פורום יעוץ בכתיבת עבודות אקדמיות - לקריאה בלבד

הפורום נועד לענות לשאלות סטודנטים בנושא גיבוש וכתיבת עבודה אקדמית לתואר ראשון ותארים מתקדמים, ומתמקד בנושאים כמו: חיפוש ביביליאוגרפיה רלוונטית לנושא המחקר, כתיבת הצעת מחקר, שיטות מחקר , ניתוח ממצאי המחקר באמצעים סטטיסטיים, ניסוח אקדמי של הממצאים, כתיבת העבודה האקדמית על הפרקים השונים המרכיבים אותה.

היכן אני מוצא לפחות 3 מקורות אקדמאים שונים, לנושא זה? איך אני מנסח שאלת המחקר הקשורה לנושא ? איך אני מנסח השערת מחקר מתאימה לנושא.? איך אני יציין מהם המשתנים הבלתי תלויים והמשתנים התלויים אותם אבדוק ואיך אני רשום הגדרות נומינליות.? איך אציין מהי שיטת המחקר העדיפה לבחינת השערת המחקר ולמה ואיך ארשום הגדרות אופרציונליות למשתנים שבחרתי?
היי מור, השאלה שצריכה להישאל היא: האם ישנה חוקה בישראל? התשובה היא שיש כמה גישות: גישה אחת רואה בחוקי היסוד של ישראל כחוקה מהותית. גישה אחרת גורסת כי אין חוקה בישראל. פסה"ד המרכזי בנושא, המציג את הגישות הוא פס"ד בנק המזרחי (הארוך). שם דנו בפעם הראשונה בצורה יסודית במשמעות של חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו ויש שם דיון של השופטים בשאלה האם חוק היסוד הוא חוק-על ולכן מהווה חוקה. ישנה גישה נוספת הגורסת כי מגילת העצמאות מהווה חוקה בישראל. העבודה שלך היא תיאורטית. אין משתנה תלוי ובלתי תלוי (ולכן אין הגדרות נומינאליות ואופורציונאליות). אם אתה מחוייב לעבודה אמפירית, אזי הנושא הזה לא מתאים לעבודה שלך. שיטת המחקר עבור עבודה בנושא שלך היא תיאורטית - ניתוח עצמאי של מסמכים, מאמרים, הצעות חוק וכדומה. מקורות אקדמיים בנושא תוכל למצוא, בתור התחלה, בסילבוסים של הקורס 'משפט חוקתי'. פסקי דין נוספים רלוונטיים למהפכה החוקתית: § ברגמן נ' שר האוצר § ירדור נ' ועדת הבחירות § לאו"ר נ' יו"ר הכנסת מעמד זכויות יסוד לפני המהפכה: § רוגוזנסקי נ' מדינת ישראל § "קול העם" בע"מ נ' שר הפנים § ישראל פרץ נגד יו"ר, חברי המועצה המקומית כפר שמריהו המהפכה החוקתית: § פס"ד המזרחי § התנועה המסורתית נ' השר לענייני דתות עליונות ופסקת הגבלה: § אבני נ' רוה"מ § הופנונג נ' יו"ר הכנסת § מופז נ' יו"ר ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-16 § התנועה לאיכות השלטון נ' הכנסת § עדאלה נ' שר הפנים מקווה שעזרתי. בהצלחה.
סגור