לימודי תואר שני

לימודי תואר שני

כל מה שרצית לדעת על התואר השני

לימודי תואר שני מכונים גם לימודים מתקדמים והם מיועדים לבעלי תואר ראשון המעוניינים להרחיב את השכלתם. אם בעבר רק מעטים הרשו לעצמם ללמוד לתואר שני בגלל שיקולים תקציביים או ציונים כיום אם אתה לא לומד תואר שני אתה לא בעניינים. בתחום רבים כגון מנהל עסקים, פסיכולוגיה התואר הראשון הוא לא רלבנטי למי שרוצה להשתלב בתפקידים טובים בשוק העבודה וחובה היא ללכת ללמוד תואר שני שמסייע לקידום אישי , אקדמי ותעסוקתי.

התואר השני מאפשר להתפתח ולרכוש כלים נוספים או לעשות הסבת מקצוע שתקדם אותך צעד נוסף להגשמה עצמית.

הלימודים קצרים יותר מלימודי תואר ראשון ונמשכים בדרך כלל שנתיים אם אפשרות להארכה לסטודנטים עובדים.

מקומות עבודה רבים דורשים תואר שני ממועמדים פוטנציאליים. אי לכך נוצר ביקוש ללימודים אלו , ביקוש שגרם לכך שאם פעם לימודי מוסמך ניתן היה ללמוד רק באוניברסיטאות כיום ברוב המכללות תארים שניים נגישים לכולם.  המוסדות להשכלה גבוהה בישראל שזיהו את הפוטנציאל הכלכלי העצום הגלום בביקוש לתואר מתקדם החלו להציע תוכניות לימודים אטרקטיביות לבוגרי תואר ראשון , תוכניות  לתואר שני ללא תזה (לא מחקרי )  שדרישות הקבלה אליהן נמוכות יחסית ורמת הקושי של הלימודים סבירה ומתפרשת על פני יותר משנתיים כך שניתן לשלב בין לימודים לעבודה.

 כמעט בכל תחום של תואר ראשון ניתן להמשיך גם ללימודי תואר שני . הרשימה של המקצועות כוללת: מנהל עסקים, משפטים, סוציולוגיה, מדעי המחשב, אומנות, מוסיקה, לשון, ספרות, ממשל ומדיניות ציבורית, הנדסה, סיעוד, ניהול, שיווק ועוד.

 
מסלולים לתזה/ללא תזה
תזה (המכונה לעתים דיסרטציה) מציגה מחקר שערך מציג התזה, והיא משמשת בדרך כלל למילוי חלק מהדרישות לקבל תואר אקדמי מתקדם.

מסלול עם תזה הוא מסלול מחקרי או עיוני . כתיבת התזה מאפשרת לימודים לתואר שלישי כאשר ללא תזה זה לא אפשרי באוניברסיטאות בארץ.

מסלול ללא תזה- מסלול שכזה מאפשר ללומדים בו לסיים תואר שני ללא עבודת תזה אך ללא אפשרות להמשיך ללימודי תואר שלישי- דוקטורט.

תנאי קבלה
תנאי הקבלה משתנים ממוסד למוסד אך בדרך כלל על מנת להתקבל לתואר שני על ממוצע התואר הראשון להיות מעל 75. רוב המסלולים דורשים תואר ראשון מאותו תחום כגון עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, סיעודי,יעוץ חינוכי . ישנם גם מסלולים כגון משפטים, מנהל עסקים, מדיניות ציבורית וכד' שעל מנת להתקבל אליהן אפשר לבצע השלמות של יחידות אקדמיות ולאחריהן להצטרף ללימודי התואר השני.

קצת סטטיסטיקה
לפני נתוני המל"ג מבין מקבלי תואר שני בולטת העלייה במספרם של מקבלי תואר שני מאוניברסיטת תל אביב ( 14.3 אחוז), באוניברסיטת בר-אילן ( 9.7 אחוזים) ומאוניברסיטת חיפה ( 7.8 אחוזים). בטכניון הייתה ירידה של 5.2 אחוזים ובאוניברסיטה העברית ירידה של 1.7 אחוזים. חלקן של נשים שקיבלו תואר שני היה בתשנ"א 56.3%. 
בתואר שני 75.6 אחוז ממקבלי התואר ביהדות היו נשים, שיעור דומה למקבלות תואר שני בפסיכולוגיה .בהתנהגות ארגונית שיעור הנשים עמד על 94.2 אחוז, אך במדעי המחשב שיעורן עמד על 20 אחוז בלבד.
 

תוצאות חיפוש בתחום

נמצאו 3 מוסדות לימוד ובהם 6 מסלולי לימוד
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור עמך קשר בהקדם:
אוניברסיטת חיפה
קידום המצוינות האקדמית לכל סטודנט באמצעות יחס פרטני ואישי
כתובת: הר הכרמל, חיפה, 31905
רוצה שיתקשרו אליך?
קיימים 4 מסלולים
תואר שני במשפטים
תואר שני במנהל ציבורי למנהלים
תואר שני במשפטים – התמחות בעריכת פטנטים
תואר שני במשפטים – בתורת השפיטה וההליך הפלילי
המכללה האקדמית נתניה
עושים אוניברסיטה לעסקים
כתובת: האוניברסיטה 1 נתניה
רוצה שיתקשרו אליך?
קיים מסלול אחד
בעמוד זה נמצאים 6 מסלולי לימוד בתחום תואר שני במשפטים, ב-3 מוסדות לימוד ברחבי הארץ. מעוניין בתואר שני במשפטים אך מבולבל? לא יודע במה לבחור?
מלא פרטיך ונציג המוסד יצור עימך קשר בהקדם
שם מלא: דוא"ל:
טלפון נייד: עיר:
ת.ז:
סוג תואר:
אני מאשר את התקנון
צרו איתי קשר
פנייתך נשלחה
מבצע שליחה...
סגור