אני סטודנטית בעלת תואר במדעי ההתנהגות ,
חושבת ללמוד הסבת אקדמאים להוראת יסודי במכללת גורדון , תוכנית של שנה .
רציתי לדעת האם לגורדון יש שם טוב בתחום החינוך ?
חיפוש מורים/ מדריכים לתקשורת וקולנוע לשנת הלימודים
|
13:34 29/07/10
לחברה המתמחה בלימודי העשרה וסדנאות בתחום הקולנוע והתקשורת דרושים מדריכים איכותיים , בעלי נסיון, לבתי ספר יסודיים וחט"ב בכל הארץ. מוכר לצרכי סטאז'. רכב- יתרון. התחייבות לשנת לימודים מלאה.
שלום, אני בת 33 בעלת תואר בתקשורת, ומעוניינת לעשות הסבה מקצועית לייעוץ חינוכי.
יש לי כמה שאלות.
האם תואר שני בייעוץ חינוכי כולל בתוכו גם תעודת הוראה?
והשאלה החשובה ביותר היא האם מקצוע הייעוץ החינוכי הוא מקצוע שאפשר להתפתח איתו גם לסקטור הפרטי?
האם אפשר להתפרנס מעבודה כיועצת חינוכית הלבד או שמשלבים עם זה הוראה?
האם תוכלי לתת לי פרטים של יועצים חינוכיים שאולי אוכל להתייעץ איתם לשאול אותם שאלות.
המון תודה
כבר תקופה ארוכה שאני מתלבטת אם לעשות הסבה מתחום ע"ס להוראה בעיקר בגלל התנאים..
יש לי מס' שאלות-
האם יש מסלול המשלב לימודי תעודת הוראה עם ייעוץ חינוכי לתואר שני?
האם שנות הוותק כעו"ס יוכרו לי כוותק הוראה מבחינת השכר?
שלום
אני תמיד רציתי לעסוק בחינוך לגיל הרך והתעניינתי בעבר בהוראת אנגלית בביה"ס יסודי,
(בשירות לאומי הייתי בגן ילדים בחינוך המיוחד ועברתי שנה מאוד מספקת)
ובעיקר כספית לא התחלתי לימודים.
השאלה -
תמיד הרגשתי שלא מיציתי את מה שרציתי לעשות בחיים. וזה תחום שני מאוד מתחברת אליו.
איך היום אני מתחילה ללמוד כשאני עובדת?
הייתי מעוניינת בלימודי הוראה לגיל הרך (גננת) או לימודי הוראה באנגלית לביה"ס יסודי.
תודה מראש
זה תלוי בנתונים שלך אבל ברוב המכללות ניתנות מלגות גבוהות ליסודי עד גובה של שכר לימוד מלא.
שלום, כידוע לי קורס מורות חיילות נעשה במהלך השירות הצבאי אך
התעודה ניתנת ממשרד החינוך. בשירותי הצבאי עברתי קורס בן 250 שעות וברצוני לדעת אילו מכללות(כולל לוינסקי) מכירות בקורס ומקנות נקודות זכות לתואר
תודה, עדי
בוקר טוב
אכן בדיוק כפי שאת מתארת ניתן לתת אקרדיטציה על קורסים שעושות מורות חיילות במהלך השירות הצבאי.
על מנת שתוכלי לקבל אקרדיטציה את צריכה להעביר למכללה את תוכנית הקורס .
אני יודעת להגיד לך לגבי מכללת אורנים לגבי שאר המכללות כדאי לבדוק איתם.
פרטים נוספים תוכלי לקבל במרכז המידע 1800301080
שיהיה לך בהצלחה
תהל
תנאי האקרדיטציה משתנים ממכללה למכללה וגם בין השנים. אני ממליצה לך לברר עם כל מכללה בנפרד לגבי זה. בלוינסקי אין אקרדיטציה, אלא אם כן הקורסים נעשו במסגרת אקדמאית.
שלום שני,
אני עומדת לסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה והייתי רוצה להמשיך לתחום של חינוך מיוחד (כרגע אני צוברת ניסיון בתחום ה-PDD). אני מתלבטת אם ללכת על תואר שני בחינוך מיוחד (מעניינת אותי המגמה באוניברסיטת חיפה- התמחות באוטיזם) או לימודי ניתוח התנהגות- או גם וגם. רציתי לדעת אם זה בכלל רלוונטי ללמוד את שניהם (לא במקביל) או שרק אחד מהם יכול גם לתת לי מענה הולם לעיסוק בתחום (האם יש חפיפה בין השניים?).
מההיכרות (המצומצמת) שלי מצאתי שבוגרות ת. שני בחינוך מיוחד נוטות להיות גננות בגנים מיוחדים כאלה. רציתי לדעת מה עוד אפשר לעשות עם תואר כזה.. ??
תודה על הסבלנות לשאלה המורכבת...
חן.
על מנת לעבוד עם ילדים עדיף ללכת לתואר כמה שיותר פרקטי. בדרך כלל תואר בחינוך המיוחד הוא יותר פרקטי, אבל תוודאי במקום בו את רוצה ללמוד שבאמת תוכלי לעבוד איתו בשטח אחר כך (לפעמים צריך גם תעודת הוראה).
בוגרי תואר שני בחנ"מ לאו דווקא הולכות לגנים - ניתן לפנות גם לגילאים גבוהים יותר, לאבחון וכדומה - הכל תלוי בהגדרה של התעודה שניתנת בתואר שני.
שלום רב למנהלי האתר, כיצד אני יכולה לפנות אליכם אישית ולא באתר?
סיימתי את תואר ראשון בחינוך המיוחד במכללת בית ברל בכפר סבא ואני רוצה להמשיך הלימודים לתואר שני , אז באיזה תחומים אני יכולה להמשיך, אם יש המלצות ? , ואם אני יכולה להמשיך לתואר שני למשל להפרעה בתקשורת ? ואם יש עוד המלצות ואיפה ?
תודה
את יכולה להמשיך לתואר שני בלקויות למידה או בחינוך מיוחד, ליעוץ חינוכי או לתרפיות למינהן - יש גם באוניברסיטאות וגם במכללות. כדאי למקד את תחומי העניין שלך.
שלום
אני תמיד רציתי לעסוק בחינוך לגיל הרך והתעניינתי בעבר בהוראת אנגלית בביה"ס יסודי,
(בשירות לאומי הייתי בגן ילדים בחינוך המיוחד ועברתי שנה מאוד מספקת)
ובעיקר כספית לא התחלתי לימודים.
השאלה -
תמיד הרגשתי שלא מיציתי את מה שרציתי לעשות בחיים. וזה תחום שני מאוד מתחברת אליו.
איך היום אני מתחילה ללמוד כשאני עובדת?
הייתי מעוניינת בלימודי הוראה לגיל הרך (גננת) או לימודי הוראה באנגלית לביה"ס יסודי.
תודה מראש
אין מה לעשות. לא תוכלי לעבוד במשרה מלאה במקביל לתואר. ככל שהתואר נדחה - קשה יותר לשלב אותו בחיים. עם זאת, חלק מהמכללות מציעות לימודים מרוכזים של שלושה ימים בשבוע ובחלק מן המסלולים אף ניתנים מלגות גבוהות.
תודה על התגובה
באילו מכללות ניתן לקבל מלגות וללמוד 3 ימים בשבוע כמו שציינת?
תודה
לימודי הוראה מתקנת ואסטרטגיות למידה
מיטל
|
12:25 25/07/10
שלום רב,
אני מאוד מתלבטת היכן ללמוד לימודי תעודה, כיוון שרוב המכללות מציעות התמחות רק באחד מתחומי ההוראה המתקנת- או בקריאה, או בכתיבה או בחשבון בעוד שבעיניי ומנסיוני קשה לעשות הפרדה ביניהם.
אגודת "ניצן" מציעה תוכנית כוללת - "מורה מומחה בלקויות למידה" הכוללת את כל התחומים הרלוונטים, אך היא אינה מוכרת לאופק החדש...
האם תוכנית הלימודים שם מוכרת לך? עד כמה היא מומלצת ומקצועית? ואולי ישנה המלצה על מוסד לימודים או תוכנית לימודים אחרת?
מצפה מאוד לתשובתך,
תודה!
לא כל כך הבנתי מה הרקע שלך. ניצן הוא מוסד שמתמחה בלקויות למידה והקורסים שלו טובים. בהתאם לרקע שלך - כדאי לוודאשתוכלי לעבוד במשרד החינוך עם התעודה הזו.
שלום,
אני מעוניינת לעבור הסבת אקדמאים להוראת מתמטיקה (בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה) ורציתי לשאול האם יש באנגליה מקבילה לתעודת ההוראה שניתן להוציא בארץ (בלוינסקי למשל)?
תודה,
מיכל
אני לא בטוחה שהבנתי את השאלה.
בכל מדינה ניתן להוציא תעודת הוראה או תואר בהוראה - תלוי בחוקי המדינה. תעודות הוראה שנעשות בחו"ל לא מוכרות בישראל כתעודת הוראה אלא צריך לעשותן מחדש.
שלום רב,
ברשותי תואר ראשון בגאוגרפיה והיסטוריה. אני שוקל ללמוד לתעודת הוראה במטרה להיות מורה לשל"ח. מהו מסלול ההכשרה עבור הוראת של"ח?
איזה מקום יכול להתאים לכך?
תודה מראש,
דניאל.
למיטב ידיעתי - באורנים יש תעודת הוראה של לימודי ארץ ישראל אבל כדאי לוודא עימם.
שלום רב,
באורנים ניתן לעשות תעודת הוראה בשל"ח. המסלול מיועד לבעלי תואר ראשון ותעודת הוראה באחד התחומים: גיאוגרפיה, לימודי ארץ ישראל והיסטוריה של עם ישראל.
כמו כן, ניתן לעשות הסבה ללימודי ארץ ישראל (תעודת הוראה).
בהצלחה,
דליה
שלום, יש לי תואר ראשון במדעי התנהגות - ממוצע 73, מה שלא מאפשר לי לעשות הסבה.
שמעתי על אפשרות באונינרסיטאות - חוג לאחר תואר. ואני מתלבטת האם כדאי לי ללמוד חוג לאחר תואר חינוך?
האם אחרי שאני אסיים את החוג אחרי תואר בציון גבוה אני יוכל להתקבל לתוכנית הסבה? האם עושים ממוצע בין ציון תואר שיש לי לחוג לאחר תואר? אודה לך על התשובה.( לפחות לגבי מכללת לוינסקי)
לא ניתן להבטיח לך את זה. כאשר זה יקרה יבדקו את כל גליונות הציונים ויחליטו. זה קשור גם למצב ההרשמה באותו זמן.
ד"ר שני צור , שלום רב .
אני בחורה שסיימה מדעי ההתנהגות , מעונינת להשלים לתעודת הוראה .
ממה שהבנתי ללמד מקצוע אחר מלבד פסיכולוגיה לתיכון זה השלמות של שנתיים שלוש וזה מטורף . לכן מעונינת ללמד הוראה לבית ספר יסודי .
מצאתי תוכנית בגורדון חיפה (אני גרה בצפון ) של שנה ללמד תנ"ך/ ספרות וכ'ו , רציתי לדעת היכן יש עוד תוכניות של לימודי שנה בלבד ?
בנוסף מנסה להבין את עניין ההתמחות / עבודה מעשית .
כי בגורדון אין הכשרה מעשית וראיתי שיש מקומות שכן , כמה זה רלוונטי וקריטי למציאת עבודה במשרד החינוך ?
האם יש השלמות נוספות אחרי השנה ? אמרו ששנת עבודה 1 נחשבת הכשרה וצריך איזשהו קורס ?
א. לכבוד הוא לי, אבל אני עדין לא ד"ר:)
ב. בררי במכללות במקום מגורייך. אני מניחה שברובן ייקח לך שנתיים.
ג. העבודה המעשית נעשית תוך כדי התואר בליווי מדריכים מהמכללה ומבית הספר. העבודה המעשית היא הדבר החשוב ביותר בלימודים משום שבה את מכירה את השטח.
ד. נשמע לי מוזר שבגורדון אין עבודה מעשית. בררי זאת היטב. בעיני זה חלק חשוב שנותן לך להתנסות ולצבור בטחון לקראת העבודה בשטח.
ה. השנה הראשונה שלך בעבודה היא שנת סטאז'. המשכורת והעבודה היא כרגיל אולם יש לך ליווי בתוך בית הספר וכן קורס מלווה במכללה להעלאת קשיים ופתרונם. בסיום השנה יועבר עליך משוב על ידי הצוות החונך ובסיומו יוחלט האם להעניק לך רשיון הוראה.
מידע לגבי קבלה למשרד החינוך
אלון
|
12:48 19/07/10
יש לי שאלה בקשר לליממוד הוראה לא עשיתי צבא מלא כי הייתה לי במהלך השירות בעיה רפואית רציתי לדעת אם אני אסייים את לימודי ההוראה שלי-אם הנושא של הצבא יהווה לי בעיה בהמשך הדרך מבחינת קבלה למשרד החינוך.?תודה רבה אשמח לתשובתם
בדרך כלל בועדות הקבלה להוראה תשאל על העניין. אם הבעיה הרפואית לא מפריעה ליכולות ההוראה שלך - לא צריכה להיות בעיה.
יש לי שאלה אני מאווד מעוניין ללמוד הוראה ולעסוק בתחום ההוראה.
כרגע הממוצע בגרויות שלי עומד על 82 ורוב המכללות שביררתי איתם לגבי תנאי קבלה רוצים 92 לגבי כניסה ללימודי הוראה.
התלבטתי עם כדי לי ללכת לאונברסיטה הפתוחה לעשות תואר ראשון בחינוך ותקשורת ואחרי זה לעשות הסבה לתעודת הוראה. השאלה אם ההשקעה והמאמץ יהיו קשים ?
אוו שמצאתי מכללה אחת באור יהודה שנותנת אפשרות לעשות תואר בחינוך ב-3 שנים ואחרי זה אפשרי לעשות הסבה להוראה עוד שנה (השכר הלימוד 20 אלף בשנה).
השאלה היא אם כדי לעשות מאמצים וללמוד בפתוחה אוו ללכת למכללה?
אני ממליצה לך לברר בלוינסקי. הולכת להיפתח שם מכינה וזה יצא פחות יקר משתי המוסדות שהזכרת.
לגבי לוייסנקי בעיקרון בירתתי איתם היא אמרה לי שבקרוב הם פותחים את זה אין לה תאריך מדוייק אני מקווה שזה יהיה בקרוב כי אוטוטו נגמר בכולם ההרשמה
זה נפתח באוקטובר. כבר התחילה ההרשמה.
אני בת 38 ובעלת תואר ראשון במנהל עסקים.
אני מעונינת לעשות הסבה למורה למתמטיקה ויש לי כמה שאלות
1. האם יש עדיפות בין חינוך רגיל למיוחד בתחום המתמטיקה ?
2. סדר גודל מה השכר הצפוי לי כמורה מתחילה ביסודי, בחטיבה או בחינוך מיוחד ?
3. האם אני יכולה ללמוד בהמשך ייעוץ חינוכי או בגלל שהרקע שלי ריאלי זה לא אפשרי ?
4. האם במהלך השנה-שנתיים של ההסבה עובדים במקביל בכיתות מייד או רק בסיום הלימודים ?
תודה על העזרה
1. עדיף חינוך רגיל
2. שכר בסיסי הוא 5300 ויש גמולים נוספים כגון הכנה לבגרויות או גמול חינוך מיוחד
3. אחרי תעודת הוראה תוכלי להמשיך ליעוץ חינוכי
4. רשמית ניתן להתקבל רק בסיום הלימודים, אך בפועל מתקבלים לעיתים לפני
שלום רב, ההני תושבת ארה"ב אשר עוסקת כ-10 שנים כמורה לעברית ויהדות בבי"ס יהודי שבפלורידה. ברצוני לקבל מידע על לימודי תואר ראשון בחינוך/הוראה דרך המחשב. מה המסלולים שעליי לבחור או למי עלי לפנות לשם קבלת המידע?
למיטב ידיעתי לא ניתן לעשות תעודת הוראה בהתכתבות, במיוחד משום שחייבים גם התנסות מעשית.
התייעצות דחופה - לימודי ניתוח התנהגות
ליאור
|
12:19 18/07/10
שלום,
אני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ונרשמתי השנה ללימודי ניתוח התנהגות במכללת וינגייט. ידוע לי כי הלימודים מתקיימים גםבאוניברסיטת ת"אבמרכז להשתלמויות. על ווינגייט שמעתי המלצות טובות מבחינת אווירת הלימוד הנעימה ואכן נוכחתי לגלות שהיחס של המזכירות ואנשי הצוות במקום הוא מאוד חיובי. העניין הוא שיצא לי לשמוע לאחרונה ממנתחת התנהגות שלמדה בת"א שהלימודים שם (בת"א) נחשבים יותר מהלימודים בווינגייט ובנוסף שהם יותר מקיפים ומכשירים למבחן ההסמכה כיוון שרוב הלימודים מתקיימים באנגלית והבחינה גם היא באנגלית. רציתי לדעת האם באמת מבחינה מקצועית עדיף לי ללמוד בת"א? האם יש הבדל כ"כ גדול? טרם נרשמתי לת"א ונשארו לי שבועיים בלבד עד לסגירת ההרשמה לכן אשמח לקבל אינפורמציה נוספת. תודה, ליאור
זה פחות קשור לחינוך. אני ממליצה לפנות לפורום שבקיא בתחומים אלה.