שלום האם יש כיום מקום לנטרופתים בבתי חולים ?אם כן איפה?
אילו עוד מקומות תעסוקה אפשריים ישנם מלבד בית מרקחת\פארם וקלינקה פרטית\קופ"ח.
האם יש אוכלסיות מגוונות שאפשר לעבוד איתן כמו ילדים,חולי נפש,גמילה מסמים וכו'
שלום תמרה,
לגבי מקומות תעסוקה אפשריים:
• פתיחת קליניקה עצמאית.
• עבודה בבתי חולים ומרפאות קופות חולים.
• אפשרות לעבוד בבתי טבע כיועץ.
• ניתן לעבוד כיועץ הדרכה לתוספי מזון בחברות ויטמינים גדולות.
• כמו כן ניתן להרחיב את הידע של רפואת צמחים וארומתרפיה ולעבוד בחברות ייצור צמחי מרפא ושמנים אתרים.
• אפשרות להתמחות באחד ממקצועות שלמדת ולהיות מורה בבתי ספר למקצוע.
• יעוץ בתחום תזונה טבעית בגנים ובתי ספר.
לגבי בתי החולים שלהם יחידות לרפואה משלימה:
אסף הרופא
שערי צדק
תל השומר
רמבם
הדסה
הלל יפה
מאיר
לגבי פרוייקטים ספציפיים:
לכל מכללה יש גם פרק של מעורבות חברתית במהלך הכשרת הסטודנטים.
יש שבוחרים לעשות את המעורבות החברתית בבתי אבות/ מרכזי גמילה/ מחלקות ספציפיות ובתום הלימודים הם ממשיכים לעבוד במקום בו הם עשו את המעורבות החברתית, ולכן זה מאוד אינדיבידואלי.
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
שלום גיל,
התחלתי לבדוק לימודי תזונה הוליסטית.
ראיתי מקום שבו המסלול הוא ל-3 שנים כ-1250 שעות (בכרכור)
ומקום אחר גם 3 שנים כ-2250 שעות (קולג הישראלי)
היכן ההבדל מתבטא?
האם ההבדל הוא בנושאים נוספים שאותם לומדים שפחות קשורים לתזונה?
אני "קצרה" בשעות פנויות (4 ילדים בבית) אבל מעוניינת ללמוד את הנושא בצורה טובה.
תודה,
אירית.
שלום אירית,
חובת גילוי נאות, אני המנהל של הקולג' לרפואה משלימה ולכן אנסה להתנסח באופן כללי ולא באופן פרטני לשאלתך....
ברור שהבדל של 1000 שעות לימוד (מעל ל-80%) הוא הבדל מהותי ולא קוסמטי.
אני מציע לגשת לפגישות ייעוץ במספר מכללות, ללמוד על הבדלי המגמות, המרצים, החזון, תנאי הלימוד, הסטאז הקליני ולדבר עם סטודנטים מן המניין- ואז לקחת החלטה מושכלת.
אסיים בציטוט מדבריה החכמים של בברלי סילס:
"אין קיצורי דרך לשום מקום שכדאי להגיע אליו"
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
אהלן גיל, אני סטודנט לנטורופתיה שנה ראשונה, ורציתי לשאול:
כשאני אסיים את לימודיי ואהיה נטורופת מוסמך חדש וטרי, האם יבקשו לראות את הציונים שלי בראיונות עבודה בקופות חולים?
שלום ג'ימי,
אין "חוק בנושא".
בכל מקרה, אם תשקיע בלימודים- תהיה מטפל מצטיין.
כך תוכל להציג את הציונים שלך בפני מעסיקים פוטנציאלים (בין אם הם יבקשו מיוזמתם או שאתה תעשה זאת) וגם תישאר זמן רב במקום העבודה כי הטיפולים שלך יהיו מוצלחים ותהפוך למטפל מבוקש
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
היי גיל
אני רוצה ללמוד עיסוי הוואי(לומי לומי) אבל הבנתי שאין מי שילמד את זה כי זה תחום לא נפוץ. האם תוכל לעזור לי?
שלום מאיה,
המכללות שניתן ללמוד בהן עיסוי לומי-לומי הן:
-מכללת משה מורנו
-מכללת תלתן
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
אני מעוניינת ללמוד עיסוי שוודי
אני רוצה להתחיל ללמוד עיסוי שוודי ובהמשך לאחר שאקבל את התעודה ואתחיל לעבוד להוסיף עוד תחומי לימוד כמו רפלקסוגיה.
האם אוכל לקבל עבודה לאחר הלימודים של העיסוי רק עם תעודה של עיסוי שוודי ( או שעדיף לשלב במקביל ללימודי העיסוי השוודי עוד סוג לימודים של עיסוי כמו הרפלקסלוגיה (
האם יש ביקוש לעבודה למי שסיים לימודים ?
שלום שירלי,
התשובה מאוד תלויה באופי שלך וביכולות הפיזיות (לשלם שכר לימוד, זמן פנוי) והאנרגטיות שלך:
יש אנשים שנכון בעבורם ללמוד מס' תחומים במקביל (אפילו מגמת לימוד) ויש כאלה שנכון עבורם ללמוד כל דבר בנפרד.
שיקול נוסף הוא שכר הלימוד: האם ביכולתך לשלם שכ"ל בעבור 2 מקצועות במקביל (+רפואה מערבית) או שהמציאות מאפשרת לך ללמוד כל מקצוע בנפרד?
עוד שיקול הוא הזמן: מהו הזמן הפנוי שברשותך ללימודים ?
אם אין בעיה בכל השיקולים שהצגתי לך, עדיף ללמוד יותר מתחום אחד בלבד. אם המציאות היא אחרת- יש להתאים את הלימודים למציאות.
לגבי מציאת עבודה:
כמובן שכל תעודת הסמכה משמש כ"מפתח לדלת".
ככל שיהיו לך יותר תעודות הסמכה ושיטת טיפול= מפתחות, כך תמצאי תעסוקה ביתר קלות כי יותר דלתות יפתחו בפנייך.
אך באופן כללי, יש עבודה בתחום: קליניקות רב תחומיות, קליניקות פרטיות, בתי מלון, אתרי ספא, אתרי נופש, קבוצות ספורט, מועדוני ספורט ועוד...
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
שלום,
אני וידידתיהתווכחנו על משמעות ר"ת של ND . רציתי לדעת מה משמעות התעודה ND ? האם זו דיפלומה בנטורופתיה או דוקטור לנטורופתיה?
ידידתי אומרת שהתואר הוא דוקטור לנטורופתיה.
האם אלו שקוראים לעצמם דוקטור על סמך ND הם מתחזים? האם אין בכך הטעיה של הציבור?
ככל הידוע לי נטורופתיה כלל אינו מקצוע אקדמי. ניתן להשלים לתואר ראשון בניהול מערכות בריאות במכללת אריאל אבל זה לימודים קשים של שלוש שנים. ורוב הסטודנטים בוחרים בדרך הקלה של לקנות תעודה ממכללה בחו"ל שלא מוכרת ע"י אונסקו.
מדוע איגוד הנטורופתים לא מטפל בכך?
אודה על תשובתך.
בברכה
ריכטר
שלום גב' ריכטר,
הסבר לגבי תואר ND:
Naturopath Degree – זהו תואר מקצועי בנטורופתיה. מי שלומד בישראל יכול לשאת אותו בתום לימודיו
Naturopath Doctor – תואר אקדמי בנטורופתיה. מי שלומד בחו"ל יכול לשאת אותו בתום לימודיו.
הסבר לגבי התואר באריאל:
התואר הראשון שמקבלים באריאל אינו מנהל מערכות בריאות אלא תואר ראשון בתזונה.
מקווה שהמחלוקת בינכן לא גרמה לריב שפגע בחברות שלכן.... ושתשובתי זו תעזור לכן לישב את המחלוקת.
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
תודה רבה ד"ר וינבאום על תשובתך המפורטת!
אני ירדתי במשקל מעל ל 30 קילו ומאוד הייתי רוצה לעסוק בתחום של ייעוץ בתזונה
וגם כן יש לי ידע נרחב בנושא.
לימודי הנטורופתיה הם לימודים מאוד אינטנסיבים של 4 שנים ובשלב הזה של חיי
לא אוכל ללמוד זאת, וגם כן הייתי מעוניינת להתעמק בייעוץ תזונתי בלבד(ללא אטיפולי מגע),
אך הבעיה היא שאין לי תואר ראשון והאנגלית שלי היא לא ברמה כל כך גבוהה שאוכל לעשות
את התואר של מכללת מרסי.
במידה ואלמד לתעודת תזונאית הוליסטית (3 שנים), מאחר ואין אכיפה לחוק,
מה בעצם אמורה להיות הבעיה?
האם זה אומר ששום ביטוח לא יסכים לבטח אותי?
תודה מראש!
שלום יעל,
אם את תלמדי באחת מהמכללות המוכרות לתזונה הוליסטית- לא תהה לך בעיה לרכוש ביטוח אחריות מקצועית ולבטח את עצמך.
לגבי הפאן המשפטי,
כל עוד הנושא לא נאכף, לא תהה בעיה.
ביום שזה יקרה, אני מאמין שימצא הפתרון. או באמצעות חקיקה נגדית או באמצעות שינוי השם.... אולי נטורולוגית במקום תזונאית הוליסטית....
כיוון שזה משהו עתידי ושניינו יודעים למי ניתנה הנבואה.... זו תשובתי.
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
היי,
אני סטודנטית שנה ב' לנטורופתיה במכללת רידמן ובעלת תואר ראשון בהצטיינות במדעי החברה.
מאוד חשוב לי לרכוש ידע מעמיק בתחום הנטורופתיה, ללמוד לתואר ד"ר לנטורופתיה ובהמשך ph.d ואני מעוניינת לדעת כיצד עליי לעשות זאת.
1) האם על מנת להפוך, בסופו של דבר לד"ר לנטורופתיה, אצטרך להמשיך את לימודיי באחת מארבע אוניברסיטאות בארצות-הברית, בקנדה או בארופה?
2) מה שמות האוניברסיטאות?
3) מה מציעים, למשל, במרסי קולג' לעומת אוניברסיטת באסטיר?
4) האם אוכל להתקבל, על על בסיס התואר הראשון שיש לי, או שאצטרך להשלים לתואר ראשון במדעי החיים לדוגמה?
5)עד כמה הלימודים במרסי קולג' נחשבים למקצועיים ומתאימים לתחום הנטורופתיה?
קיבלתי במזכירות פרטים לגבי מרסי קולג' אך הבנתי שהתואר שלהם כללי ואני כאמור רוצה בסופו של דבר לקבל תואר מוכר ובהמשך ph.d ולא תואר כללי. (כאמור כבר יש לי תואר ראשון)
ממש אודה לך אם תוכל לענות תשובה מפורטת .
תודה מראש
שלום שרון,
בהמשך לתשובתי, כאן בפורום:
השאלות שאת מעלה הן מצויינות, אך אין זה הפורום לנושא.
זהו פורום של מתעניינים בלימודי רפואה משלימה ולא פורום סטודנטים לנטורופתיה (או כל מקצוע אחר בתחום).
אני ממליץ בחום כי תשבי עם האחראי/ת על הנושא במכללה בה את לומדת.
תבהירי את השאלות שלך, זה יקח להם קצת זמן.... אך הם יחזרו אלייך עם תשובות מסודרות ומקצועיות.
כנ"ל לגבי מרסי: אני ממליץ על תואר בפסיכולוגיה כבסיס ללימודי המשך ולא תואר ראשון כללי ברפואה משלימה.... אבל שוב, זה תלוי בהסכמים ואופי ההתקשרות של המכללה בה את לומדת מול הגופים הבינלאומיים. לכן הם אלא שיספקו לך את התשובה הנכונה.
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
שלום,
אני מתעניינת לגבי לימודי פסיכותרפיה הוליסטית ו NLP
אין לי תואר ראשון ולכן רציתי ברר: האם בעתיד הקרוב כדי לעסוק בפסיכותרפיה הוליסטית
ודימיון מודרך יהיה צורך בתואר ראשון לא משנה במה כפי שמבוצע בתזונה הוליסטית?
ובקשר לתזונה הוליסטית, נאמר לי ע"י מטפלת בתחום שאין לא תואר ראשון שיש חוק אבל אין במדינה אכיפה שלו, אז כך שזה לא משנה.
האם זה באמת נכון ובאמת ניתן יהיה לעסוק בתור תזונאית בבית ללא תואר ראשון אחרי הלימודים של 3 השנים באחת מהמכללות לרפואה משלימה?
תודה
פסיכותרפיה ותזונה הוליסטית
גיל וינבאום
|
14:02 28/06/10
שלום יעל,
להלן התשובה לשתי שאלותייך.
פסיכותרפיה ו-NLP
NLP- לא יהיה מקצוע אקדמי ולכן אין לך בעיה בנושא.
לגבי פסיכותרפיה- הוא מקצוע שכבר נלמד כתואר שני באוניברסיטה ולכן התנאים ברורים וידועים. לגבי פסיכותרפיה הוליסטית- אף אחד כיום לא יכול לנבא מה ואם יהיו הקריטריונים האקדמיים לגביו.
תזונה הוליסטית:
אכן עבר חוק המחייב תואר ראשון ואכן אין אכיפה...
יחד עם זאת אני ממליץ לך (ולשאר המתעניינים שפונים אלינו) ללמוד נטורופתיה ולא תזונה הוליסטית.
כך את לומדת מסלול מאתגר ומגוון יותר, מקבלת הרבה כלים אבחוניים וטיפוליים שאינם כלולים במגמת התזונה ההוליסטית וגם...אין בעיה חוקית
כך שזה נכון יותר בכל הרמות
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
רציתי לדעת האם אכן יש קושי רב להתפרנס בתחום זה, בבדיקתי במכללות ראיתי שהשמה בתחום זה הינו לרוב יועץ בחנויות טבע. הבנתי שבקופ"ח זה נחשב למקצוע "צר" האם כדאי ללמוד 4 שנים ולשלם כסף רב? ראיתי בפורום את האפשריות התעסוקה שציינת , אבל בתכלס רציתי לדעת מה קורה , אשמח לתגובך בענין
תודה .
תעסוקה בתום לימודי הנטורופתיה
גיל וינבאום
|
09:42 27/06/10
שלום אתי,
כל הנתונים שקראת עליהם ומופיעים בתשובותי בפורום הם רציניים.
בקופ"ח ובבתי החולים ביחידות לרפואה משלימה, התחום הנטורופתי אינו צר בכלל!
בשיר"ם אסף הרופא בו הסטודנטים של הקולג' לרפואה משלימה עושים סטאז' כדוגמה, נערכים מחקרים קליניים רחבי היקף!
גם בכל היחידות לרפואה משלימה תמצאי נטורופתים שלמדו מסלול רציני של 4 שנים והם עוסקים בכל הרבדים של הטיפול הנטורופתי.
מדובר בכלים אבחוניים, כלים טיפוליים בקליניקה וכלים תרופתיים-טבעיים, בנוסף לייעוץ התזונתי רחב ההיקף.
זהו מקצוע שהוא גם דרך חיים.
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
שלום, אני מעוניינת ללמוד קורס עיסוי תינוקות לצורך עיסוק בתחום,
אינני בוגרת אף תחום הוליסטי כלשהו, בכללו עיסוי למינהו,
היכן ניתן ללמוד הכי קרוב לראשל''צ?
אני מעוניינת בתעודה מקצועית ולא חובבנית.
בברכה, חגית
שלום חגית,
לימודי עיסוי תינוקות נלמדים במקומות הרציניים 30 שעות לימוד אקדמיות שכוללות גם חלקים תיאורתיים וגם חלקים פרקטיים.
המקומות הרצניים ללימודי עיסוי תינוקות באזורך הם:
-הקולג' לרפואה משלימה- רמת אפעל
-מכללת מירב- הכפר הירוק
-מכללת צעד ראשון- תל אביב.
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
שלום רב,
אני עתידה לסיים תואר ראשון במדעי ההתנהגות,
ותחום הנטורפתיה מושך אותי מאד. ההתלבטות שלי היא כמובן אם להתחיל מרוץ חדש של ארבע שנים, או להמשיך בתחום הלימוד שלי כרגע.
רציתי לדעת, האם במהלך הלימודים יש כבר אפשרויות תעסוקה בתחום הנ"ל, וכאשר מסיימים את הלימודים, האופציה הכי רווחית לבוגר המתחיל היא רק קליניקה משלו או בקופות חולים? וכמו כן, האם יש אפשרויות להתפתח בתחום זה. ממה שקראתי בפורומים ובאתרי המכללות למינהן לומדים בתוך התואר את רוב התחומים
תודה
שלום שירן,
באופן כללי וגם במקרה זה, אני ממליץ לך לסיים את הלימודים אותם התחלת.
כבר השקעת זמן וממון רבים, הייתי מסיים את ההסמכה ואז שוקל את המשך דרכי.
כפי שאת יודעת מגוון האפשרויות התעסוקה שעומדות בפני בוגר מדעי ההתנהגות הוא נמוך יחסית, לכן קרוב לוודאי תלמדי לימודים נוספים.
לגבי אפשרויות תעסוקה כנטורופתית:
את מוזמנת לקרוא את תשובתי לדורי המופיע כאן מיד בהמשך הפורום.
לגבי לימודים והתפתחות בתום הלימודים:
תחום הרפואה המשלימה והנטורופתיה בפרט, מתפתח וגדל. לכן אין מצב בו סיימת את לימודייך ואת יודעת את "כל התורה".
אנשים מצטיינים הם תמיד רעבים לידע וממשיכים ללמוד, להשתלם ולהתמקצע –רוב ימי חייהם.
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
תודה על התשובה,
למנוע אי הבנות,
כמובן שאינני שוקלת לפרוש בשיא, אלא התכוונתי אם להמשיך לפתח (לימודים מתקדמים) את התחום שבו התחלתי או להתחיל פרק חדש נוסף אח"כ.
שלום ד"ר וינסבאום,
נרשמתי לשנה האקמית הבאה לתואר באוניברסיטת ת"א אבל תמיד בער בתוכי העניין של הרפואה השלמה. מה גם שחונכתי בדרך הזו ואני צועדת בה כבר די מינקות.
הבעיה היא שהלימודים האלו הם לא תואר מה שאומר שגם אם בסופו של דבר לא אעסוק בזה זה לא יבוא לטובתי במקצועות שונים במשק. מהן באמת האופציות לתעסוקה מבחינת נטורופתיה. הרי לא כל בוגר פותח קליניקה או נהיה מנהל של מכללה. :)
איזה אפשרויות יש בבתי חולים? האם יש אפשרות לעשות קורסים און ליין של מוסדות אקדמיים בחו"ל? מה השכר הממוצע לתעסוקה בקופות חולים ובתי חולים? האם יש מסגרות בהם חוקרים ריפוי מחלות ממאירות בדרך הטבעית? ובכלל מה דעתך כל כך שלא מכירים בנטורופתיה כתואר אקדמי?
תודה רבה מראש.
שלום דורי,
לגבי אפשרויות התעסוקה כנטורופתית:
פתיחת קליניקה עצמאית.
עבודה בבתי חולים ומרפאות קופות חולים.
אפשרות לעבוד בבתי טבע כיועצת.
תועמלנית/ יועצת לתוספי מזון בחברות ויטמינים ומינרלים גדולות.
כמו כן ניתן להרחיב את הידע של רפואת צמחים וארומתרפיה ולעבוד בחברות ייצור צמחי מרפא ושמנים אתרים.
להיות יועצת בתחום תזונה טבעית בגנים ובתי ספר, מפעלים וארגונים.
אפשרות להתמחות באחד ממקצועות שלמדת ולהיות מורה בבתי ספר למקצוע.
איני יודע מהו המקצוע שנרשמת אליו לשנה"ל הבאה, אך כפי שאת רואה, יש מגוון אפשרויות תעסוקה בנטורופתיה.
כמובן שאת צריכה להוסיף לשיקולים בבחירת תחום הלימוד/ תעסוקה גם את התחושה הפנימית כי זה ייעודך ואת הסיפוק של ללמוד ולאחר מכן לעסוק במקצוע שאת אוהבת.
לגבי שכר עבודה:
השכר הוא בסביבות 75 ₪ כמטפלת בנטורופתיה בקופות/ בתי החולים. כמטפלת פרטית השכר לשעת טיפול יכול להגיע גם ל-400 ₪. בהתאם לוותק ולרמת המקצועיות.
בנוגע לאקדמיזציה:
אם לפני עשור היית אומרת כי בכל קופות החולים וברוב בתי החולים יהיו יחידות לרפואה משלימה- היו מלגלגים על דברייך.
יחסית למספר שנותיה המועט של מדינתנו, קצב הצמחה, השימוש והמודעות לרפואה משלימה הוא מהגבוהים בעולם. בטוח אני כי בסופו של יום יהיה תואר אקדמי בנושא.
בנוגע לניהול מכללה:
אצטט מדבריה החכמים של בת' מנדי קוני:
"אין חלומות בלתי אפשריים, ישנה רק הראייה המוגבלת שלנו לגבי מה שאפשרי"
:)
מקווה שעזרתי.
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
תואר ד"ר לנטורופתיה ותואר ph.d
שרון
|
14:36 19/06/10
היי,
אני סטודנטית שנה ב' לנטורופתיה ובעלת תואר ראשון בהצטיינות במדעי החברה.
מאוד חשוב לי לרכוש ידע מעמיק בתחום הנטורופתיה, ללמוד לתואר ד"ר לנטורופתיה ובהמשך ph.d ואני מעוניינת לדעת כיצד עליי לעשות זאת.
האם על מנת להפוך, בסופו של דבר לד"ר לנטורופתיה, אצטרך להמשיך את לימודיי באחת מארבע אוניברסיטאות בארצות-הברית או בקנדה?
מה שמות האוניברסיטאות ומה מציעים, למשל, במרסי קולג' לעומת אוניברסיטת באסטיר שבסיאטל
האם אוכל להתקבל על בסיס תואר ראשון מדיצפלינה שונה או שאצטרך להשלים לתואר ראשון (במדעי החיים לדוגמה)?
האם יש אפשרות באוניברסיטאות אלו ללימודים מקוונים (און-ליין)?
ממש אודה לך אם תוכל לענות תשובה מפורטת דיה, היות ואין מענה ברור לגבי שאלות אלו, ולכן דרכי עדיין לוטה בערפל.
תודה מראש
שלום שרון,
ישנן מכללות בישראל שלהם הסדרים עם מכללות שונות בעולם.
ישנן בישראל מס' מכללות שלהן הסדר עם מכללה ספציפית (דוגמת מרסי שציינת). אך לכל מכללה יש את ההסדר שלה.
כיוון שאיני יודע היכן את לומדת, אני לא מכיר את הפרטים וההסכם של המכללה בה את לומדת ולכן לא אוכל לתת לך יעוץ פרטני.
באופן כללי, יש מספר מוסדות לימוד בארה"ב ומספר אוניברסיטאות בקנדה ואירופה שלהן יש את הזכות להעניק תואר ND אקדמי או תואר PhD.
אני לא מבין מדוע "דרכך לוטה בערפל". כל מה שעלייך לעשות הוא לפנות למזכירות המכללה בה את לומדת ולבקש פרטים (אם ישנם כאלה) לגבי הסכמים בינלאומיים שיש למכללה שלך. ולפעול בהתאם להנחיות שתקבלי מהם.
כל תשובה אחרת, מבלי להכיר את הנתונים לגבייך היא לא מקצועית ו/ או מדוייקת.
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
שלום רב , ראשית ברצוני להביע את הערכתי הרבה על תשובותיך המעמיקות בפורום.
אני בת 42 עוסקת כבר שנים רבות בתחום הנה"ח ואני מעוניינת לעשות הסבה מיקצועית
וללמוד נוטורפתיה .ראיתי את רשימת הקריטריונים לבחירת מכללה ואני מתכוונת להיעזר בה. רציתי לשאול אני גרה קרוב למכללת וושינגטון האם ידוע לך האם הבוגרים מועסקים
האם המכללה נחשבת מכללה טובה ? אילו מכללות כדאי לי לבדוק באיזור שלי ולעשות בחירה נכונה לעתיד ולא רק להתחשב בימקום הגיאוגרפי של המכללה.
תודה .
שלום אתי,
אני שמח כי את בחרת ללמוד נטורופתיה, מקצוע שהוא גם דרך חיים.
רבים וטובים שעוסקים במקצועות שעיקרם עבודה מול מחשב, בוחרים ללמוד כקריירה שנייה תחום טיפולי שמעורבת בו אינטראקציה עם אנשים.
המכללה שציינת היא אחת מהמכללות המוכרות ע"י האגודה הישראלית לנטורופתיה ותזונה הוליסטית, כך שתוכנית הלימוד בה היא מבוקרת.
אני לא מכיר בוגרים של המכללה ולכן אין בידי את האינפורמציה לגבי אחוז המועסקים של בוגריה. אך באופן כללי יש מקומות תעסוקה לבוגרי התחום.
אני מאמין שאם תלכי לפגישות ייעוץ במספר מכללות (לא להתעצל !!!) ותיצמדי לכללים שפירטתי כאן, בהמשך הפורום- את תעשי בחירה שקולה ומושכלת.
ב-ה-צ-ל-ח-ה!
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
אני מעוניינת ללמוד עיסוי שוודי
אני מעוניינת להתחיל לימודי עיסוי שוודי ובהמשך לאחר שאקבל את התעודה ואתחיל לעבוד להוסיף עוד תחומי לימוד כמו רפלקסוגיה.
רציתי לדעת מבחינת מציאת עבודה מה עדיף: האם אוכל לקבל עבודה לאחר הלימודים של העיסוי רק עם תעודה של עיסוי שוודי ( ואח"כ להשלים לעוד תחומים) או שעדיף לשלב במקביל ללימודי העיסוי השוודי עוד סוג לימודים של עיסוי כמו הרפלקסלוגיה (לסיים לימודים עם מס' תעודות ולא תעודה אחת).
כמו כן, האם יש ביקוש לעבודה למי שרק סיים לימודים (מטפל מתחיל)?
והאם יש עבודה בתחום?
שלום הדס,
התשובה מאוד תלויה באופי שלך:
יש אנשים שנכון בעבורם ללמוד מס' תחומים במקביל (אפילו מגמת לימוד) ויש כאלה שנכון עבורם ללמוד כל דבר בנפרד.
לגבי מציאת עבודה:
כמובן שכל תעודת הסמכה משמש כ"מפתח לדלת".
ככל שיהיו לך יותר תעודות הסמכה ושיטת טיפול= מפתחות, כך תמצאי תעסוקה ביתר קלות כי יותר דלתות יפתחו בפנייך.
אך באופן כללי, יש עבודה בתחום: קליניקות רב תחומיות, קליניקות פרטיות, בתי מלון, אתרי ספא, אתרי נופש, קבוצות ספורט, מועדוני ספורט ועוד...
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
היכן ניתן ללמוד הנושא
האם לאחר קורס ניתן לעבוד בתחום
שלום אלינור,
לימודי דיקור קוסמטי אפשריים כלימודי המשך למטפלים ברפואה סינית.
ז"א שתנאי הקבלה לקורס זה הוא הסמכה כמטפלת ברפואה סינית.
אם את כבר מטפלת מוסמכת תוכלי ללמוד באחד מהמקומות הבאים:
-מכללת מזרח-מערב.
-מכללת קמפוס ברושים.
מקווה שעזרתי.
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
לימודי נטרופתיה-רפואה משלימה
בת אל
|
14:16 09/06/10
שלום,
אני בת 19 ,כן יש לי קצת זמן לכך ,אבל שוקלת ללמוד בעתיד הקרוב נטרופתיה.
לאחר 4 שנים של לימודים כולל סטאז',הבנתי שמקבלים תעודה. ובמקמות מסוימים בארץ ,כמו במכללת "מירב" אפשר להשלים לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה.לעומת זאת,התנאים לקבלת תעודה של נטרופתית זה ראיון אישי +12 שנות לימוד.
האם חייבים לדעת אנגלית בהיקף של 5 יחידות לימוד,וחייבים פסיכומטרי?
האם אפשר לקבל תואר ראשון ללא פסיכומטרי של לימודי נטרופתיה?
בתודה מראש,
רחל
לימודי נטורופתיה ותואר BA
גיל וינבאום
|
17:44 09/06/10
שלום בת-אל/ רחל,
לגבי השלמות לתואר ראשון:
במכללת מירב ניתן לקבל עד 24 נקודות זכות מתוך 108 הנקודות ההכרחיות לתואר
ישנן מכללות שלהן הסדרים עם מכללות בינלאומיות ואת יכולה לקבל עד 90 נקודות זכות מתוך 120 הנקודות ההכרחיות לתואר.
תנאי הקבלה ללימודי נטורופתיה הם:
תעודת בגרות.
יש מקומות שמקבלים גם סטודנטים שסיימו 12 שנות לימוד.
בקולג' לרפואה משלימה, שאותו אני מנהל, יש גם צורך לעבור "מבדק התאמה ללימודי רפואה משלימה", כתנאי קבלה.
אין צורך באנגלית 5 יח' או בפסיכומטרי- לקבלה ללימודי נטורופתיה
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il
שלום רב, ביקרתי במזרח מערב בנוגע ללימודי רפואה סינית. מאוד התרשמתי מהרצינות של הצוות ושל הסטודנטים שם. באמת רמה מאוד גבוהה. אבל הבנתי שיש כמה שיטות וגישות לרפואה הסינית. קיבלתי שם הסבר מאוד רחב אבל בכל זאת אשמח לשמוע דעות נוספות. תודה יעל.
שלום יעל,
להלן ההבדלים:
בפקולטה ברחובות ובמזרח -מערב לומדים רפואה סינית עתיקה= שיטת הגזעים והענפים:
הגזעים השמימיים הם עשרת אברי הגוף הפנימיים. לכל איבר יש קשר לאחד מחמשת היסודות. ישנם חמישה
אברים ייניים וחמישה יאנגים / אנו לא יכולים להתקיים ללא אברי הגוף הללו. האנרגיה שמגיעה מהשמים משתקפת בבסיס הגוף הפיזי, בעשרת האיברים
החלוקה לענפים, מייצגת את האנרגיה הארצית. הענפים מסמלים את המערכת האנרגטית של הגוף, מערכת המרידיאנים ומערכת ההתבטאות הנפשית. ישנם 12 מרידיאנים עיקריים, והם מקושרים, כמובן, לאברי הגוף – הגזעים. בשיטת טיפול זו אנו מנסים להבין מהסימפטומים מהם הוא סובל, איזה סוג של אנרגיה לא מתפקד אצלו באופן נורמאלי.
בשאר המכללות שציינת לומדים הרפואה הסינית המסורתית (TCM):
הרפואה הסינית המסורתית (TCM) היא הרפואה העתיקה ביותר בעולם: השימוש בה החל לפני יותר מ- 4000 שנה והוא נמשך עד היום. הרפואה הסינית כוללת בנוסף לשיטות הטיפול והאבחון, גם אורח חיים המלווה את הפרט מיום לידתו ועד בכלל. בדומה לרפואה המערבית מתבססת הרפואה הסינית על עקרונות האנטומיה, הפיסיולוגיה והפתולוגיה. אך יחד עם זאת הרפואה הסינית מתבססת גם על עקרונות פילוסופיים כגון: אנרגיה, עקרון הדואליות ביקום (תיאורית ה- YIN וה- YANG) ותיאורית חמשת האלמנטים
כל שיטות האבחון הן מהחוץ פנימה מכיוון שחל איסור ברפואה ה הסינית לפגוע בשלמות האדם,
המטפל הסיני אוסף את האינפורמציה שקיבל מגופו של המטופל, בנוסף לתשאול פרטני שעובר כל מטופל. המטפל משכלל את כלל האינפורמציה לכדי "תבנית של חוסר איזון", ומנסה לגלות את הקשר שבין התופעות בגוף מהן סובל המטופל, ולא דווקא מחלה בעלת גורם ספציפי.
יש לציין שרק בחמישה מקומות בכל העולם! לומדים מסלול ארבע שנתי עפ"י גישת הגזעים והענפים. כך שבוחנים את המציאות בצורה אובייקטיבית מגלים כי השיטה הרווחת בסין, ארה"ב, קנדה ואירופה היא הרפואה הסינית המסורתית..... ולא במקרה.
לגבי השיקולים בבחירת מכללה. בבואך לבחור מכללה יש לבדוק את הפרמטרים הבאים:
1. מי מרכז את המגמה, ומהו הריזומה המקצועי, ההשכלתי והקליני שלו
2. מהו גודלו של סגל ההוראה והרקע המקצועי, ההשכלתי והקליני שלו.
3. מהו החזון של תוכנית הלימוד, האם הוא עומד בקו אחד עם החזון שלך?
4. האם מתקיים שדה קליני (סטאז')?
5. היכן מתקיים השדה הקליני ומה היקפו?
6. כשמדובר בשנות לימוד קלנדריות, כמה שעות לימוד לומדים בכל שנה?
7. האם למכללה יש כבר בוגרים בתחום והאם הם עובדים במקצוע?
8. האם יש מחלקת השמה שעוזרת לסטודנט במציאת עבודה?
9. להיכנס לשיעורים שכבר רצים בפועל, ולהתרשם מאיכות העברת השיעורים והאווירה בכיתה
10. לשבת בקמפוס, לעצום עיניים ולהרגיש מה המקום "משדר" לך מבחינת תחושות הבטן.
מצ"ב קישור למכללות המוכרות ע"י האגודה לריפוי סיני-מסורתי.
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.msshlima.co.il
שלום שמי נתנאל והייתי רוצה לדעת האם מכללת תלתן היא מכללה המספקת תעודה טובה לבוגרי מעסה מוסמך המשלב בחובו מעל ל7 טכניקות שונות .ושאלה שנייה האם עדיף לי ללמוד קודם עיסוי שוודי בסיסי ואחר כך להמשיך לתחומים אחרים
בתודה מראש :)
שלום נתנאל,
המכללה שציינת היא אחת מהמכללות העומדות בפיקוח של האגודה הישראלית לעיסויי וטיפולי גוף.ולכן מנהלת תוכנית רצינית ומפוקחת.
לגבי ההמלצה האם כדי ללמוד מספר שיטות עיסוי או להתמקד בעיסוי שבדי ואז "לגדול":
דומה הדבר לכניסה לבריכה:
יש שמעדיפים לקפוץ ראש ולהתרגל למים ויש כאלה שמעדיפים להיכנס עד למתנים ולהתרגל, ורק אז להכניס את כל הגוף.....
אין כאן, "נכון או לא נכון" אלא "מתאים או לא מתאים עבורי".
לכן, התשובה היא בהתאם לאופי שלך. יש סטודנטים שנכון להם ללמוד כל שיטה בנפרד ולבנות את הידע הקליני שלהם בצורה מדורגת. יש סטודנטים אחרים, שנכון עבורם ללמוד מס' טכניקות במקביל.
מקווה שעזרתי
רק בריאות.
ד"ר גיל וינבאום
www.mashlima.co.il