שלום אפרת,
אני מתלבט מאוד בין 3 מקצועות לימוד, אשר מביניהם עלי לבחור ללימודים בשנה הבאה:
כלכלה, מנהל עסקים וראיית חשבון.
*ראיית חשבון נשמע לי משעמם ומונוטוני וכרוך בהמון ניירת.
*כלכלה נשמע לי ככרוך ביותר מידי מתמטיקה (בלימודים לתואר לפחות)
*מנהל עסקים נשמע דווקא בסדר.
אני יכול להעיד על עצמי שלא אהבתי כ"כ מתמטיקה מסובכת מימי התיכון, אך עם זאת סיימתי בציון סביר של 82 ב-5 יח"ל ואני די מחבב מתמטיקה שימושית (אפילו אהבתי את החלק הכמותי בפסיכומטרי). ציוניי מספיקים לשלושת המקצועות הנ"ל.
בנוסף, אני מתעניין מאוד בכלכלה ובעסקים (כתחומים).
ראשית, אשמח לדעתך בנוגע למקצועות הלימוד הנ"ל.
בנוסף, אשמח להמלצתך לגבי מוסדות הלימוד (האוניברסיטאות בעיקר) המתמחים בכל אחד מהקצועות הנ"ל.
תודה רבה,
יאיר
העניין הוא שאני לא בטוח לגבי המקצועות האלו והאם מה שאני חושב לגביהם נכון...
מישהו יוכל לעזור לי ולהרחיב לגבי המקצועות הנ"ל? ובעיקר בנוגע לכמות המתמטיקה הנלמדת בכל אחד מהם?
אשמח לעזרת כווולם
מה שכתבת במכתבך הראשון לגבי כל מקצוע הוא דיי נכון. כלומר כלכלה זו תאוריה המתבססת על נוסחאות ומתמתיקה של דיפרנציאלי ואינטגרלי.
חשבונאות ללא כלכלה אז אין מתמתיקה בכלל זו לוגיקה ויש הרבה דברים גם לזכור ולשנן וטכני. ביקורת נחשבת משעממת ואל תבנה על שכר גבוה, כלומר אפשר להגיע לשכר נכבד גם ממקצועות אחרים ובפחות זמן.
מנע"ס הכי קל בד"כ נלמד עם כלכלה כדי שיהיה פרקטי. אני מציעה לך להסתכל על קורסים הנלמדים במנע"ס.
בהצלחה
אפרת יצחקי רבינוביץ | 14:23 02/12/07
הי יאיר
שלושת התחומים הנם ממשפחת מקצועות דומה ולכן חשוב שתחליט לפי העניין שלך וגם כמובן תלוי במה אתה רוצה לעשות בעתיד. לגבי מקומות לימוד איני יכולה להמליץ כי יחשב פרסום, בדוק פה באתר בחיפוש לימודים. בהצלחה