פורום הכוונה לתעסוקה- לקריאה בלבד

בהנהלת: אפרת יצחקי רבינוביץ  |  מסר למנהל/ת הפורום
איך מתכוננים לראיון עבודה? מה קורה ביום אבחון או במרכז הערכה? איך מחפשים עבודה? באילו משרות ניתן להשתלב בהסתמך על סוג התואר\ התעודה? בפורום, אענה על שאלות בנושאים אלה במטרה לסייע לכם להשתלב בעבודה מתאימה, להקל ולהבהיר מעט את התהליך המורכב שנקרא חיפוש עבודה. בכבוד רב אפרת יצחקי רבינוביץ, פסיכולוגית במחלקה לייעוץ לקריירה ולתעסוקה במכון אדם- מילא

אפרת יצחקי רבינוביץ

מיואשת | 13:37  06/12/06
סיימתי את לימודיי במדעי ההתנהגות לפני שנה. מאז אני לא מוצאת עבודה. שלחתי אלפי קורות חיים אבל שום דבר לא יצא מזה, הייתי בחברות כוח אדם ועוד ועדיין אני מובטלת, מה את מייעצת לי עוד לעשות, אולי יש עוד אופציות?
מיכל תירוש | 20:39  07/12/06
הי, קודם כל, אכן נשמע מצב מאוד מייאש ומתסכל. יחד עם זאת, אם את מחפשת כבר שנה עבודה ולא מוצאת, נשמע שכנראה משהו בדרך החיפוש שלך הוא בעייתי. ואולי השאלה הראשונה שיכולה לסייע לנו להבין מה לא בסדר זה- מה את מחפשת? כלומר, לאילו תפקידים את מכוונת ולאן את שולחת קו"ח, והאם קו"ח שלך מותאמים לכיוונים אלה? אם את מתקשה לענות על השאלה מה את בעצם מחפשת, כאן בעצם מתחילה הבעיה, כי אם לא ממוקדים ומכוונים (אפילו במידה חלקית), הסיכוי למצוא הוא נמוך (כמו בכל דבר בחיים). אז בשלב ראשון אני מציעה לך לבדוק עם עצמך אם ברור לך לאילו תפקידים את פונה. אחרי שאת יודעת את התשובה לשאלה זו, חשוב לבדוק בצורה כנה עם עצמך, האם את אכן מתאימה ועונה על הדרישות של תפקידים אלה. אם כן- בדקי אם קו"ח כתובים כך שהם מבליטים את העניין. אולי שם הבעיה (מיד אתייחס לכך בפירוט). אם לא- זה הזמן לזהות למה כן תוכלי להתאים ולנסות ולכוון לשם, כי שם הסיכויים יותר גבוהים למצוא ולהתקבל לעבודה. לגבי קו"ח. זו טעות מקובלת לחשוב שבקו"ח "פשוט צריך לכתוב מי אני ומה עשיתי עד כה", כאשר בפועל, זה ממש לא עד כדי כך פשוט. מה שחשוב להבין זה שקו"ח הם "מסמך שיווקי" שאמנם מתאר מה עשית עד היום, אך חשוב שיעשה זאת בדרך שמותאמת לתפקיד אליו פונים ומדגישה למה את מתאימה אליו. כלומר, בצורה שמשווקת אותך. לכן, אם את פונה למספר משרות שונות, למשל, אמורים להיות לך יותר מנוסח אחד של קו"ח... השינויים בין הנוסחים אולי יהיו קלים, אך חשוב מאוד להתאים את קו"ח לתפקיד או למודעה אליה את פונה, כך שמי שעובר עליהם יוכל ישר להבין שאת מתאימה (ולמה) וירצה להמשיך איתך לשלב הבא. הגדרת התפקידים בהם את מעונינת והתאמת קו"ח זה משהו שיכול לסייע גם אם את פונה אל חברות כ"א או השמה, וזה גם יכול לעזור לך למצוא עוד דרכים לחפש עבודה. כי אם את יודעת מה הכיוון, אני בטוחה שיהיה לך יותר קל לחשוב על חברות שאולי צריכות אנשים לתפקידים אלה, לחשוב על אנשים שאולי יוכלו לסייע לך להשתלב בכיוונים הרצויים, ובכלל לרתום את הסובבים אותך למאמץ- עכשיו כשלכולם ברור מה בעצם מחפשים. וזה גם הזמן לא להסתפק בחברות כ"א או בשליחת קו"ח בעקבות מודעות שונות, אלא באופן אקטיבי ליזום פניות למקומות שאולי יצטרכו עובדים אך העדיפו שלא לפרסם, לנצל קשים וכו'. בינינו, זה ידוע שהדרך הטובה ביותר היא להיעזר בקשרים, ושהדרך של מודעות היא יחסית פחות יעילה. אז קדימה, הגדירי יעד ומצאי את כל הדרכים שיוכלו לסייע לך להגיע אליו! מה שנתתי כרגע אלו בעצם כמה עצות לתחילת הדרך. מקווה שסייעתי ושנתתי לך נקודת התחלה והצעות שיוכלו לסייע בחיפוש. מאחר ופנייתך הייתה יחסית כללית, השתדלתי לענות על מה שחשבתי שיכול להיות הקושי והבעיה. אם את מזהה קשיים אחרים/ נוספים, את יותר ממוזמנת לפנות. בהצלחה, מיכל
סגור