דוד מלכיאל | 12:52 23/07/09
האם ה SAT מוכר באוניברסיטאות בארת ? שמעתי שהוא קל יותר מהספיכומטרי בצורה משמעותית ולכן כדאי לעשות אותו במקום הפסיכומטרי וככה להתקבל לחוגים שקשה להתקבל אליהם.
שלום דוד,
דבר ראשון, בחלק ממוסדות הלימוד אכן מקבלים ציון SAT במקום ציון פסיכומטרי, חשוב לדעת שאף מקום בארץ לא מפרסם שהוא מקבל SAT, ולכן צריך לפנות למוסד הלימודים הספציפי שבו אתה רוצה ללמוד ולברר.
דבר שני, לא מדויק שה-SAT קל יותר מהפסיכומטרי, מאוד תלוי למי? זו בחינה אמריקאית המותאמת לאמריקאים שסיימו ביה"ס ולמדו בו באנגלית, ואתה למדת בארץ, אז יהיה לך קושי מבחינת השפה.
נוסף לכך, אולי החלק הכמותי ברמת קושי סבירה כי הרמה במתמטיקה היא בין 3 ל-4 יחידות, אבל החלק של האנגלית הינו ברמת קושי גבוהה מאוד גם לדוברי אנגלית שפת אם.
בתור אחת שעשתה את שני המבחנים - הפסיכומטרי הרבה, הרבה יותר קל! גם בחלק הכמותי. ולמי שדובר אנגלית - נית! לעשות את הפסיכומטרי באנגלית... (זה נקרה "משולב")
לא ידעתי שאפשר..
אבל תגידו אתם מצליחים לשלב עם הלימודים גם עבודה בחו"ל?
התחלתי לימודים בארץ והיה לי מרצה שאמר לנו שבארה"ב הסטודנטים לא עובדים.. זה נכון?
אני חייבת להגיד לך שהמרצה שלך די צדק.. הרבה סטודנטית בוחרים שלא לעבוד כי שיטת הפריסות של ההלוואות בארה"ב היא מאוד נוחה להם ורובן חרשנים מאוד :)
אבל אני לא חושבת שזה בלתי אפשרי , אני עובדת בעבודה בחו"ל במשרה חלקית ביחד עם הלימודים, זה קשה זה מעייף ואין ספק שאני יכולה ללמוד פחות אבל אני מסתדרת ואני משיגה ציונים טובים..
את צריכה לחשוב מה נוח לך וכמה תסתדרי עם השילוב. שיהיה לך בהצלחה!