רוצה לדעת האם לרואה חשבון המבקש להתמחות במערכות מידע:
האם עדיף ללמוד תואר שני עם התמחות של מערכות מידע
או עדיף ללמוד לימודי תעודה של הטכניון ללא תואר שני?
(כמובן כל זה כדי לחסוך בזמן לימודים שאין לי.)
לימודי טכנולוגיות מידע לרואי חשבון
|
12:16 23/07/10
רינת שלום,
ראשית, לא ציינת אבל אני מניח שהתכוונת ללימודי MBA שבמסגרתם תתמחי במערכות מידע.
לדעתי, התשובה לשאלתך טמונה ברצונות התעסוקתיים שלך.
אם את שואפת להתקדם לתפקידי ניהול, הרי שהתמחות במערכות מידע במסגרת תואר שני היא הכרחית.
אם את מעוניינת דווקא להתעמק בתחומים של ביקורת מערכות מידע ממוחשבות, ביקורת חקירתית, ולעסוק בפרויקטים של ייעוץ והטמעה של מערכות ERP ואחרות, הרי שלימודי תעודה של הטכניון בתחום של טכנולוגיות מידע עשויים להספיק.
מומלץ לוודא כי הלימודים הללו כוללים תכנים עדכניים ודורשים מהסטודנט התנסויות מעשיות במהלך לימודיו.
בהצלחה,
עמית מאיר
היי,
רציתי לשאול - לאיזה תפקידים בשוק העבודה ניתן להשתלב עם תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות?
מה עושים "בתכלס" אחרי לימוד מקצוע זה?
תודה מראש,
חגית
אפשרויות תעסוקה לבוגרי מערכות מידע ניהוליות
|
10:22 22/07/10
חגית שלום,
בוגרי לימודי תואר ראשון מערכות מידע ניהוליות יכולים להשתלב במחלקת מערכות המידע בחברות תעשייה והיי-טק כמאפייני ומנתחי מערכות מידע, וכן בתפקידים של תכנון ופיתוח מערכות מידע ממוחשבות, ניהול פרויקטים ושיווק מערכות מידע ניהוליות.
בהצלחה,
עמית מאיר
שלום,
לאחרונה נתקלתי בטייטל של תפקיד שנקרא hris או hrms , להבנתי מדובר בתפקיד של איש משאבי אנוש האמון על מערכות המידע הקשורות לניהול המשאב האנושי והשכר. אשמח אם תוכלו לשפוך אור על התפקיד מבחינת- כישורים וידע הנדרשים כדי להיכנס לתחום, אופי העבודה, סוג האתגרים שהתפקיד מציב, עד כמה יש ביקוש לתפקיד, אולי ידוע לכם מהי רמת השכר המשולמת לתפקיד זה והאם בכלל כדאי להשקיע בכיוון התעסוקתי הזה מבחינת עתידו בשוק העבודה- עד כמה שניתן לנבא לאור התפתחויות בתחום מערכות המידע.
האם יהיה עלי לעבור הכשרה בניתוח מערכות מידע, או שדי לעשות קורס ERP ייעודי קצר כמו סאפ HR ודומיו. ואולי אין צורך בהכשרה פורמאלית?
לגבי, הרקע האקדמי והתעסוקתי שלי הוא במשאבי אנוש כשלאחרונה התחלתי לעבוד בחברה המספקת פתרונות מחשוב בתחום של משאבי אנוש ושכר, חשוב לי שהניסיון שאני צובר במקום העבודה הנוכחי יוכל לקדם אותי הלאה בעולם משאבי אנוש ותהיתי אם התפקיד האמור הוא כיוון אפשרי וראוי.
תודה מראש!
נתן
נתן שלום,
מערכות לניהול משאבי אנוש (Human Resources Management Systems) פותחו על מנת לשפר את תחום ה-HRIS (ר"ת של Human Resource Information System) ולהפיק ממאגרי הנתונים על העובדים ערך מוסף והחזר על ההשקעה כמו בכל מאגר נתונים עסקי אחר.
אינני מכיר לעומק את מהות התפקיד מבחינת אופי העבודה היומיומי, אך ברור הוא שככל שהארגונים יידרשו להתייעלות עסקית, הרי שהתפקיד הזה יהיה חיוני, לפחות בכל ארגון שבו עשרות עובדים, ועל כן לדעתי יש לתפקיד עתיד תעסוקתי.
תוכל למצוא הרחבה על התפקיד והנושא בקישור הבא מתוך ויקיפדיה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_Resource_Management_Systems
וכן באתר האגודה הבינלאומית לניהול מידע בתחום משאבי אנוש:
http://www.ihrim.org/
לסיום, אני מתרשם שהרקע האקדמי והתפקיד הנ"ל יוכל לקדם אותך בתחום המפגיש את הטכנולוגיה עם ניהול משאבי אנוש.
בהצלחה,
עמית מאיר
יש לי תואר הנדסאי אלקטרוניקה ואני רוצה להשלים אותו לתואר ראשון. האם יש לי אפשרות להשלים אותו בקורסים של מערכות מידע או תוכן מערכות סללוריות? אם כן איפה?
הדס שלום,
לתשובה מוסמכת בנושא אמליץ לך לפנות ל-"פורום לימודי הנדסה" השכן.
מצ"ב קישור ישיר לפורום.
בהצלחה,
עמית מאיר
קישור נלווה:
שלום
אני עתידה להתחיל ללמוד תואר שני באוניברסיטת תל אביב "טכנולוגיה ולמידה"
קיימת אופציה אחרת בשבילי ואני מתלבטת בגלל שיקולים כלכלליים.
האם מישהו שמע על התואר הזה ? ידוע לי שהוא עבר כמה שינויים ושעכשיו נפתח מחדש,
המרצים בתואר הפ פרופסורים אך לא ברורה לי רמת הלימודים בתואר והאם באמת יש יישום פרקטי אחר כך לתואר, זא האם ניתן למצוא עבודה בתחום...
אני מגיעה מרקע של חינוך ולא של מחשבים....
הנה דף הבית לאתר שלהם
http://muse.tau.ac.il/t&l/lymwdym.html
תודה על כל התייחסות.
קישור נלווה:
שלום רב,
לא מזמן נרשמתי ללימודי תואר ראשון במנהל עסקים במכללה למנהל והייתי דיי סגורה על התמחות בטכנולוגיות עיסקיות.
אני קצת פוחדת מכל הקטע של המחשבים כי אין לי ניסיון בתחום ואני לא יודעת עד כמה אני אתחבר לנושא ברגע שאני אתחיל ללמוד.
יכול להיות שאני מאוד אוהב ויכול להיות שאני אראה שזה בכלל לא אני.
לפני שבוע היה יום פתוח במכללה בנושא מנהל עסקים והלכתי לשמוע על ההתמחות בטכנולוגיות עיסקיות. האמת היא שקצת ירד לי מהנושא, זה נשמע מאוד מעניין ודבר שבאמת נחוץ מאוד היום אבל שוב אני מאוד מפחדת שאני לא אתחבר לזה.
בנוסף הלכתי לשמוע על ההתמחות בשיווק, ודווקא מאוד התחברתי לנושא או שפשוט המרצה ריתק אותי :)
בכל אופן, אני קצת בדילמה, אני לא יודעת אם תוכלו לעזור לי אבל אני מקווה שכן!
הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על התמחות של שיווק וטכנולוגיות עיסקיות ביחד.
הבנתי שזה רק לימודי ערב, דבר שקצת ביאס אותי כי אני דיי רציתי לימודי בוקר כדי שגם יהיה יותר חיי חברה( עד כמה שאפשר) וגם חופשים, אנשים שלומדים בערב אלה יותר אנשים שעובדים ולוקחים בחשבון שלא יהיו חופשים בכלל אלא לומדים 3 סמסטרים רצוף בשנה.
עד כמה התואר של מנהל עסקים עם התמחות בשיווק וטכנולוגיות עיסקיות הולך בחוץ? יש לזה הרבה ביקוש?
אשמח אם תעזרו לי לעשות את הבחירה הנכונה!
סורי על החפירה והמשך יום נעים,
מיכל
בחירה בהתמחות בטכנולוגיות עסקיות
|
09:00 27/06/10
מיכל שלום,
הבחירה בהתמחות רלוונטית רק החל משנת הלימודים השניה בתואר בתוכנית לימודי הבוקר, ולמעשה יש לך בערך שנת לימודים מלאה להחליט באיזו התמחות לבחור (גם אם בעת הרשמת כבר בחרת את ההתמחות).
במלך שנת הלימודים הראשונה תלמדי קורסים גם בשיווק וגם בטכנולוגיות עסקיות, וכך תוכלי להתרשם מהתכנים, המרצים ותגיעי להחלטה מושכלת יותר.
ההתמחות המשולבת בטכנולוגיות עסקיות ושיווק מיועדת בעיקר לסטודנטים עם רקע בתחום, המעוניינים לקבל כלים שיקדמו אותם בעבודתם.
בכל מקרה, לכל אחת מההתמחויות שהזכרת (טכנולוגיות עסקיות ושיווק) קיים ביקוש בשוק התעסוקה.
במידה ויהיו לך שאלות נוספות, את מוזמנת לכתוב כאן.
בהצלחה בלימודיך,
עמית מאיר
הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין כלכלה וניהול ובין התמחויות אני לא מבינה ומה יותר טוב ללמוד?
נופר שלום,
ההתמחויות נועדו להחליף את התואר הדו חוגי (כמו כלכלה וניהול) שהיה מקובל ללמוד באוניברסיטאות, ולאפשר לאדם ללמוד תואר אחד (למשל כלכלה) בצורה מורחבת באמצעות בחירה באחת מהתחומים הקשורים אליו (כמו טכנולוגיות עסקיות, ייעוץ פנסיוני, פסיכולוגיה שיווקית וכדומה).
בסופו של דבר ההתמחויות הופכות את הסטודנט לבוגר המומחה בתחום בספציפי, ומכינה אותו טוב יותר לשוק התעסוקתי.
בהצלחה,
עמית מאיר
מקומות ללימוד תואר שני באבטחת איכות\מערכות
שרון
|
21:43 16/06/10
מחפש מקומות ללימודי תואר שני בתחום אבטחת איכות או הנדסת מערכות,
חוץ מתל אביב איפה עוד יש?
יש לי תואר ראשון בהנדסה.
תודה לעונים
בHIT קיים תואר שני לניהול טכנולוגיה שכולל קורסים באבטחת איכות ו/או מערכות מידע..
אם את לומדת שם תוכלי לתת עוד פרטים? זה קשור להנדסה? כי אותי מעניין אבטחת מידע ומערכות מידע. יקבלו אותי לשם אם למדתי הנדסה?
ברמת העיקרון התואר בניהול טכנולוגיה משלב לימודי ניהול + מקצועות טכנולוגיים כדי שנוכל להשתלב בתפקיד ניהולי בתעשיית ההייטק.
יש אצלנו אנשים שמגיעים מתחומים שונים :כאלו שסיימו תואר ראשון בניהול טכנולוגיה, כמוני, וכאלו שסיימו 4 שנים של לימודי הנדסה (תוכנה או תעשיה וניהול) - הם היו צריכים לעשות כמה השלמות קטנות כמו סטטיסטיקה. כך שלקבל אותך לא תהיה בעיה..
מה שיפה בתואר הזה שהוא משלב לימודי ניהול יחד עם קורסי בחירה בנושאים שונים כמו אבטחת איכות, טכנולוגיות חדשניות, כלכלה ניהול ושיווק וכמובן יש אפשרות להתמחות בהנדסת מערכות או באבטחת איכות ואמינות.
מקווה שעניתי לך..
שלום,
האם במסגרת לימודי QA עושים שימוש במכשירים כדוגמאת hp qtp ?
קישור נלווה:
לגבי לימודים במכון הטכנולוגי חולון
אריאל נ
|
18:12 15/06/10
האם משהו למד / לומד שם ויכול לספר לי על התואר והאם יש לו יתרון על פני תארים אחרים?<
אני לומדת שם ניהול טכנולוגיה לתואר שני..
ניהול טכנולוגיה ברמת העיקרון, מכשיר לתפקידי ניהול ומקצועות טכנולוגיים בחברות עתירות ידע וטכנולוגיות חדשניות, בניגוד למנהל עסקים שמכשיר לתפקידי ניהול כלליים או הנדסה תעשייה וניהול שמכשיר לניהול מערכות מידע ברמת הייצור והתפעול .
מדובר בתואר ראשון עם אפשרות לתואר שני בתחום.. יש עוד משהו שמעניין אותך?
אריאל שלום,
מדבריך עולה כי אתה מתענין בתואר ראשון B.Sc בניהול טכנולוגיה. המיוחד בתואר זה הוא עצם היווצרותו ממהלכי ודרישות השוק. עם הקידמה הטכנולוגית המואצת, בתעשיות ההיטק יש דרישה הולכת וגדלה למקצועות ניהול המשלבים בסיס טכנולוגי, כדי לאפשר למנהלים ולמהנדסים יכולת לתקשר. תוכנית הלימודים נבנתה כדי לתת מענה לצורך זה. המכון הטכנולוגי הינו המוסד האקדמי היחיד בישראל המעניק תואר ראשון בניהול טכנולוגיה. הלימודים מתמקדים בצרכים המיוחדים של התעשייה הישראלית ובמיוחד בתעשייות עתירות ידע (היי-טק). התוכנית מעניקה כלים לניהול טכנולוגיות חדשניות, בראייה מערכתית תוך שליטה בשפת המדע, ההנדסה ובכלים ניהוליים מגוונים. בוגרי התכנית משתלבים בדרגות הניהול השונות בחברות עתירות ידע וטכנולוגיה ועוסקים בניהול פרויקטים, ניהול מערכות מידע, ניהול התפעול, ניהול משאבי אנוש, שיווק, תכנון ובקרה, אבטחת איכות וכספים. כדי להקל על סטודנטים המעוניינים לשלב בין לימודים לעבודה, אנו מציעים מסלול לימודים גמיש. כמו כן, המכון שם דגש על ליווי הסטודנט ותמיכה בו במהלך לימודיו באמצעות מערך הוראה מתקדם. במהלך הלימודים ולקראת סופם, מציע המכון לתלמידיו את שירותי היחידה להכוון תעסוקתי המסייעת להם בניסוח קורות חיים, הכוונה לראיונות, וכן משתף אותם בירידי מעסיקים המתקיימים במכון עם חברות ההיטק המובילות.
לסיכום אני מציעה לך לקבוע פגישת ייעוץ אישית עם יועצת המחלקה, אנא רשום פרטיך בכתובת המייל natalias@hit.ac.il ואנו נשיב בהקדם.
בהצלחה,
יפעת, נציגת H.I.T, המכון הטכנולוגי חולון http://www.hit.ac.il
היכן ללמוד מערכות מידע וניהול........
שלום
|
11:53 13/06/10
1. אני מתלבט בין אם ללכת למכללת תא-יפו או לאקדמית קרית אונו..........
אני אגיד לך לגביי- אני אחד שמאוד חשוב לו היחס האישי ופחות את הלימוד המתועש והמהיר הזה שכל התלמידים יושבים בכיתה ותמיד ישר חייבים לקלוט /להבין את כל מה שנאמר אם לא אבוי להם. לכן היה רצוי מאוד אם ישנם שיעורי עזר אפילו (אני מעוניין בלימודי בוקר של התואר אגב)
-הייתי ביום הפתוח של תל אביב יפו ועושה רושם שהם ברמה מאוד גבוהה ורצינית - וזה שהם רמה ממש גבוהה זה ליו דווקא יטיב עימי ואני חושש שאצטרך לשרוד שם עם השיניים כדי לסיים בהצלחה טובה......בתיכון נעזרתי בדרך כלל בשיעורי עזר במתמטיקה אנגלית וכאלה...גם בלימוד נוסף עם חברים כדי שהחומר ישב לי יותר טוב....אני רוצה ללכת על בטוח ולא להקשות על עצמי באופן שלא אהיה מסוגל לו .
2. לגבי הפסיכומטרי - האם צריך וכמה ממנו לקרייה האקדמית אונו ?
יש לי תעודת בגרות בממוצע 92
שלום - תודה על פנייתך,
באשר לתנאי הקבלה (ציון בגרות, פסיכומטרי) לכל אחד ממוסדות שהזכרת מומלץ לפנות למוסד הלימוד עצמו ולברר את תנאי הקבלה המעודכנים לחוג לשנת הלימודים הקרובה.
אין ספק שהיחס האישי הוא דבר חשוב מאוד, לבטח במסגרת התואר הראשון שבו נפגשים עם האקדמיה לראשונה, וחלק מהדברים נראים לא ברורים ואף מאיימים.
המלצתי אליך היא שתפנה לאותם מוסדות לימוד שהזכרת ותבקש לשוחח עם סטודנטים או בוגרים שלומדים/ למדו במסלול שבו גם אתה מבקש ללמוד.
אני בטוח שלאחר שתשמע את רשמיהם, תוכל לגבש החלטה נכונה יותר באשר למוסד המתאים לך.
במסגרת קבלת ההחלטות שלך אמליץ לך לבדוק גם מוסדות לימוד נוספים שבהם קיימים תוכניות דומות כמו המכללה למינהל, המרכז הבינתחומי, מכללת נתניה ועוד.
עליי לציין עוד, כי רמה לימודים גבוהה אינה חסרון, אלא יתרון ועליך לשאוף להתקבל למוסד שבו איכות ההוראה ותכני הלימוד הם מהגבוהים ביותר, כי בסופו של דבר גורם זה קובע את ערכו של התואר שתקבל.
בהצלחה !
עמית מאיר
אני מאוד מסכים איתך, זה מאוד חשוב גם לחוויה של התואר שהיא חשובה בפני עצמה, אבל גם להבנה של החומר והפנמה.
לי מאוד היה חשוב כשבחרתי את מקום הלימודים, והיום אני לומד בקריה האקדמית אונו.
לגבי תנאי הקבלה - הכי אני ממליץ להתקשר אליהם, אבל קבל קישור לאתר בכל מקרה, יש פה קצת פרטים
בהצלחה!
קישור נלווה:
תודה לשניכם אבל עדיין לא ברור לי...
שלום
|
17:19 14/06/10
שאלת השאלות היא האם בכל זאת הקרייה האקדמית אונו מאכילה את התלמידים שלה יותר ביחס ליפו ...כלומר האם מלמדים בקצב יותר מתון מהם לאלו שלפעמים קשה להם לקלוט כל דבר במהירות....אני יכול לשאול בוגרים וכנראה אעשה זאת אבל הבעיה שכל אחד יגיד לי על אותה מכללה בה הוא למד ולא איך היא ביחס לשנייה....
סך הכל אני מתחיל לקבל רושם ששתיהן אותו הדבר אחד על אחד ובעצם באונו רק דורשים עוד כמה עשרות אלפי שקלים עקב העובדה שלא עברתי את הפסיכומטרי.... למרות שבזה אני לא בטוח אם אונו דורשים פסיכומטרי או לא שלדעתי אם הם כן דורשים זה ממש מוגזם עם המחיר הבכלל לא אטרקטיבי של התואר שלהם....
האם שווה להשקיע מחיר כפול לתואר באונו ולדעת ששם יהיה לי יותר קל/מתון/ רגוע/חמים מאשר בתל-יפו או שההבדל ביניהן בלימודים פשוט לא קיים אלא רק בכסף?
אולי זה יעזור, ואולי זה רק יוסיף להתלבטות, אבל סתם שתדע.. יש גם תואר בHIT של ניהול טכנולוגיה... שכר הלימוד הוא אוניברסיטאי (כך שלא תשלם כפול), אומנם יש צורך בפסיכומטרי אבל המרצים שם ממש טובים וחוץ מזה, יש שם גם אפשרות לתואר שני בתחום ניהול טכנולוגיה..
מחיר הוא לא תמיד פקטור של איכות
|
09:12 27/06/10
אמנם שכ"ל גבוה יותר בדרך מבטיח תנאי לימוד נוחים יותר, אך בלימודים אקדמיים צריכים לקחת בחשבון גם את איכות ההוראה.
לפיכך מומלץ להתרשם ככל שניתן מתכני הלימוד, איכות המרצים, חוות דעת הסטודנטים והבוגרים ועוד בטרם קבלת החלטה.
בהצלחה,
עמית מאיר
הי,
יש לי תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות במערכות מידע, אני עוסקת בעולם תפעול
ה IT כבר 5 שנים ומעוניינת לעשות קורס בניתוח מערכות. רציתי לדעת האם הקורס של מכללת NESS - " קורס ניתוח מערכות Business Analysts" מומלץ / מוכר בשוק העבודה
תודה
אורית שלום,
מכללת Ness הינה מכללה מוכרת בשוק העבודה, ועל כן בוגרי הקורסים שלה הינם מועמדים לגיטימיים לכל תפקיד טכנולוגי.
יחד עם זאת, מומלץ לבדוק בקפידה את תכני הקורס שאליו בכוונתך להירשם, על מנת לוודא כי הידע שתרכשי בו עדכני וכן שניתנים במהלך הקורס אלמנטיים מעשיים שיקנו לך נסיון ראשוני בתחום בסיום לימודיך.
בהצלחה,
עמית מאיר
שלום,
אני רואת חשבון עם נסיון של מס' שנים.ללא רקע טכנולוגי. לאחרונה התחלתי להתעניין בהסבה מקצועית או לשדרג את הידע שלי כרו"ח והרבה יעצו לי על תחום ניתוח מערכות ובמיויחד בתחום ה-BI.שאלתי היא :האם הידע והניסיון שלי כרו"ח יסיעו לי במציאת עבודה ? מה עדיך ללמוד- קורס ניתוח מערכות מקוצר או ניתוח BI? מה שעות העבודה המקובלות בתחום ומה השכר ? תודה !
הערך המוסף בלימודי טכנולוגיות עסקיות
|
17:11 01/05/10
רינה שלום,
אם כוונתך להישאר ולעבוד בתחום ראיית החשבון, הרי שלימוד טכנולוגיות כדוגמת ניתוח מערכות או BI תעניק ללא ספק יתרון משמעותי על פני רואי חשבון אחרים, בייחוד בפירמות הגדולות של רואי חשבון, מתוך הבנה שרואה חשבון טוב אינו צריך להיות רק מקצועי בתחום התמחותו, אלא לגלות גם הבנה בתחומים משיקים לעבודתו.
באם את ללא רקע טכנולוגי קודם, הייתי ממליץ לך לבחור בלימודי ניתוח מערכות היות ולקורסי BI מומלץ להגיע עם ידע קודם (כמו הכרות עם שפת השאילתות SQL), אך אין זה הכרחי ולבטח ניתן לגישור.
כיוון שבוגרי הקורסים שהזכרת יכולים להשתלב בארגונים ממגזרים שונים (פיננסיים, תעשיתיים, היי-טק ועוד) תנאי העבודה כדוגמת שכר ושעות עבודה משתנים ותלויים בארגון שבו תקלטי.
בהצלחה,
עמית מאיר
שלום עמית
אני עדיין לא כל כך הבנתי מה זה טכ' עסקיות,האם ניתן לפשט את ההסבר?
עוד שאלה קטנה איך אני אדע שזה מתאים לי?מה אני אמורה לאהוב?
אודות טכנולוגיות עסקיות והתאמה לתחום
|
08:34 25/04/10
למתעניינת שלום,
טכנולוגיות עסקיות היא שם כולל לכל הכלים ומערכות המידע שבהם משתמשים ארגונים עסקיים בפעילותם השוטפת.
התחום נועד למי שחשיבה אנליטית מאתגרת אותו, והוא מעוניין בתפקיד טכנולוגי/ניהולי בעולם העסקי. התחום מתאים למועמדים המעוניינים לעסוק בפיתוח מערכות, ניהול טכנולוגיה או בניתוח נתונים בסביבה עסקית ואינם רוצים ללמוד מדעי המחשב (בשל הדגש המתמטי-תיאורטי) או הנדסת תעשייה וניהול (בכוון של הנדסה וייצור).
לימוד התחום כולל היכרות עם כל התיאוריות, כלי הפיתוח והשיטות העדכניות בתחום של מערכות מידע והרלוונטיות לניהול עסקים, תוך דגש על התנסות ויישום פרקטי.
במידה ויש לך שאלות נוספות, אשמח לענות.
בהצלחה,
עמית מאיר
ההבדל בין תואר במנהל עסקים התמחות במערכות מידע לבי
אריאל
|
23:59 16/04/10
שלום אני מעוניין לדעת מה ההבדל בין לימודי מנהל עסקים עם התמחות במערכות מידע לבין הנדסאי תעשייה וניהול התמחות במערכות מידע או מהנס מערכות מידע .. או הנדסאי מערכות מידע
למי ייתנו עדיפות בשוק ..... וכו' . במה מתבטא ההבדל ??
ממש חשוב לי לקבל עזרה תודה
על ההבדל בין לימודי טכ' עסקיות להנדסה/תעשיה וניהול
|
08:52 25/04/10
אריאל שלום,
הבחירה בכל אחד מהתארים/ התמחויות שמנית בדרך כלל תלויה ביכולות ובאוריינטציה האישיותית שלך . באופן כללי בעוד שבלימודי הנדסה / תעשיה וניהול הדגש בלימודים הוא על הפן האנליטי, התכנוני והיישומי, הרי שתואר במינהל עסקים עם התמחות במערכות מידע חושף את הסטודנט בפני מגוון רחב של נושאי לימוד (מימון, שיווק, חשבונאות, התנהגות ארגונית) עם דגש מיוחד עם לימודי טכנולוגיות שיקנו לו את הכלים הטכנולוגיים בסביבה ניהולית.
סטודנטים בלימודי הנדסה/ תעשיה וניהול לומדים 4 שנים בדרך אל התואר (בדר"כ רק באוניברסיטאות) ואילו תואר במינהל עסקים עם התמחות במערכות מידע נמשך בדרך 3 שנים (התואר נלמד גם במכללות).
בוגרי תארים בהנדסה / תעשייה וניהול מוצאים את עצמם בדרך כלל תעסוקה בחברות היי-טק או חברות תעשייתיות, כאשר בוגרי מינהל עסקים משתלבים בדרך כלל בקשת רחבה של ארגונים בענפים שונים במשק.
כך למשל, בוגרי תואר במינהל עסקים עם התמחות במערכות מידע משתלבים בתפקידי ניתוח, אפיון, פיתוח, יישום והטמעת מערכות עסקיות בתחומי BI, BPM, ERP , ניהול ידע ארגוני, פיתוח ובניית מערכות מידע, ייעוץ טכנולוגי, ושילוב במערך מכירות ושיווק בחברות טכנולוגיות עילית כגון:
• מנהלי מערכות מידע CIO - Chief Information Officer
• מנהלי מוצר בחברות טכנולוגיה
• מנתחי מערכות עסקיות
• מפתחי מערכות מידע עסקיות
• משווקים של מערכות טכנולוגיה עילית
• אנליסטים של Data Mining
• מיישמי BI
• מנהלי פרויקטים
תואר במינהל עסקים עם התמחות במערכות מידע מתאים למועמדים המעוניינים לעסוק בפיתוח מערכות, בניהול טכנולוגיה או בניתוח נתונים בסביבה עסקית ואינם רוצים ללמוד מדעי המחשב (בשל הדגש המתמטי-תיאורטי) או הנדסת תעשייה וניהול (בכוון של הנדסה וייצור).
בהצלחה,
עמית מאיר
מ.עסקים עם התמחות במערכות מידע - איפה ללמוד?
שלום
|
01:03 14/04/10
שלום !!!
אני ממש מתלבט בין כמה מכללות ורציתי לדעת לגבי כל אחת מהבאות שהבאתי למטה מה היא בהשוואה לאחרות מבחינת רמה , יוקרה ועדיפות בשוק העבודה שזה ממש חשוב...
אני אגיד לך ...אני פשוט רואה תתואר(ניהול ומערכות...) - אצל כולן למראית עין הן מצוינות כולן שואפות כולן על רמה כולן הכל...קודם כל בעניין התשלום...הוא פחות משמעותי לי כי אני רוצה רק ללמוד טוב ולעביר את ה3 שנים האלה עם תואר כמה שיותר אפקטיבי....ובכלל מכללה שמשלמים עליה 10K בשנה היא בהכרח פחות טובה / מקנה לך אמצעים או שלא בהכרח ממכללה שאתה משלם עליה 30K לשנה ? ההבדל במחירים עצום וזה מעלה בך סימני שאלה - "מדוע הדבר ?"
כדי להיות יותר ספציפי - אני אגיד לך שחשוב לי יחס אישי ולא עוד בית חרושת לתארים שמחזיקים תתלמידים קצת, שתתאים לי אישית ,שיעורי עזר תמיד אהבתי ואם יש דבר כזה במכללה אני ממש אעבר בזה....עוד נקודה היא היכן מלמדים את התואר בדרך הכי טובה שתעזור לי להשתלב יותר מאוחר בשוק ואפילו אולי תקנה לי ניסיון מסוים במקצוע אם יש אופציה...
הנה המכללות שחשבתי עליהן-
>> מכללת תל אביב-יפו
>> המכללה למנהל ראשון לציון
>> הקריה האקדמית אונו
התוכנית הזו בקריה האקדמית אונו נחשבת למוצלחות מבין האפשרויות שהצעת.
אני עצמי לומד שם ויכול להגיד לך שבפירוש לא יכולתי לעשות בחירה מוצלחת יותר.
המרצים שמלמדים אותנו הם מרצים ידועים ומושרשים מאוד בתעשייה, כך שלא רק ששווה להכיר אותם - אתה גם לומד מאנשים שעוסקים בתחום בפועל, ולא רק מדברים עליו.
אין ספק שידוע שזו מכללה שהיחס לסטודנטים בה הוא מעל ומעבר, אני יכול באופן אישי להגיד שתמיד אני נתקל ביחס מדהים, המטרה היא תמיד לעזור לך ולבוא לקראתך. באמת שלא רואים דבר כזה בכל מקום.
רק בהצלחה!
מכללת תל אביב יפו ? איך הרמה שם ? יש לך משם רושם? ההעדפה בשוק ?
כי בכל זאת היא הרבה יותר זולה וגם נשמעת לא פחות מצויינת אז מה טוב ?
אתה חושב שאונו היא הכי מוצלחת ? אוקי, אבל יחס הבנתי שיש גם בתא-יפו וגם הכיתות שם לא גדולות....כמה תלמידים בכיתה באונו ?
וחוץ מיחס איזה עוד יתרון אתה יכול להגיד לי שיש לאונו על תא-יפו ?
י
טיפים לקבלת החלטה נכונה בבחירת מוסד לימודים
|
17:30 01/05/10
שלום רב,
למרות שהנני משתייך לסגל האקדמי של אחד ממוסדות הלימוד שהוזכרו בדיון לעיל, אנסה בקצרה למנות באופן אובייקטיבי את השיקולים שיש לקחת בחשבון ולבדוק בעת בחירת מוסד לימודים בתחום של טכנולוגיות עסקיות ובכלל:
• איכות ההוראה – מיהם המרצים, האם הם רק שמות גדולים ומפורסמים או גם אנשי הוראה שיודעים להעביר את חומר הלימוד בגובה העיניים, בסבלנות ובאופן ברור, האם ישנו מעקב אחר איכות ההוראה של המרצים במוסד ?
• תכני הלימוד – מגוון קורסים, עדכניות תכני הלימוד, מידת החיבור שבין התכנים לפרקטיקה, רמת ההתנסות המעשית של הסטודנטים במהלך הקורס.
• עזרה בתעסוקה – האם למוסד הלימודים יש זרוע ביצועית שמסייעת לסטודנטים ולבוגרים בתעסוקה ? כמה מתוך הבוגרים מועסקים בתחום אותו למדו ?
• סביבה לימודית - נוחות כיתות הלימוד, אמצעי הלימוד שמעמיד המוסד לרשות הסטודנט (ספרים, מחשבים, תוכנות, מכונות צילום וכו'), הם לסטודנטים יש יכולת לבחור מרצים ושעות לימוד בבניית המערכת שלהם, ובאיזו מידה ? מה היחס לסטודנטים מכלל הגורמים הבאים עימו במגע ?
כמובן שישנם שיקולים אובייקטיבים וסובייקטיבים נוספים שניתן לקחת בחשבון, אולם לדעתי הם משניים, בייחוד כאשר מדובר על החלטה שתקבע את דרכך בחיים.
בהצלחה,
עמית מאיר
מתעניין לגבי מנהל עסקים התמחות במערכות ידע
אריאל
|
17:19 09/04/10
אני מתעניין בלימודים של מנהל עסקים עם התמחות במערכות מידע .
מה לומדים בדיוק ובמה אני יוכל לעבוד אחרי התואר ???
אודות לימודי טכנולוגיות מידע ואפשרויות התעסוקה
|
08:17 11/04/10
אריאל שלום,
לימודי טכנולוגיות מידע במסגרת תואר במינהל עסקים, מציעים התמחות ייחודית המכשירה את הסטודנטים במינהל עסקים להתמודדות ניהולית/עסקית בסביבה תחרותית גלובלית. ההתמחות מקנה לסטודנט ידע בעל ערך רב, המקנה לו יתרון בעולם העסקי, המודרני והתחרותי של המאה ה-21.
לצד לימודי ניהול, שיווק, חשבונאות ומימון במסגרת התואר, הרי שבהתמחות של טכנולוגיות מידע, הסטודנטים נחשפים למגוון רחב של נושאים, הכוללים ניהול מסדי נתונים, ניתוח ותיכון מערכות, כלי פיתוח תוכנה, פיתוח מערכות תוכנה בסביבת האינטרנט, תובנה עסקית , כריית נתונים , ניהול הטמעה ועקרונות היישום במערכות ERP, מערכות לניהול תהליכים עסקיים ועוד.
בוגרי ההתמחות משתלבים בתפקידי ניתוח, אפיון, פיתוח, יישום והטמעת מערכות עסקיות בתחומי BI, BPM, ERP , ניהול ידע ארגוני, פיתוח ובניית מערכות מידע, ייעוץ טכנולוגי, ושילוב במערך מכירות ושיווק בחברות טכנולוגיות עילית.
להלן דוגמאות למשרות אותן ממלאים בוגרי ההתמחות:
• מנתחי מערכות עסקיות
• מיישמי BI
• מנהלי פרויקטים
בהצלחה,
עמית מאיר
האם אתה מכיר את המסלול של קרית אונו
טום
|
14:23 11/04/10
האם אתה מכיר את המסלול של קרית אונו מנהל עסקים התמחות במערכות מידע ...
איך השוק עבודה ???
ראה המלצתי בהודעה הקודמת, על התוכנית המשולבת של הקריה האקדמית אונו.
אמרתי גם שם ואומר את זה שוב - הסטודנטים לומדים ממרצים שלא רק שטוב להכיר אותם כחלק בלתי נפרד מהתעשייה, אלא גם הם כאלה שעובדים בתחום בפועל תמיד, ומעודכנים תמיד עם מה שקורה. לעומת תוכניות אחרות, בהן המרצים רק מדברים בתאוריה, ולא באמת עוסקים בפועל.
בהצלחה
שלום רב, לאחר שיטוט באחריון של הפורום, לא הצלחתי למצוא תשובה, במה אפשר לעבוד ב"הנדסת תעשייה וניהול"? והכוונה שלי בתאכלס מה אפשר לעשות נניח "להיות מנהל של מחסן
של חלקיקי מחשב" וכ'ו וכ'ו וכ'ו........
אני אשמח לקבל תשובה הכי פשוטה והכי עממית, כי בכל אתר רשום משהו אחר, אין לי מושג מה זה ERP /מערכות מידע, אשמח לקבל פירוט בצורה הכי עממית.
תודה.
אורן שלום,
באשר לאפשרויות התעסוקה של מהנדס תעשייה וניהול מומלץ כי תפנה לפורום המקביל של "לימודי הנדסה".
לימודי מערכת מידע מאפשרות לך להכיר כלים ותוכנות לניהול מידע בצורה ממוחשבת. המערכת הללו מיועדות לארגונים בדר"כ (פיננסיים, תעשיתיים, ממשלתיים ועוד) ומאפשרת אחסון מידע, ניהולו, עיבודו ושליפתו מאוחר יותר, באופן מלא או תוך כדי ביצוע חתכים מסוימים. ניתן לחלק את מערכות המידע לאלה המיועדות לביצוע פעולות ומערכות לאיסוף נתונים לצורך תמיכה בקבלת החלטות.
קיימות מערכות מידע שפותחו כתוכנות מדף, ונמכרות לארגונים רבים, ולעומתן מערכות מידע ייעודיות, שפותחו למען ארגון יחיד, לשם פתרון בעיה עסקית מוגדרת.
בשנים האחרונות החלו נעשות נפוצות תוכנות מדף לביצוע מספר תהליכים חוצי ארגון - מערכות Enterprise resource planning (ר"ת ERP). מערכות אלה כוללות אוסף של תת-מערכות, שכל אחת מהן נותנת מענה לתחום אחר בפעילות החברה - כספים, מלאי, שיווק, ניהול משאבי אנוש ועוד.
אשמח להרחיב במידה ותהיינה שאלות נוספות.
בהצלחה,
עמית מאיר
היי,
הייתי רוצה ללמוד את התחום של מערכות מידע, אבל המקצוע הנ"ל נכנס למספר תחומים כמו:
1. הנדסת מערכות מידע
2. הנדסת תו"נ עם התמחות במערכות מידע
3. מנהל עסקים עם התמחות במערכות מידע
הייתי מעוניין לדעת מה כדאי ללמוד על מנת להשתלב לאחר מכן בעבודה ובתפקיד כמה שיותר מרכזי.
כמו כן, הייתי רוצה לשמוע המלצות ו/או חו"ד מאנשים שלומדים/למדו את אחד מהמקצועות.
תודה.
ניר שלום,
אין בהכרח קשר ישיר לימודי מערכות מידע לבין לימודי הנדסה או מינהל עסקים.
כל אחד מהתארים הללו כרוך בלימודים כלליים המכשיר את הסטודנט להתמודד עם אתגרי ניהול ו/ או הנדסה, כאשר לימודי מערכות המידע מעניקים את הערך המוסף לסטודנט, שחברות וארגונים תרים אחריו.
לפיכך, ניתן ללמוד את התחום מזוויות שונות וברמת עומק משתנות במגוון תארים, והבחירה בדרך כלל תלויה ביכולות ובאוריינטציה האישיותית שלך . כמי שאיננו שייך למגזר המהנדסים לא אוכל לחוות דעה לגבי שני התארים הראשונים שמנית, ואולי כדאי להתייעץ בעניין בפורום השכן של לימודי הנדסה, אך אוכל להמליץ בחום על לימודי תואר במינהל עסקים עם התמחות במערכות מידע.
תואר שכזה חושף את הסטודנט בפני מגוון רחב של נושאי לימוד (מימון, שיווק, חשבונאות, התנהגות ארגונית) עם דגש מיוחד עם לימודי טכנולוגיות שיקנו לו את הכלים הטכנולוגיים בסביבה ניהולית.
בוגרי ההתמחות משתלבים בתפקידי ניתוח, אפיון, פיתוח, יישום והטמעת מערכות עסקיות בתחומי BI, BPM, ERP , ניהול ידע ארגוני, פיתוח ובניית מערכות מידע, ייעוץ טכנולוגי, ושילוב במערך מכירות ושיווק בחברות טכנולוגיות עילית כגון:
• מנתחי מערכות עסקיות
• מיישמי BI
• מנהלי פרויקטים
ולסיום, חשוב לציין ששום תואר לא יכול להבטיח לך שעם סיום הלימודים תשתלב בתפקיד מרכזי. בדרך כלל, מתחילים בתפקיד ראשון זוטר, ועם צבירת הניסיון התעסוקתי והתמקצעות נוספת עולים בסולם התפקידים.
בהצלחה,
עמית מאיר
הסבה מקצועית לתחום ניתוח מערכות
נועה
|
10:02 02/04/10
עמית שלום,
בחודשים האחרונים אני נמצאת בהתלבטות לגבי שינוי כיוון בקריירה שלי, וניתוח המערכות מככב בראש הרשימה. העניין הוא - שאין לי ידע פורמלי וניסיון פורמלי בתחום. אני בוגרת תואר ראשון בביולוגיה, ומוסמכת במנהל עסקים (MBA). ביררתי עד כה על כמה אפשרויות ללמוד את התחום - תואר שני בהנדסת מערכות, עם שילוב או בלי שילוב בניהול, דורשים תואר ראשון במדעים מדוייקים, וככל הנראה ביולוגיה לא נחשב מדעים מדוייקים (למרות שיש לי תואר BSC). קורס מקצועי בג'ון ברייס או יחידת לימודי ההמשך בטכניון - יסמכו לקבל אותי בשמחה לחיקם, אך אני מתלבטת האם זה יספיק כדי לאפשר לי להכנס לתחום? ישנה אפשרות נוספת ללימודי המשך מטעם תואר הMBA, בהתמחות בניהול מערכות מידע.
מבדיקה אקראית בלוחות הדרושים, אני רואה שקורס מקצועי המוכר על ידי לשכת מנתחי המערכות לרב מוערך כמו תואר אקדמי, אך יש את עניין הניסיון התעסוקתי - רב החברות דורשות אותו. איך אני יכולה להכנס לתחום הזה, אם אין מקום שלוקח אנשים איכותיים ובעלי פוטנציאל ונותן להם ניסיון?
אשמח לקבל את דעתך והמלצתך בנושא.
תודה,
נועה
התמחות בלימודי ניתוח מערכות
|
09:10 11/04/10
נועה שלום,
מכיוון שאת בעלת תארים אקדמאיים, הייתי דווקא ממליץ לך לפנות ללמוד קורס מקצועי באחד מבתי הספר או הארגונים המתמחים בתחום ניתוח המערכות.
היתרון בבחירה שכזו הוא כפול: הלימודים קצרים ומרוכזים יותר מלימודים אקדמאיים, ומצד שני ניתן דגש מיוחד על הפרקטיקה, תוך ביצוע פרויקטים שיוכלו לספק עבורך את הניסיון החסר לך כיום (תיק עבודות).
לא אחת, מוסדות הכשרה שכאלו מקיימים שיתופי פעולה עם בתי תוכנה וחברות מחשוב, מתוך מטרה לגייס את הבוגרים האיכותיים ובעלי הפוטנציאל לארגון אלו.
מעבר לכך, בשוק קיימים ארגונים (כמו מטריקס) שתרים דווקא אחרי בוגרים בעלי ניסיון מינימלי מתוך מטרה להכשיר אותם בהתאם לתפיסה המקצועית שלהם .
הייתי גם ממליץ לך לבצע פניות יזומות לחברות בתחום ואף לתאגידים גדולים בעלי יחידת מחשוב. פעמים רבות צצות הזדמנויות תעסוקתיות, ונוצר צורך מיידי באיוש משרה.
בהצלחה,
עמית מאיר
התמחות לימודי ניתוח מערכות
|
11:35 11/04/10
הי נועה
בהמשך לדברי עמית ולשאלתך.
אני נציגת ג'ון ברייס הדרכה ושמי אורלי.
ברשותך רקע והבנת עולם מערכות המידע עם נגיעות יפות במספר תחומים בתוך עולם מערכות המידע. יתכן ומה שאת צריכה זה תואר עם התמחות במערכות מידע .
אולם, במידה ואת מעוניינת להיות מנתחת מערכות כמקצוע ווודאי עם הסמכת לשכת מנתחי המערכות הרי שהאלטרנטיבה של לימוד קורס מקצועי עשויה בהחלט להתאים.
קורס ניתוח מערכות מתרכז בעולמו של מנתח המערכות והמערכות המשיקות אליו משלב הגדרת הצרכים אצל הלקוח דרך מידול המערכת במספר שיטות הנהוגות בשוק ועד ליווי ובקרת ציוות הפיתוח .
הקורס מועבר ע"י מרצים אשר עובדים בשוק כמנתחים בכירים או יועצי ניתוח מערכות .
קורס מקצועי הוא מאוד פרקטי וארצי. בתחילתו הקורס מתחלקים לקבוצות פרויקטים ולכל אורכו משלבים בין לימוד תיאוריה בכיתה , לבין תרגולים רבים ומגוונים .
הלימוד נעשה תוך בקרת הפרויקט לאורך כל הקורס ע"י המרצה שבוחן את התקדמות הפרויקט.
בקורס לומדים כיצד לעמוד מול קהל ובמהלכו התלמידים מציגים את הפרוייקט שלהם מספר פעמים מול חבריהם בכיתה.
לגבי שאלתך בנוגע לניסיון.
נכון יהיה לומר שגם מהאוניברסיטה וגם ממכללה ללימודים בתחום ההיטק תצאי ללא ניסיון מוצהר, אולם לא לחינם מבקשים בשוק קורסים מוכרי לשכה - היות שהם מכינים אותך ישירות לעבודה ואינם תיאורטיים.
יתרון נוסף (לפחות אצלנו) הוא מחלקת ההשמה העוזרת לבוגרי הקורס במציאת עבודה בעולם ההייטק.
אני מאחלת לך הצלחה בדרכך
אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה.
אורלי.