במסגרת לימודי המשפטים שלי לקחתי קורס סמנריון העוסק בשפה העברית ובמשמעויות של המילים.
הייתי צריכה לבחור מילה או ביטוי עליו אני יעשה את הסמינריון כאשר המטרה היא לבחון את המילה, השימוש במילה, ההגיון (או החוסר הגיון) מאחורי המילה וכד`.
אני בחרתי את המושג ``חופשת לידה`` . הצירוף של חופשה עם לידה הוא צירף יחסית מוזר ומבטא באיזהשהוא מקום גישה אנטי נשית באופן שנראה כי ישנו זילות מסויים בחוויית הלידה וברצינות ה=שהאישה מייחסת לכך. במקום להתייחס לחוויה הזאת של גידול ילד שהרגע הגיע לעולם, של החיבור עם הילד שלך, של הקושי בשינה, מייחסים לתקופה הזאת את המילה חופשה. איזו מן חופשה זאת? אני כרגע ב``חופשת לידה`` וכל קשר בין חופשה לחוויה הזאת מקרי (שלא לומר הזוי) בהחלט.
הבעיה היא שאין לי מושג איפה ואיך לחפש חומר בנושא. המטרה שלי זה להגיע למאמרים המתייחסים לבעייתיות במושג הזה או מאמרים פמיניסטים שמדברים על הקושי בחופשת הלידה וכד`.
כל עזרה שהיא תתקבל בברכה ותהיה לי לעזר רב
אם מישהו כאן יכול לייעץ לי איפה לחפש ואיך או קרא מאמרים שאולי יכולים לעזור לי אני ממש אשמח
תודה רבה מראש
את צריכה לחפש מאמרים העוסקים בסוציולוגיה של השפה. זה לא התחום שלי, אבל במידה ואת נתקלת בקשיים - את מוזמנת לפנות לחוג לתקשורת באוניברסיטה העברית, שם יש מספר מומחים בתחום הזה.