להתמקד בהון האנושי - לימודי מדעי ההתנהגות

להתמקד בהון האנושי - לימודי מדעי ההתנהגות

מידע מקיף על לימודי מדעי ההתנגות, ההתמחויות הרלוונטיות, אפשרויות התעסוקה ועוד


תחום מדעי ההתנהגות משלב בין שלושה נושאים הקשורים למדעי החברה - פסיכולוגיה, אנתרופולוגיה וסוציולוגיה. לימודי פסיכולוגיה מתמקדים באדם, לימודי אנתרופולוגיה מתמקדים בתרבויות השונות ולימודי סוציולוגיה מתמקדים בחברה וביחסי הגומלין של האדם עם החברה. כך, שילוב ייחודי זה של שלושת התחומים מאפשר לתלמידים לבחון מזווית חדשה את האדם והתנהגותו, את התהליכים החברתיים שעובר האדם וכן את החברה והסביבה בה הוא חי, כל זאת תוך התמקדות בכל הגורמים יחדיו.

לימודי מדעי ההתנהגות
אורך תקופת הלימודים הוא שלוש שנים ובסיומם מקבלים הסטודנטים תואר ראשון במדעי ההתנהגות. מטרת תכנית הלימודים היא להקנות לסטודנטים את הידע התיאורטי וכן את המיומנויות והכלים המעשיים להם יידרשו בתפקידים שונים כגון ניהול משאבי אנוש, ייעוץ ארגוני, מינהל ציבורי, טיפול ועוד. תכנית הלימודים ברוב המוסדות נחלקת למספר מסלולי התמחות שונים, בהם מסלול ניהול ומשאבי אנוש, פסיכולוגיה, תקשורת ועוד. בין הנושאים הנלמדים: יסודות מדעי החברה: מבוא לפסיכולוגיה, מבוא לאנתרופולוגיה ומבוא לסוציולוגיה, וכן כלכלה, שיטות מחקר, סטטיסטיקה, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה קוגנטיבית, פסיכולוגיה התפתחותית ועוד.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה ללימודים נחשבים קלים יחסית. ברוב מוסדות הלימוד דורשים תעודת בגרות בממוצע 90-85 ולעיתים גם פסיכומטרי בציון 550-500. אם זאת, בחלק ממוסדות הלימוד דורשים רק תעודת בגרות מלאה ולחלקם אף ניתן להתקבל גם ללא בגרות וללא פסיכומטרי. לפני קבלת ההחלטה הסופית לגבי מוסד הלימודים המתאים לכם, רצוי לבדוק את תנאי הקבלה המדויקים.

מוסדות לימוד

בין מוסדות הלימוד ללימודי מדעי ההתנהגות ניתן למנות את: המרכז האקדמי פרס, האקדמית תל אביב - יפו, האוניברסיטה הפתוחה, המסלול האקדמי המכללה למינהל ועוד.

למי מתאימים הלימודים?

מכיוון שמדעי ההתנהגות משלבים בין מספר תחומים, הם מתאימים בעיקר למי שמתעניין בתחום מדעי החברה, אך מתקשה לבחור בכיוון אחד. העובדה שברוב המוסדות בוחרים הסטודנטים את מסלול ההתמחות רק בשלב מתקדם בלימודים, עוזרת לרבים להבין מהו התחום שבאמת מעניין אותם, לפני קבלת ההחלטה לבחירה בהתמחות בתחום מסוים.
מדעי ההתנהגות עוסקים באופן מובהק באדם ובמערכות היחסים וקשרי הגומלין שבין האדם, התרבות והחברה ולכן הם מתאימים למי שקיימת אצלו נטייה חברתית חזקה וכן סקרנות טבעית לכל מה שקשור לתחום זה. רוב בוגרי לימודי מדעי ההתנהגות מועסקים בתפקידים הקשורים למשאבי אנוש, ייעוץ ארגוני, הנחיית קבוצות וכו' - כולם תפקידים הקשורים בדרך זו או אחרת להון האנושי, לתפקידו ולחשיבותו בחברה מסוימת, ועל כן מתאימים למי שיש לו עניין באספקט זה   של החברה ורואה עצמו ממשיך בתחום זה גם אחרי הלימודים.
מכיוון שהלימודים הם הומניים ותיאורטיים בעיקרם, הם מומלצים למי שמחשיב עצמו בעל 'ראש הומני', ומסוגל לשנן ולהבין תיאוריות שונות.
לבסוף חשוב גם לציין כי על אף שלימודי מדעי ההתנהגות משיקים לתחומים רבים ומספקים בתיאוריה אפשרויות תעסוקה מגוונות בתחומים שונים, בעלי תואר ראשון בלבד עלולים להתקשות למצוא עבודה בתחום הקשור למדעי ההתנהגות ורבים ממשיכים לתואר שני או ללימודי תעודה הקשורים לתחום כגון: משאבי אנוש, ניהול, ייעוץ ארגוני, כלכלה, הנחיית קבוצות ועוד.

קישור רלוונטי

פורום מדעי ההתנהגות





סגור