אני מתקבלת השנה ללימודי מנהל עסקים באוניברסיטה העברית. הבנתי שחד חוגי אי אפשר לעשות את התואר הזה, מה גם שהוא לבדו לא מוביל לכלום. על כן צריך לשלב אותו עם חוג אחר. אני ממש בהתלבטות עם איזה חוג לשלב אותו. חשבתי על משפטים או פסיכולוגיה אבל רוב הסיכויים שאני לא מתקבלת לזה. כלכלה אני לא מעוניינת ללמוד. העניין הוא שאני לא מוצאת חוג אחר שהוא יהיה שימושי לצד מנהל עסקים. מה בכלל ייתן לי תואר ראשון במהנהל עסקים? אנשים ממליצים לעשות תואר זה רק כתואר שני ולא כתואר ראשון. האם אתם יכולים להמליץ לי על דרך הפעולה? אני יודעת שאני מעוניינת בעתיד פחות לעבוד עם ניירת ומספרים ויותר לעבוד עם אנשים.
מנהלת הפורום | 11:14 09/05/07
גלית שלום,
אינני מתיימרת לפתור עבורך הדילמה וגם בהצעתי הבאה, כמובן שאין ערבונות...
ניכר מדברייך שאת מעוניינת לשלב תחום הומני עם תחום יותר ריאלי(כמו מנהל עסקים). לדעתי, זאת גישה מאד נכונה - כך תוכלי לשלב בין פרקטיקה לרוח :)
לכן, הייתי ממליצה לך, מניסיוני כסטודנטית, לחפש לשלב עם מנהל עסקים חוג הומני-חברתי יותר, אליו גם תוכלי להתקבל, כגון: סוציולוגיה. התחום של ניהול משאבי אנוש (גם ניהול וגם עבודה עם אנשים) וייעוץ ארגוני (כנ"ל) מאד מתפתח ולדעתי גם מעניין. על כן, לימודי סוציולוגיה עם מנהל עסקים יכולים לכוונך בדיוק לכיוון הזה, אותו ניכר כי את מחפשת. אף שילוב של חינוך ומנהל עסקים הוא משהו שאולי כדאי לך לשקול (ואז לכוון לתחום של ניהול בחינוך - תחום נרחב מאד אף הוא).
שוב, קחי דבריי בערבון מוגבל - כידוע, אין ערבויות בבחירת עתיד מקצועי :)...זאת רק עצה.
מקווה שהייתי לך לעזר ובהצלחה.
בשנה הבאה אני מתחיל ללמוד מנה"ס+משאבי אנוש.
אשמח אם תספרי לי על התרשמותך מהמקצועות הנ"ל.
תודה.
שחר.