פורום יעוץ בכתיבת עבודות אקדמיות - לקריאה בלבד

הפורום נועד לענות לשאלות סטודנטים בנושא גיבוש וכתיבת עבודה אקדמית לתואר ראשון ותארים מתקדמים, ומתמקד בנושאים כמו: חיפוש ביביליאוגרפיה רלוונטית לנושא המחקר, כתיבת הצעת מחקר, שיטות מחקר , ניתוח ממצאי המחקר באמצעים סטטיסטיים, ניסוח אקדמי של הממצאים, כתיבת העבודה האקדמית על הפרקים השונים המרכיבים אותה.

תמרה | 09:22  12/05/09
אני צריכה לכתוב סמינריון בלמדעי המדינה והשאלה שלי האם אפשר להשתמש בויקיפדיה האם היא מלאה בתכנים שרצויים לכם? האם המידע שבה אמין בעיניכם? במידה ולא: אם הייתם רואים בויקיפדיה מקור מידע אמין,הייתם משתמשים בה? האם היא נוחה לשימוש?
אני חושב שהמידע בויקיפדיה הוא בדרך כלל אמין, אבל מרצים באוניברסיטה בהחלט לא חושבים כמוני. מידע מויקיפדיה לא מתקבל בשום עבודה מדעית. ניתן להשתמש בויקיפדיה במקור למידע רקע על הנושא הנחקר, ולפעמים מופיעים במאמר הויקיפדיה קישורים למאמרים מדעיים שעליהם מתבסס האמור, ועליהם ניתן כמובן להתבסס. כמו כן, קיימים באינטרנט מקורות למאמרים מדעיים כמו google scholar או http://www.scirus.com/. בהצלחה.
מסכימה עם קובי. אגב, בתחום המשפטים ויקיפדיה מעולה כמקור לאיתור מאמרים.
ויקיפדיה - מפעל גדול וnשוב` אך אינו נהווה מקור אקדמי מבלי להיכנס לאמינותו, מקצועיותו, הטיותיו וכיו'- הוא אינו מקובל עלהמנחים באוניברסיטאות. המנחה שלי כמו של חבריי - פוסל עבודה בגלל איזוכר ויקי. הצעתי - אפשר ואף רצוי לקרוא, אך לא לצטט. אין להתעצל וצריך לחפש במנגנוני איתור כתבי עת לפי מילות מפתח. אני נעזרתי במושיע האקדמי - בגדול! ממליצה www.hamoshia.co.il
סגור