פורום פסיכומטרי ותנאי קבלה- לקריאה בלבד

בהנהלת: מרכז הייעוץ ilimudim  |  מסר למנהל/ת הפורום
פורום פסיכומטרי - המקום לשאול, להתייעץ, לחלוק חוויות וגם לקבל תשובות בכל נושא הקשור לפסיכומטרי כתנאי קבלה למוסד לימוד- להיכן מתקבלים, שיפור פסיכומטרי, פסיכומטרי ללקויי למידה, ציוני סכם וכד'.

מרכז הייעוץ ilimudim

המרכז הארצי לייעוץ והשמה ללימודים הוקם על מנת ללוות אותך ולסייע לך בקבלת אחת ההחלטות החשובות בחייך, שתשפיע על עתידך. המטרה המשותפת שלנו תוביל ותכוון אותך לעשות את הבחירה הנכונה והמותאמת לך אישית.

עשיתי את מועד פברואר האחרון ולא הייתי ממש מרוצה מהציון אני רוצה לגשת למועד יולי אבל הפעם ללמוד לבד אני עדיין לא יודעת מה אני רוצה ללמוד באוניברסיטה אבל בכל מקרה הציון היה די נמוך ככה שזה לא פותח לי יותר מדי אפשרויות.. אז אם יש כאן אנשים שלמדו לבד וקיבלו ציון גבוה או שיפרו אני ישמח אם תייעצו לי איך לעשות את זה בצורה הטובה ביותר איך לבנות לו"ז איזה ספרים לקנות ואיפה מתי להתחיל ללמוד ובעצם כל מה שעולב על דעתכם שיכול לעזור לי תודה ולילה טוב
מרגריטה שלום, כהכנה לבחינה אליה את רוצה לגשת ללא קורס, הייתי ממליץ לעשות מספר צעדים. הראשון, עכשיו כשאת בעלת היכרות מסוימת עם הבחינה, הוא לייצר רשימה של נושאים חזקים יותר לעומת נושאים חלשים יותר מבחינתך. לאחר שאת יוצרת רשימה כזו (מהטוב ביותר לגרוע ביותר) את צריכה ליצור לעצמך לו"ז. רצוי שלו"ז זה יתחיל בהקדם האפשרי ויסתיים קרוב ככל האפשר לבחינה עצמה. מה צריך להכיל הלו"ז? לו"ז זה צריך להכיל את כל הנושאים לפסיכומטרי בצורה מובנית (ז"א לדוגמה שתחום המעגלים לא מופיע לפני תחום המשולשים וכו') ותוך הקדשת זמן מספיק ללימוד כל אחד מהנושאים וכן, כמובן, לתרגולו. נושא התרגול הוא נושא קריטי להצלחה בבחינה. מומלץ בחום להשיג/לקנות ספרים של מכונים שאינם המכון בו למדת, זאת כדי לראות שאלות חדשות בהן טרם נתקלת. נדבך חשוב נוסף של התרגול הוא הסימולציות, כאשר גם כאן מומלץ להשיג סימולציות בהן טרם נתקלת. הסימולציות המומלצות ביותר הן כמובן הסימולציות של המרכז הארצי לבחינות והערכה, אך בהנחה שעשית אותן כבר אין צורך לחזור עליהן שוב פרט לממש לפני הבחינה. זהו, מקווה שהתשובה מספקת, אך אם יש לך שאלות נוספות, את מוזמנת להעלותן לכאן. דרור.
סגור