שלום חברים אני אוטוטו בן 30 והחלטתי לעשות שינוי בחיי וללמוד מדעי המחשב, תחום שתמיד עניין אותי ( בוגר מגמת מדעי המחשב בתיכון קרית ביאליק ) אך לעולם לא עסקתי בו. בכל מקרה הבעיה שלי שאני לא אקדמאי ככה שכל המסלולים לשינוי מקצוע אינם מתאימים לי ובמקביל גם אין לי פסיכומטרי או בגרות מאד מרשימה ( ממוצא 95 אני מעריך ) רציתי לדעת העם במוסדות המובילים ( טכניון או אחת האונברסיטאות ) יש מסלולים מיוחדים עם תנאי קבלה מקלים לאנשים קצת יותר מבוגרים ( בשביל להימנע מביזבוז זמן על שיפור הבגרות או על גישה לבחינות פסיכומטרי ) אשמח לכל מידע בנושא........
תואר חד-חוגי או תואר דו-חוגי במדעי המחשב
נטלי גרויסמן
|
18:02 27/07/10
היי אושיק,
אף פעם לא מאוחר מידי להתחיל ללמוד (-:
מכללת רמת-גן היא המרכז הגדול ביותר של האוניברסיטה הפתוחה ומציעה 68 מסלולי לימוד בתחומים שונים וביניהם תואר חד-חוגי ותואר דו-חוגי במדעי המחשב.
לטובת לימודים לתואר ראשון של האו"פ לא נדרשים תעודת בגרות ו/או פסיכומטרי כך שבעצם אין תנאי קבלה כלשהם.
אני חושבת שכדאי מאוד שתגיע לפגישת יעוץ אישית כדי לבחור את המסלול המתאים לך והדרך לשלב אותו בחיים המקוצעיים והאישיים שלך.
בהצלחה!
נטלי גרויסמן
יועצת לימודים
מכללת רמת-גן
הנדסת רשתות או אבטחת מידע ?
המתלבט הסידרתי
|
10:37 26/07/10
שלום לכולם,
בעל רקע טכני במחשבים (system support+help desk) אך ללא ידע ממשי בשרתים או בתשתיות, ומעונין להשתדרג...
מה כדאי לי ללמוד מבחינה מקצועית ומבחינה תגמולית ? האם ניתן "לקפוץ" ישר לאבטחת מידע או שעלי לעבור דרך ניהול/הנדסת רשתות קודם ? אני יודע שקיימים היום קורסים משולבים אך אני מוגבל מבחינת כסף/זמן/מיקום וכו'.
מהו התחום המבוקש כיום מבין השניים ?
בתודה מראש.
טכנאי מחשבים+ מנהל רשתותMCITP 2008+ MCSA 2003
|
21:15 24/07/10
שלום
אני מתגורר בבאר שבע ואני מתכון ללמוד במכללת נס רציתי לשאול אך המרצים שם מישהו מכיר ?? טכנאי ומנהל רשתות MCITP 2008+ MCSA 2003
שלום
יש לי שאלה דומה לשאלה של בני-
אני בן 28, בוגר תואר ראשון בביוטכנולוגיה, ומעוניין לעשות הסבה לתיכנות דוט נט.
השאלה שלי היא האם אוכל למצוא עבודה בתור בוגר קורס, או שכדאי יותר ללמוד שנתיים לתעודת הנדסאי?
אין לי ניסיון רשמי בתיכנות, אבל אני יודע שאני אוהב את התחום כי למדתי קצת תיכנות באופן פרטי.
הקורס שאני חושב לקחת הוא במסגרת לימודי חוץ של הטכניון, כ-200 שעות לקורס מואץ או 320 לקורס מורחב (נאמר לי שאני יכול ללמוד במואץ). הקורס מכין להסמכות של MCPD
תודה מראש
יש לי הצעה ללמוד תכנות במכללת סלע. להלן שאלותי: האם כיום אפשר להשתלב בשוק העבודה בהיי טק, ללא תואר אקדמי, וא"כ האם התנאים פחותים, ובכמה?
האם הלימודים בסלע הינם איכותיים, והאם סלע נחשבת כמכללה יוקרתית ומבוקשת כפי שהם מציגים?
שלום רב, אני מאודג מתלבטת בין QA ללימודי גרפיקה ממוחשבת 3 תוכנות, אני אוהבת עיצוב אבל מצד שני אני רוצה מקצוע לעסוק בו ולהתפרנס בו,והאם יש כרגע ביקוש ב-QA מזה בכלל התפקיד של בודק תוכנה? אני הייתי רוצה משהו טכני ופשוט לא מסובך מידי,האם כדאי ללמוד והאם השכר הוא טוב בתחום?..ואם אתם מכירים את מכללת נשיא טכנולוגיות האם כדאי ללמוד שם? תודה.
אתר מעולה למתכנתי WWW.DORONAMIR.NET | .NET
eliraz
|
18:53 14/07/10
שלום לכולם,
אתר חדש למתכנתים עלה לרשת הכולל : סרטונים ,הסברים,קוד מקור+ חבילות תרגול לקראת ראיון עבודה - במגוון שפות!
האתר מעולה להכנה לקורסי .NET ולסטודנטים במהלך הקורס וכמו כן להכנה לראיונות עבודה!
האתר כולל תרגילים בשפות : C#,SQL,ADO.NET,XML,ASP.NET,AJAX.NET,LINQ ועוד.
כמו כן,ניתן להירשם באתר לקורס הכנה לקורסי .NET !
http://www.doronamir.net
בבקשה, עזרה בתחום לימודים!!!!
מבולבלת
|
11:37 14/07/10
שלום לכולם, מאד אשמח אם תעזרו לי בבחירת כוון נכון.
אני בעלת תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה, אבל מאד נמשכת לתחום המחשבים. למדתי 5 יח' מחשבים בתיכון- למדנו את שפת פסקל.
אני מעוניינת בהסבה לתחום התכנות.
הוצע לי להכנס לקורס של mcpd שמתמקדים בו בלימודיי c# וגם html.
בסוף הקורס נגשים ל- 3 מבחנים של מייקרוסופט, ומקבלים הסמכה דרכם.
הלימודים הם דרך מכללת נס. הם לא מבטיחים עבודה בסוף הלימודים.
האם כדאי? האם אני אוכל למצוא אח"כ עבודה, גם אם אין לי נסיון?
דבר נוסף- האם בכלל הקורס הזה טוב? יש ביקוש והוא מעניין? או שכדאי ללמוד BI או QA? אין לי מושג כל כך בתוכנות שונות. מה הן אומרות? ומה הולך היום בשוק?
אני רוצה ללמוד משהו שאוכל למצוא בקלות עבודה, גם ללא נסיון.אני ממש מבולבלת.. בבקשה אשמח לכל תגובה ועזרה!! תודה!!
אם כבר MCPD, שיהיה עם התמחות ב-WEB, לר רק C# ו-HTML, יש גם ASP ועוד כמה דברים שלא תמצאי בסילבוס של נס (עשיתי מחקר מקיף בנושא). לקחתי את הקורס הזה במכללת הייטק, ואני חייבלציין שהרמה שם מאוד גבוהה. מה גם שיש שם קורסים של כל מיני חברות גדולות ששולחות את העובדים שלהם להשתלמויות, וזה מקום טוב למינגלינג שבעתיד יכול לעזור לך למצוא עבודה.
הסתכלתי באתר http://www.ness-college.co.il/College/HE/Syllabus.htm?courseId=492 ראיתי שכן לומדים wab. וגם אם לא, c# נחשב יותר, לא?
היי,
במכללת ספיר יש אפשרות ללמוד מערכות תוכנה..
מה ההבדל בין זה לבין מדעי המחשב?
מה ללמוד? תואר ראשון או שני בהנדסת חשמל.
|
13:03 01/07/10
שלום רב.
שמי גדי אני בן 36 לאחרונה הבנתי שיש לי משיכה לאלקטרוניקה ויש לי התלבטות קשה מה ללמוד .
או תואר ראשון או שני בהנדסת חשמל.
לאחר בירורים בבן גוריון המליצו לי ללמוד תואר שני בהנדסת חשמל מכוון שכבר יש לי תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול.
אני לא יודע מה ההבדל בין שני האפשרויות יתרונות חסרונות ...
ואיך נתפס תואר שני בהנדסת חשמל בשוק העבודה לעומת תואר ראשון ...
מה אתם מציעים לי ....
שלום לכולם
אני בן 22 למדתי הנדסאי מכונות
ועכשיו רוצה לעשות קורס של MCITP ביררתי ומצאתי שיש כל כך המון משחקים והמון אפשרויות ואני לא יודע לפי מה לבחור את המכללה הנכונה ללימודים
חלק אומרים לי שיהיה להם שם טוב למכללה זה מספיק
חלק אומרים לי הכל תלוי באיך תדבר כי כל התעודות מגיעות ממייקרוסופט וזה לא משנה איפה ממש למדת....
הלכתי כבר לאיבוד ממוצע המחירים לקורס כזה בערך 17 אלף עם CCNA ואקסצאנג'
לפי מה אני אמור לבחור את המכללה המתאימה
אם אני יתן שמות של מכללות אם אפשר לקבל חוות דעת על כל אחת מהם
היי,
ראשית כל, אתה צודק במובן מסוים אבל לא צודק לגמרי ואני אסביר למה כוונתי.
לטובת התעודה עצמה של מייקרוסופט זה אכן לא משנה היכן תלמד, שכן אם הוצאת תעודה הרי שמדובר באותה ההסמכה ללא תלות בגוף הלימודים שהכשיר אותך. אבל (וזה אבל גדול...) יש משמעות גדולה בבחירת מקום הלימודים בגלל שרמת הידע שתינתן לך אינה בהכרח באותה האיכות, ואפילו אם למדריך שלך יש ידע רב - לא בהכרח הוא יודע להעביר אותו כפי הצורך.
אצלנו במכללת רמת-גן, כמוסד לימודים רישמי ומוכר של מייקרוסופט, יש התחייבות של המוסד לרמת הידע והן לרמת המדריך. המדריכים בבתי ספר של מייקרוסופט הם מחזיקי הסמכת MCT המוכיחה לא רק את הידע הרב שלהם בתחום אלא גם את כישורי העברת החומר שלהם. בנוסף, בתי ספר של מייקרוסופט יעניקו לך סביבה שאושרה ע"י מייקרוסופט ללימוד החומרים ואפילו ספרים רשמיים של מייקרוסופט. קורסים טכנולוגיים הם לא זולים ואני לא הייתי מתפשר על פחות מזה.
בהצלחה!
מירב ימיני
יועצת לימודים
היחידה ללימודים חות אקדמיים
מכללת רמת-גן
אשמח לדעת פרטים מדוייקים -תואר ראשון במדעי המחשב
עדן
|
17:30 05/05/10
אז ככה
אני מאוד מתעיינת בלימודי מדעי במחשב אבל אף לא היתה לי את האפשרות ללמוד מחשבים או משהו בסגנון גם לא בבית הספר אז ככה שאין לי יותר מדיי יידע בנושא מחשבים השאלה שלי האם בשביל התואר עצמו צריך יידע קודם במחשבים? אציין שבמתמטיקה עשיתי 5 יחידות ציון 80 ובאנגלית גם כן
בנוסף אין לי כל כך את אפשרות כרגע לעשות פסיכומטרי שאלתי היא איזו מכללה היום נחשבת למכללה איכותית בתואר שכן בסיומו מקומות עבודה לא "ינפנפו אותי" כי למדתי במכללה :כגון מנהל,רמת גן,ספיר,תל חי,הדסה... וכו' אם שכחתי איזה מכללה שגם נחשבת טובה מבחינת הלימודים אשמח לדעת
אז כמו שאמרתי איזה מכללה טובה ללמוד מדעי המחשב ??
האם צריך ידע קודם בתחום בשביל להצליח בתואר??
אשמח לעזרתכם של אנשים שלומדים או שלמדו או שמבינים בנושא
יש כיום הרבה מאוד מקומות שתוכל ללמוד שם לתואר ראשון במדעי המחשב ,
באיזה איזור אתה גר ?
קישור נלווה:
היי,
יש לי מספר שאלות בנוגע למתמטיקה בדידה:
1. האם ב"מכפלת יחסים" הכוונה ל"הרכבת יחסים", דהיינו compositions?
2. האם חיתוך/איחוד יחסים זה כמו חיתוך ואיחוד של קבוצות רגילות, פשוט כל איבר הוא זוג סדור? למשל:
A={(1,2) (3,4)} B={(1,2) (5,6
AUB={(1,2) (3,4) (5,6)}
3. מהו יחס הזהות?
4. איך יודעים אם יחס הינו תת-קבוצה של יחס אחר? האם זה בדיוק כמו בקבוצות, כלומר הזוגות הסדורים שמרכיבים יחס אחד נמצאים גם ביחס השני?
1. כן
2. כן
3. יחס מעל קבוצה המכיל את כל הזוגות הסדורים שאיבריהן זהים מתוך הקבוצה מעליה הוגדר
4. כן
האם מדעי המחשב זה רק תכנות?
מתלבט
|
14:56 15/04/10
שלום.
רציתי לשאול האם כל הקורסים במדעי המחשב קשורים בתכנות? או שיש גם קורסים בנושאים אחרים?
יש כ"כ הרבה מה ללמוד מעבר לתכנות. בסוף חשוב ללמוד שתיים שלום שפות מסוגים שונים כדי להסתדר עם כל השאר. תכנות זה החלק הכי פשוט שאתה יכול ללמוד לבד. לומדחם המון על מערכות הפעלה, רשתות, אלגוריתמים.... ממש לא רק תכנות!
זה מאוד תלוי איפה אתה לומד.
מאיה
|
12:27 30/05/10
בטכניון מדעי המחשב כמעט בכלל לא קשור למחשבים, אלה לימודי מתמטיקה ופיסיקה בעיקר, רק בתואר השני אפשר להתמקד בתחום מסויים כמו תכנות וכדומה.
קישור נלווה:
שלום,
בתואר ראשון במדעי המחשב תרכוש כלים שיסייעו לך לפתח תוכנה אמינה וטובה עפ"י קריטריונים שתלמד אותם במהלך התואר. לשם כך תזדקק גם לבסיס מתמטי, לוגי ותיאורטי במדעי המחשב. לצד זה תלמד קורסים ישומיים יותר, אשר יתבססו על הידע התיאורטי שתרכוש קודם או במקביל. הקביעה לגבי הטכניון שקודמתי כתבה מופרכת מיסודה!
בהצלחה,
רפי
תואר במדעי המחשב-המכללה למינהל
דנית
|
20:32 13/04/10
היי..
אני מתעניינת בתואר במדעי המחשב במכללה למינהל.. מחר יש לי פגישת יעוץ במכללה.
רציתי לשאול, אני כנראה אצטרך לעשות את המכינה במתמטיקה, איפה אני יכולה להשיג בינתיים חומר במתמטיקה לקראת המכינה?
בנוסף, כמה שעות בשבוע יש בלימודי ערב?
הבנתי שבלימודי ערב אין חופשת סמסטר, חוץ מזה זה פוגע בי בעוד דרכים?
תודה,
אני חושב שאת יכולה למצוא עזרה באגודה
עומרי
|
16:10 14/04/10
יש את האתר שלהם ואולי שם תוכלי למצא את החומר למכינה
יש מקום ספציפי באתר שם? כי לא מצאתי..
בדקי אצל יועצות הרישום בחוג למדעי המחשב - לבטח תקבלי שם תשובה מפורטת.
רציתי לדעת אלו משרות ניתן למצוא כמתכנתת מחשבים כשההכשרה היא קורסים בתוכנות שונות, והאם בתור עצמאית בתחום יש גם עדיפות לבוגרי תואר במדעי המחשב או במתמטיקה ומה, פחות או יותר, הגבול העליון מבחינת גיל הקבלה לעבודות בתחום הן בתור שכירים והן כעצמאיים?
ראי תשובותי בנושא בדפים קודמים בפורום.
(ל"ת) רפי בר-כאן
|
10:29 08/04/10
כמה שאלות לגבי עבודה ולימודים מדמ"ח
מתן
|
19:15 06/03/10
כמה שעות לומדים בשנה הראשונה ללימודים לתואר מדעי המחשב? האם זה משתנה בין אוניברסיטה לאוניברסיטה או שזה בערך דומה? בכל מקרה, כמה שעות לומדים ביום וכמה ימיםש בשבוע בתואר מדעי המחשב בבן גוריון?
שאלה 2:
שמעתי מאנשים שעכשיו עובדים עם התואר הזה(סיימו כבר ועובדים), חלקם עובדים 8 שעות, חלק 10 וחלק 12.. השאלה שלי היא האם יש ממוצע מסוים לשעות עבודה לבוגר מדעי המחשב(מן הסתם שזה תלוי בעבודה וכו', אבל האם ניתן לומר בביטחון שהזמן לא עולה על 10 שעות ביום?)
תודה מראש.
1. תוכל להכנס לאתרי המחלקות והחוגים השונים למדעי המחשב במוסדות להשכלה גבוהה בארץ ולראות בעצמך - בממוצע סדר גודל של 20-30 שעות שבועיות בתלות בתוכנית הלימוד (בוקר או ערב - קיים בעיקר במכללות עבור אנשים עובדים) לא כולל שעות הנדרשות ללימוד עצמי בבית ולהכנת מטלות.
2. תלוי בחברה - בסטארטאפים, למשל, עובדים מסביב לשעון...
שלום לכולם אני מעוניין לקבל חוות דעת על ביה"ס האקריו
הי, אני בכיף ממליץ לך על מכללת HACKERU , מכללה טובה ורמת המרצים גבוה,כולם מקצוענים ויודעים מהם מלמדים.
קישור נלווה:
שלום.
באוקטובר הקרוב אני מתכננת להתחיל ללמוד באו"פ מדעי מחשב ואני מאוד רוצה לדעת איך הלימודים מתנהלים באיזה אופן ואיפה(יש מכללת רמת גן שמעתי שהיא טובה) המטרה שלי לסיים את הלימודים תוך 3 שנים,האם יש מישהו שהוא לומד לתואר זה באו"פ ויכול לפרת לי יותר האם לימודים קשים ועד כמה , כמה קורסים צריך לקחת בסימסטר כדי לסיים תוך 3 שנים ועוד....אני ממש צריכה עזרה שלכם ותודה מראש.
או תשלחו תגובות למייל שלי :keren_tzi@walla.co.il
אני בטוח שיועצי הלימוד המנוסים של האו"פ יענו לך טוב יותר מכל אחד אחר על שאלות אלו. בכל מקרה, תוכלי לברר גם עם סטודנטים אחרים שלומדים מדמ"ח באו"פ בפורום או"פ בתפוז.
מחפשת מנחה לפרויקט של הנדסאי תוכנה
|
11:09 16/02/10
אנא אם מישהו יכול לעזור לי זמני מוגבל ואני חייבת מנחה בהקדם להגשת פרויקט.
צרו עמי קשר דרך המייל
הפרויקט יעסוק בדטה בייס עם שימוש בSQL ואולי VB