרת תאורת המסך.

פופר, מוסיפה ומדגישה: " אחת ההשקעות החשובות לתמיכה בלמידה, היא בתאורה טובה, לכן חשוב לוודא שתאורת התקרה לא במיקום שיוטל צל על המחשב או על דפי עבודה/ קריאה ולהקפיד על מספר דברים:"

1. מנורת תקרה גבוהה, צמודה ככל האפשר לתקרה תאפשר לאור להתפזר בחדר

2. מנורת שולחן יציבה ומתכווננת להארה ממוקדת והקלה גדולה על העיניים.

3. תאורה חליפית רכה לצרכי התעמלות, מנוחה ובילוי. (אפשר להשתמש בעמעם, מנורה על עמוד או מנורת קיר נוספת).

4. ואם יש אור המגיע מהחלון, רצוי לשאול את עצמכם, אם יש חשש שיפריע בשלב כל שהוא. אולי כדאי לשלב תריס או וילון?

לסיכום

עיצוב חדר עבודה הוא הכרחי לכל סטודנט שרוצה ללמוד באווירה נוחה, פורייה ומוצלחת, אז תשקיעו מעט מזמנכם והיו יצירתיים – חווית הלימוד תהיה בטוח טובה יותר...בהצלחה!

* התמונה באדיבות יח"צ נירלט

תוצאות חיפוש בתחום

נמצאו 0 מוסדות לימוד ובהם 0 מסלולי לימוד
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור עמך קשר בהקדם:
בעמוד זה נמצאים 0 מסלולי לימוד בתחום לימודי עיצוב פנים, ב-0 מוסדות לימוד ברחבי הארץ. מעוניין בלימודי עיצוב פנים אך מבולבל? לא יודע במה לבחור?
מלא פרטיך ונציג המוסד יצור עימך קשר בהקדם
שם מלא: דוא"ל:
טלפון נייד: עיר:
ת.ז:
סוג תואר:
אני מאשר את התקנון
צרו איתי קשר
פנייתך נשלחה
מבצע שליחה...
סגור