כיצד ניתן להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה

כיצד ניתן להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה

כל המידע למי חולם ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה- תנאי קבלה, מבחני מתא"ם, ציוני תואר ראשון, ראיון אישי

 

כל מי שמסיים תואר ראשון יודע שעל מנת לטפל באנשים באופן באמת אישי, ישנה חובה להמשיך ללימודי תואר שני. לא מספיקות שלוש השנים המתישות שכבר עברתם, כעת צריך להתכונן לעוד שנתיים אינטנסיביות שבסופם עוד שנתיים של התמחות מעשית. אין ספק שמי שמעוניין ורוצה לעבור את כל התהליך הוא בהחלט אדם מיוחד עם לב שלא מוצאים כל יום, ושמעוניין לעזור לכל אדם הזקוק לעזרה ולתמיכה.

תנאי הקבלה
תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה הם מחמירים וגבוהים במיוחד, תוסיפו על כל את העניין שמספר המוסדות המציעים מסלול תואר שני הוא קטן, ותקבלו מספר מאוד מצומצם של מועמדים בכל שנה לאחד המסלולים היוקרתיים והמבוקשים שקיים. לכן אין זה פלא כי מסלול בדיקת המועמדים והתאמתם הוא כל כך ארוך ומכיל שלבים רבים לעומת מקצועות אחרים.

מוסדות לימוד
בין מוסדות הלימוד ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה ניתן למנות את: אוניברסיטת חיפה, המסלול האקדמי המכללה למנהל, הטכניון ועוד.

ציוני תואר ראשון
כל מועמד מתבקש להציג תואר ראשון בפסיכולוגיה או תואר ראשון לימודי מדעי ההתנהגות, כאשר מתקבלים רק מועמדים מהעשירון העליון עם ממוצע ציונים של לא פחות מ- 90. ניתן למצוא כמה מסלולי תואר שני בין המכללות השונות המקלות בעניין, ומאפשרות גם לבעלי תואר ראשון ממקצועות אחרים להשתלב, אך מדובר במספר ממש קטן ומצומצם.

בחינת מתא"ם
לסיים בהצטיינות את התואר הראשון ממש לא מספיק, ולפני שמאפשרים למטופלים להפקיד את נפשם ואמונם בידכם יש צורך גם במעבר בחינת התאמה מיוחדת. בחינה זאת נחשבת לאחת המאתגרות שקיימות ובודקים בה ידע והבנה בשיטות מחקר ובסטטיסטיקה וניתוח טקסטים מדעיים בפסיכולוגיה והבנתם. רק בעלי ציון גבוה בבחינה תישקל כניסתם ללימודי התואר השני.

מכתבי המלצה
מלבד ציונים גבוהים כמעט כל מוסד לתואר שני מבקש בנוסף גם מכתבי המלצה מהמרצים בלימודי התואר הראשון, על כן ישנה חשיבות מכרעת גם מאיזה מוסד התואר הראשון ועד כמה בכיר המרצה, התחרות היא גדולה ומצומצמת וכל דבר קטן יכול להכריע את הכף. יתרון עצום נוסף הוא לבעלי ניסיון תעסוקתי בניהול. לא סתם אומרים שמנהל טוב הוא גם פסיכולוג מעולה, מנהל טוב יודע לעבוד מול אנשים ולחדור על ליבם ומחשבתם, ועל כן גם מכתבי המלצה המעידים על ניסיון ניהולי יעזרו כאן מאוד לכל מועמד.

ראיון אישי
בכל המוסדות עובר כל מועמד ללימודי תואר שני גם ראיון קבלה מקיף ואישי בו מתרשמים מרמת הידע המקצועית שלו ומאישיותו הייחודית. הדבר נעשה בעזרת ועדת קבלה מורחבת של פרופסורים ומומחים. ישנם מקומות שאף מגדילים לעשות ומעבירים את המועמד אבחון פסיכולוגי וטיפול קצר ונקודתי של ממש. לא סתם טוענים כי כל מועמד לתפקיד פסיכולוג חייב גם הוא לעבור סוג של טיפול בעצמו.

אין ספק כי לימודי תואר שני בפסיכולוגיה נחשבים ללימודים מאתגרים ומרתקים מאין כמוהם, שגם חשיבות רבה עומדת בצידם. אנשים לא נוהגים להיפתח לשפוך את אשר על ליבם לכל אחד, ועל כן יש צורך בבחירה מדוקדקת ונכונה של האנשים המתאימים לכך במיוחד. 

תוצאות חיפוש בתחום

נמצאו 7 מוסדות לימוד ובהם 10 מסלולי לימוד
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור עמך קשר בהקדם:
אוניברסיטת חיפה
קידום המצוינות האקדמית לכל סטודנט באמצעות יחס פרטני ואישי
כתובת: הר הכרמל, חיפה, 31905
רוצה שיתקשרו אליך?
קיימים 3 מסלולים
תואר ראשון בפסיכולוגיה
תואר שני בטיפול באמנויות
תואר שני בפסיכולוגיה
המכללה האקדמית אשקלון
משכן ההשכלה הגדול והחשוב באזור הדרום
כתובת: יצחק בן צבי 12, ת.ד 9071 אשקלון, מיקוד 78211
רוצה שיתקשרו אליך?
קיים מסלול אחד
האקדמית תל אביב - יפו
לדעת איפה להצטיין
כתובת: רח' רבנו ירוחם 2 תל אביב .
רוצה שיתקשרו אליך?
קיימים 2 מסלולים
תואר שני בפסיכולוגיה קלינית
תואר שני בפסיכולוגיה רפואית
האוניברסיטה הפתוחה
הרשמה פתוחה ואיכות אקדמית
כתובת: רבוצקי 108, ת"ד 808, רעננה | סניפים בכל הארץ
רוצה שיתקשרו אליך?
קיים מסלול אחד
המרכז האקדמי פרס
ללמוד אחד על אחד עד התואר
כתובת: הנביאים 8 רחובות
רוצה שיתקשרו אליך?
קיים מסלול אחד
 
 
Middlesex University, Coaching Psychology
בואו ללמוד אתנו את מקצוע העתיד.
כתובת:
רוצה שיתקשרו אליך?
קיים מסלול אחד
בעמוד זה נמצאים 10 מסלולי לימוד בתחום תואר שני בפסיכולוגיה, ב-7 מוסדות לימוד ברחבי הארץ. מעוניין בתואר שני בפסיכולוגיה אך מבולבל? לא יודע במה לבחור?
מלא פרטיך ונציג המוסד יצור עימך קשר בהקדם
שם מלא: דוא"ל:
טלפון נייד: עיר:
ת.ז:
סוג תואר:
אני מאשר את התקנון
צרו איתי קשר
פנייתך נשלחה
מבצע שליחה...
סגור