פורום הכוונה לתעסוקה- לקריאה בלבד

בהנהלת: אפרת יצחקי רבינוביץ  |  מסר למנהל/ת הפורום
איך מתכוננים לראיון עבודה? מה קורה ביום אבחון או במרכז הערכה? איך מחפשים עבודה? באילו משרות ניתן להשתלב בהסתמך על סוג התואר\ התעודה? בפורום, אענה על שאלות בנושאים אלה במטרה לסייע לכם להשתלב בעבודה מתאימה, להקל ולהבהיר מעט את התהליך המורכב שנקרא חיפוש עבודה. בכבוד רב אפרת יצחקי רבינוביץ, פסיכולוגית במחלקה לייעוץ לקריירה ולתעסוקה במכון אדם- מילא

אפרת יצחקי רבינוביץ

שלום. אני מתלבט בין משפטים למנהל עסקים וכלכלה. האם השוק רווי במשפטנים ועו"ד? והאם זה מהותי אם אני אלמד במכללה (שערי משפט) או באוניברסיטה (על מנת להתקבל לאוניברסיטה אני צריך יותר משנה לשפר בגרויות ופסיכומטרי וגם אז... רק אולי...)? איך מתייחסים לזה המעסיקים? ומה צפוי לי אם אני אסיים תואר בכלכלה או במנהל עסקים? אפשרויות עבודה? שוק רווי? מכללות או אוניברסיטה? האם שמעתם על מכללת שערי משפט? מה דעתכם על התחלה במשפטים והמשך הדרך בכלכלה או מנהל עסקים? אשמח לתשובות! :)
מיכל תירוש | 13:47  14/02/07
הי, אתה שואל שאלה שהיא בהחלט בעייתית, וזה מכיוון שבמדינה הקטנה שלנו, בעצם כמעט כל תחום שתבחר ניתן להגדיר כ"רווי". בנוסף, שוק העבודה משתנה ואיש לא מבטיח שמה שקורה עכשיו זה מה שיהיה כשתסיים את לימודיך. לכן, לדעתי הבחירה צריכה להיות מבוססת יותר עליך ועל יכולותיך ועל התחום בו תוכל להצליח יותר, ופחות על שיקולים "חיצוניים" שקשה לבטוח בהם. ומבחינה זו, בהחלט יש הבדלים בין התחומים שציינת, במיוחד בעיסוק אח"כ, והשאלה היא מה יותר מתאים לך ובמה תצליח יותר (דבר שלא ניתן לענות עליו מבלי להכיר אותך). לגבי האם עדיפה מכללה או אוניברסיטה, גם זו שאלה לא קלה. עקרונית, לא אמור להיות הבדל, עם זאת, לעיתים בשטח יש מעסיקים שיעדיפו מוסדות מסויימים על פני אחרים. כך שלכאורה יותר "בטוח" ללכת על אוניברסיטה, אך גם כאן זה לא כ"כ פשוט כי יש עניין של ממוצע ציונים, ואם באוניברסיטה תהייה הין ה"חלשים" ובמכללה תסיים בהצטיינות, זה גם הבדל משמעותי... כך שהרבה כאן זה עניין של החלטה ובחירה אישית- "תעודת בטוח" לצערנו אין בפן הזה. מה שכן יכול לתת לך ביטחון זה לדעת שאתה הולך למשהו שתוכל להצליח בו ובמוסד שיאפשר לך לעשות זאת. בהצלחה, מיכל
סגור