מבחני מיון לאחיות בחו

מבחני מיון לאחיות בחו"ל

לאחים ואחיות הרוצים להגר ולעבוד בקנדה ובארה"ב

 

שכר גבוה ותנאים טובים מביאים כל שנה מאות אחים ואחיות מישראל להגר לארצות הברית וקנדה. על מנת לקבל רישוי אמריקאי יש לעבור את בחינות ה-CGFNS וה-NCLEX ועל מנת לקבל רישיון קנדי יש לעבור את בחינת ה-CRNE. מועמדים זרים המעוניינים לעבוד בארה"ב נדרשים לעבור את בחינת הNCLEX, ורבים מהם נדרשים לעבור בנוסף את בחינת ה-CGFNS.

 Shools - The Commission on Graduates of Foreign Nursing הוא ארגון שלא למטרת רווח שמוכר בינלאומית כמוביל בחינוך, רישום והסמכה של אנשי מקצוע הרפואה בכל העולם.

בסוף שנות השישים, עלה בצורה משמעותית מספר האחיות שחונכו מחוץ לארה"ב שהיגרו לארה"ב על מנת לעבוד בסיעוד. לפקידי ההגירה היה קשה לזהות מי מהאחיות שחונכו מחוץ לארה"ב, שהגישו בקשות לויזות עבודה, עמדו בתנאים להסמכה כאחיות מוסמכות בארה"ב. המציאות הייתה שרק אחוז מאוד קטן (בערך 15-20%) מהאחיות הזרות עברו את מבחן ההסמכה לאחיות בארה"ב בפעם הראשונה.

לאחר מספר מחקרים וועידות במומנו על ידי הממשלה על הנושא של אחיות זרות, ב1977 ארגון האחיות האמריקאי (American Nurses Association – ANA) והאגודה הלאומית לסיעוד (National League for Nursing – NLN) הסכימו לתת את חסותן המשותף ליצירת ארגון לא רווחי, עצמאי, פרטי, כמו שהוצע באחד המחקרים. הארגון שנוצר הוא הועדה לבוגרי לימודי חוץ בסיעוד, או CGFNS.

 מטרת CGFNS הוא להגן על ציבור המטופלים האמריקאי על ידי מתן אמת מידה איכותית וגבוהה לאוכלוסיית האחים והאחיות המהגרת לארצות. CGFNS נוסד כארגון  ללא מטרות רווח, אשר חף מאינטרסים כלכליים ואשר איננו מבצע הפלייה בין המועמדים על רקע דת גזע ומין. ההתחייבות של ארגון זה היא לשמור על הציבור האמריקאי על ידי הבטחה כי אחים ואחיות שחונכו מחוץ לארה"ב הינם מתאימים ומוסמכים לענות על הדרישות ואמות המידה המקצועיות הנהוגות  בארה"ב.

ה- CGFNS עצמו מפקח על העברת המסמכים הרלוונטים לרשיות בארצות הברית. תוכנית האישורים (CP) מיועד ספציפית עבור אחיות כלליות בדרגה ראשונה שחונכו מחוץ לארה"ב ושואפים לקריירה כאחים ואחיות מוסמכים. התוכנית מורכבת משלושה חלקים: הערכת סמכות האחות, בחינוך, רישוי והסמכה; מבחן ההכשרה של CGFNS הבוחן ידע מקצועי; ובחינה לבדיקת מיומנות השפה האנגלית(IELTS  או TOEFL). לאחר הסיום המוצלח של כל שלושת השלבים של התוכנית, מוענק למועמד תעודת CGFNS.

 שירות הערכת הסמכות (CES) מנתח הסמכות בינלאומיות בהשוואה לסטנדרטים בארה"ב. ההערכה האובייקטיבית הזו עוברת בקפדנות על מסמכים שהתקבלו ומאמתת ומעריכה את התאמת המועמד לעבודה בארה"ב. 

עקב שיטת הממשל הפדרלי בארצות הברית, קיימים הבדלים משמעותיים בין מדינה למדינה בנוגע להליך הפרצודרלי שיש לעבור. בחלק מן המדינות די בבחינת NCLEX ובחלק מהמדינות יש לעבור הן את בחינת הCGFNS והן בחינת הNCLEX. כמו כן, יש מדינות הדורשות את בחינת הידע באנגלית TOEFL, בעוד מדינות אחרות דורשות את בחינת ה- IELTS.

אפשרות נוספת החביבה על עובדי הסיעוד הישראליים הנה קנדה, בה קיים הליך פרוצדורלי דומה, אם כי פשוט יותר. בדומה לארה"ב, יש לעבור בקנדה שני מבחנים, מבחן ידע מקצועי בשם ה- CRNE ומבחן ידע באנגלית, IELTS.

 באדיבות בית הספר האמריקאי

סגור