איפו עדיף לעשוב הסבה לראיית חשבון
סנדרה
|
08:05 29/07/10
שלום רב!
הייתי רוצה לקבל עצה איפו עדיף ללמוד לימודי תעודה של ראיית חשבון. במכללת רופין או בבר אילן.
אשמח לקבל תשובה בהקדם לחוץ לי קצת
תודה מראש
באיזה מכללה עדיף ללמוד ראיית חשבון
יוסי
|
18:18 27/07/10
שלום לכולם,רציתי שתעזרו לי להחליט איפה עדיף לי להתחיל ללמוד..
יש 2 מכללות שאני חושב להתקבל אליהם .
1.המכללה למנהל בחיפה שמקבלים משם תואר מהאוניברסיטה הפתוחה שהבנתי שהלימודים שם מאוד קשים אבל התואר בחשבונאות והתמחות בראיית חשבון (צריך מכינה לקבלה של 4 חודשים שעולה 8 אלף.)
או במיכללה המרכז האקדמי כרמל שהיא נחשבת מכללה חדשה אבל טובה יחסית ששם הלימודים קלים יותר ,זולים יותר ,לא צריך מכינה,אבל התואר הוא במינהל עסקים עם התמחות בראיית חשבון שהבנתי שזה לא כל כך טוב כי יותר קשה למצוא עבודה בסיום ההתמחות וגם יותר קשה להתקבל להתמחות עם המכללה הזו.
הודה לכם מאוד עם תוכלו לעזור לי להחליט אני ממש לא יודע מה להחלט ..תודה.
דיברתי עם רואה חשבון והוא אמר לי שזה אמנם יקר מכללה למנהל אבל זה שווה
קישור נלווה:
מכללה למינהל המסלול האקדמי
לימור
|
15:50 28/07/10
ככל הנראה הוא התכוון למכללה למינהל המסלול האקדמי בראשון לציון
יש עוד מסלול של המכללה למינהל לימודי תעודה בשיתוף עם האוניברסיטה הפתוחה- נראה לי פחות יוקרתי
המילה מכללה ויוקרתי לא הולכים יחד
SBH
|
19:32 28/07/10
שלום רב,
אני לומד לימודי תעודה של ראיית חשבון בבר אילן , זה מסלול של 7 סמסטרים רצופים וכרגע אני נמצא בסמסטר שני ללימודי.
השאלה שלי היא באיזה שלב לחפש היתמחות , ואיך כדאי ליצור קשר אם המשרדים ( לשלוח במייל , טלפון או לשלוח בדואר את הקורות החיים למשרדים ).
ועוד שאלה כי אני קצת מבולבל , התמחות אפשר להתחיל רק אחרי שעברתי את שני מבחני המועצה או שאפשר להתחיל אותה גם לפני המבחנים.
תודה רבה לכול העונים.
נ.ב. אבל בבקשה רק מי שיודע....תודה
שלום מיכאל,
אני ממליצה לך להתחיל בחיפוש ההתמחות כבר בשלב זה.
לשם הקבלה סטודנטים לתואר ראשון בחשבונאות סוגרים התמחות כבר בסיום השנה הראשונה ללימודי התואר- סטודנטים שסיימו עכשיו שנה א' משריינים התמחות לאוקטובר 2012 או 2013 (בהתאם לתכנית הלימודים אותה הם לומדים).
בהצלחה,
סיון
לימודי תועדה לעמות MBA במערכות מידע
רות
|
16:04 20/07/10
צה לדעת האם לרואה חשבון המבקש להתמחות במערכות מידע:
האם עדיף ללמוד תואר שני עם התמחות של מערכות מידע
או עדיף ללמוד לימודי תעודה של הטכניון ללא תואר שני?
(כמובן כל זה כדי לחסוך בזמן לימודים שאין לי.)
עזרה אקדמית מקצועית בכתיבת עבודות וסמינריונים
|
23:14 17/07/10
מחירים סטודנטיאליים הוגנים במיוחד, שירות מקצועי, אמין ודיסקרטי
לפרטים: 054-6312784
או באתר: www.moranaca.co.il
קישור נלווה:
מחפש חבר'ה שעושים/עשו שנה ד' עצמאית,
אשמח אם תוכלו לקשר אותי אליהם כדי לקבל מידע לגבי האופציה.
מתי
mati.leiken@gmail.com
הי
אני מתלבטת בין תואר ראשון בכלכלה או בניהול (באוניברסיטה הפתוחה)
איזה יותר נחשב?
יותר שימושי?
יותר קשה?
תודה לעונים :)
שלום לך טלי,
קושי זה דבר יחסי, יכול להיות שלך משהו יהיה פחות קשה לעומת מישהו אחר.
לימודי תואר הינם לימודים קשים שדורשים למידה אינטנסיבית ומשמעת עצמית
גבוהה במיוחד באוניברסיטה הפתוחה.
אם את מתעניינת בניהול ובכלכלה למה שלא תעשי תואר ראשון בניהול וכלכלה?
אני יודעת שבמכללת תל חי בצפון יש את התואר הזה.
קישור נלווה:
הי יפעת תודה על התגובה!
התחלתי כבר לימודי כלכלה בפתוחה ואני גם נהנית מהם, אבל עוד לא החלטתי אם להמשיך בכלכלה או בניהול. אני מנסה להבין איזה תואר יתן לי יותר אפשרויות תעסוקה? ואיזה נחשב יותר רציני?
ובנוגע לשילוב כלכלה-ניהול יש לי קצת בעיה כי אני כבר בכיוון של דו חוגי עם פסיכולוגיה :)
סטודנט המעוניין לקנות ספרי ביקורת של הרצל פטל (כרכים ג' ו-ד') חדשים שלא השתמשו בהם שישלח לי מייל ל- tehilak20@gmail.com
קישור נלווה:
אנחנו לומדים עם הספר מבוא לחשבונאות של גלבוע.
למישהו יש את פתרונות מפורטים לפרק הלימוד. הבנתי שפתרונות מפורטים יש רק למרצים. מישהו הצליח להשיג???
שאלה קטנה וטכנית במחשבון הפיננסי
שיר
|
10:14 08/07/10
הי, יש לי שבוע הבא מבחן במאוחדים ב', ופתאום המשבון הפיננסי קצת נדפק, אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי.. אני ממש אודה לכם!!!
בד"כ, אני מקישה את המספרים ואם אני טועה אני פשוט חוזרת אחורה ומקישה ספרה/מקש אחר במקום משהו שכבר הקשתי (לדוגמא, מקישה בטעות 153, חוזרת אחורה ופשוט רושמת במקום 5 - 2, 123), ואילו כעת, אני לא מצליחה לחזור אחורה על הספרה עצמה, אלא זה רושם לי ספרה חדשה, (בדוגמא: אני חוזרת אחורה וזה רושם לי פשוט ספרה נוספת, זה לא עולה על ספרה שכבר קיימת- 1523).
בSET UP ב-FIX, רשום לי 3. איך אני גורמת לזה להיות 'OFF' ?, כך שלא יהיה לי נקודה ושלוש ספרות לאחרי הנקודה בכל מספר ומספר..
אני יודעת שזה דברים קטנים אבל הם מאוד מציקים.. אשמח לתשובות..
לגבי המספרים שנוספים במקום לעלות על הקודמים, הברירת מחדל של המחשבון הפיננסי זה שיהיה אפשר להוסיף מספרים, אם את רוצה לרשום על מספרים קיימים כמו במחשבון מדעי, אז או שתעמדי אחרי המספר ותעשי Del, או שאם שתלחצי על Shift ואח"כ על Del, ואז תוכלי לרשום על מספרים קיימים.
ואם המחשבון קצת משתבש, תלחצי עם עט על הנקודה שנמצאת בצד האחורי של המחשבון באמצע.
שלום רב
זומנתי למבחנים של שעתיים שנערכים במכון אדם מילוא מטעם קוסט.
יש למישהו מושג מה התהליך לאחר המיונים?
האם יש בקוסט כעת דינמיקה קבוצתית?
האם יש ראיון?
מבחן באנגלית?
המון תודה מראש למי שיעזור לי..
היי אני רוצה ללמוד הנהלת חשבונת סוג1+2 ואין לי ידע טוב במתמטיקה איזה רמה של מתמטיקה צריך?
אבא שלי יוצא לפנסייה מוקדמת 5 שנים לפני הזמן ( בגיל 61 במקום 67 כנדרש) ואמרו לו שמה 70% ברוטו שהוא אמור לקבל - כל שנה יורדת 5% מיתרת הברוטו הזה. האם זה נכון ??? אם מישהו מבין בנושא אשמח לקצת מידע. תודה מראש..!
שלום לכולם!
אני כרגע מחכה לתשובה על קבלתי או אי קבלתי ללימודי כלכלה וחשבונאות בבן גוריון.
אם לא אתקבל אשפר פסיכומטרי וארשם שנה הבאה.
השאלה שלי היא כזאת- נניח ואקבל ציון טוב בפסיכומטרי הבא (נניח 730) האם כדאי ללמוד באוניברסיטאות הנחשבות או דווקא בבין תחומי? שמעתי מכמה אנשים שלבין תחומי יש יתרונות משלו... ומצד שני הרי בכל זאת אוניברסיטה זאת אוניברסיטה...
ואם למישהו יש מושג על תכנית ההמשך ללימודי MBA בבינתחומי למסיימי חשבונאות אשמח לשמוע עליה.
תודה רבה מראש
כמי שלומדת בבינתחומי, אני ממליצה ללכת בכל מקרה על הבינתחומי.
אני יכולה לומר לך שכמעט כל הסטודנטים בבינתחומי סוגרים סטאז' במשרדי ה-Big4 (ובסופו של דבר זה מה שחשוב).
תנאי הלימודים הרבה יותר טובים מהאוניברסיטאות (המרצים, הכיתות, הקמפוס, והיחס לסטודנטים-לפי מה שאני יודעת) ואם יש לך בגרות ופסיכומטרי גבוהים את יכולה לקבל גם 50% מלגה (730 לדעתי זה מספיק- אבל את צריכה לברר) כך שגם שכר הלימוד לא ממש יותר גבוה מהאוניברסיטה במקרה הזה. ויש אצלינו גם סטודנטים שקיבלו מילגות ממשרדי רואי חשבון - כך שאם יהיו לך ציונים גבוהים תוכלי גם להתמודד על המלגות האלה.
קישור נלווה:
שלום כולם, אני עובד בבנק ואמרו לי שאני יכול להגיע גבוה, אז שאלתי אותם אם אני אעשה תואר ראשון בכלכלה, זה יכול לחזק את הסיכויים והם אמרו שכן. אם יש משהו שעשה תואר ראשון בכלכלה בבקשה שיביא עצות. אני ממש רוצה את זה!
לאיזה משרות אפשר להגיע בבנק עם תואר ראשון בכלכלה?
נואשת לייעוץ בנוגע ללימודי חשבונאות,
ענבל
|
17:11 02/07/10
רו"ח איל שרבני ושאר משתתפי הפורום שלום רב,
אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנוגע להמשך לימודיי, (זה יצא מעט ארוך, מצטערת)
כרגע אני מסיימת שנה ראשונה בכלכלה וניהול באקדמית ת"א יפו הממוצע שלי די גבוה ואני נהנית מהלימודים, בחרתי באקדמית כי הסכם שלי לא היה גבוה מספיק בשביל ללמוד כלכלה באוניברסיטה,
לאחרונה למדתי קורס מבוא בחשבונאות והתאהבתי, החלטתי שאני מעוניינת בלימודי חשבונאות וכמובן לקבל תעודת רואת חשבון ולעבור כל מה שצריך בדרך, מבחני לשכה סטאז' וכו,
לצערי אין לימודי חשבונאות באקדמית כך שעלי להחליט ובמהרה מה הלאה,
האופציות הן:
1. להמשיך את התואר באקדמית ולעשות השלמה לראיית חשבון תוך כדי השנה ה-3 בתואר, (לימודי תעודה ולא תואר) השאלות הנשאלות הן:
א. האם 4 החברות הגדולות מעדיפות סטאז'רים שיש להם גם תואר בחשבונאות וגם תעודת רואה חשבון ואז אולי כדאי לי להפסיק את התואר שלי ולעשות מאמץ כדי להתקבל ללימודי חשבונאות במוסד אחר,
ב. איפה כדאי לעשות את מסלול ההשלמה, אני יודעת שקיים מסלול בבר אילן, במכללה למנהל ובפתוחה, אבל אני לא מצליחה למצוא נתונים בפועל: מה אחוז עוברי בחינות הלשכה בכל מוסד?, מה אחוז הסטאז'רים המתקבלים לסטאז' ב-4 החברות הגדולות?
איפה כדאי יותר לעשות מסלול שכזה? במידה ובכלל כדאי לעשות מסלול שכזה..
2. לקטוע את לימודי וללמוד חשבונאות במכללה למנהל (קרוב לבית) אך יקר מאוד,
אולי להשקיע שנה בשיפור בגרויות ופסיכומטרי כדי בכל זאת לנסות ללמוד כלכלה וחשבונאות באוניברסיטה, והשאלות הנשאלות הן?
א. האם קיים הבדל ניכר בין תואר שכזה באוניברסיטה או במכללה,
ב. האם 4 החברות הגדולות מעדיפות בוגרי אוניברסיטאות על מכללות??
ג. האם קיים דוח המציג את התפלגות הסטאז'רים בחברות הגדולות לפי מוסד לימודי?
ד. האם קיים דוח המציג את התפלגות עוברי מבחני הלשכה לפי מוסד לימודי?
אם כן אז איפה אפשר להשיג דוח שכזה כי באמת שחיפשתי בנרות..(לא מצאתי באתר הלשכה לרו"ח)
חשוב לי לציין שאני מודעת לזה שחברה בוחרת סטאז'ר גם לפי ראיון ונתונים נוספים אבל בהנחה שננטרל לרגע את מה שמסביב האם גם המוסד הלימודי משחק תפקיד?
כרגע אני נוטה להמשיך את התואר באקדמית (גם כלכלה מאוד מעניין אותי)ולהשלים (תוך כדי השנה ה-3 של התואר) לימודי ראיית חשבון בבר אילן (אשר אינם מקנים תואר בחשבונאות אלא רק מזכים בתעודה חתומה ע"י אונ' בר אילן פטור מ- 13 מבחני לשכה והכנה ל- 2 הנותרים), אך מאוד חוששת שעצם העובדה שאין לי תואר בחשבונאות תפגע בי בעתיד או בשלב בו אחפש חברה טובה לעשות בה סטאז'.
חשוב לי מאוד ללמוד במקום טוב, הבעיה שכל אחד אומר שהמוסד שלו הכי טוב לכן אני ממש רוצה לדעת נתונים עובדתיים (מה אחוז הסטאז'רים ב- 4/5 החברות הגדולות שהם בוגרי השלמה בבר אילן/ תואר בבר אילן/ השלמה במכללה למנהל/ תואר במכללה למנהל/ השלמה בפתוחה/ תואר בפתוחה/ בכל מוסד אחר שאולי אפילו שווה לעשות עוד פסיכומטרי ולשפר בגרויות בשביל להתקבל אליו.) הנתון הזה ממש יעזור לי להחליט.
אני יודעת פחות או יותר עלויות, תוכניות, איכות מרצים, חיי חברה, ובכלל הנאה מהלימודים בכל מוסד, מה שחסר לי זה באמת רק העובדות בשטח
אשמח לשמוע תגובות ממי שיודע איפה אפשר למצוא דוחות רלוונטיים בשבילי, סטאז'רים- אשמח אם תציינו איפה למדתם (אם תואר או תעודה) איפה אתם עושים סטאז' וכמה בערך בוגרים עובדים אתכם לפי המוסדות, מי המוסד הדומיננטי??
ואשמח לדעת את דעתך, איל, והשאלה העיקרית היא- האם ללימודי תעודה בחשבונאות ללא תואר יהיו השלכות שליליות בעתיד?
תודה מראש -ענבל-.
אני רוצה לברר על מקום לימדה טוב לחשבונאות
אני גר בצפון ומעוניין ללמוד חשבונאות והמקום היחד הראוי ללמידה הוא אוניברסיטת חיפה אבל אין לי ציון פסיכומטרי מתאיים להתקבל...
אבל לפי הבגרות והפסיכומטרי שלי אני כנראה מתקבל בכל המכללות ....
אני שוקל לבדוק את מכללת נתניה כי היא המקום הקרוב ביותר למקום המגורים ועבודה שלי מבחינת מרחק ועדיף לי מבחינה כספית וגם בגלל העבודה לנסוע כל יום במקום לשכור דירה
מה דעתכם על המכללה הזו ...??
ואם מה שקראתי עליה נכון שהיא מספר 2 מבין המכללות בלמודי מנהל עסקים ...?
והאם יש הרבה סטודנטים שמצלחים למצוא עבודה לאחר לימודים במכללה הזו ?
שלום,
אני מתלבטת איפה כדאי לי ללמוד חשבונאות.אני מתלבטת בין מכללת רופין לבין הבינתחומי-רייכמן.
אני באמת רוצה לשמוע חוות דעת איפה יותר טוב ללמוד ואיפה התואר נחשב יותר.אשמח אם תעזרו לי.
תודה רבה.
הי מיכל,
כסטודנט בבינתחומי שחווה כרגע על בשרי את החיפוש להתמחות (אוטוטו זה נגמר...), אני יכול לומר לך שהעולם האקדמי מבחינת המשרדים הגדולים (הביג 4 או5 זה לא ממש משנה) מתחלק ל-2 : חמש האוניברסיטאות +הבינתחומי והמכללה למנהל, וכל היתר.
אני לא כל כך מכיר את רופין ואני בטוח שהם מוסד ראוי ומכובד, אבל עוד לא נתקלתי בסטודנטים לחשבונאות משם שנכנסו לסטאג' במשרדים הגדולים- וזה המדד שאמור להנחות אותך בבחירה החשובה של מוסד הלימודים.
לכן, בכל האובייקטיביות - תלכי על המרכז הבינתחומי בלי לחשוב פעמיים.
לבינתחומי עדיין אין בוגרים בתחום החשבונאות - אף אחד לא יודע מהם אחוזי מעבר מבחני מועצה....
לא מומלץ ללמוד שם .... מבין המכללות הכי טוב ללמוד במכללה למינהל.
ותק, ניסיון והכנה למבחני מועצה זה מה שחשוב .....
חברים שלי שסיימו שנה שעברה לימודים במכללה עובדים כרגע במשרדים מעולים:)
אין לי מושג מאיפה הבאת את הנתונים האלה...
להלן נתונים על שנת המתמחים האחרונה ברופין:
1 - מחלקה כלכלית בקסלמן (מספיק מכובד?)
13 - מחלקת ביקורת בקוסט
3 - ביקורת זיו האפט
1 - מיסים בפירמה 6 או 7 בגודלה
6 - ביקורת בקסלמן
4 - סומך ועוד ועוד ועוד... זה ממשיך גם לשנה שאחריהם...
מה יותר קרוב לך לבית ? זה לא משנה המרחק לדעתך?
קישור נלווה:
סיוע מותאם אישית בכתיבת עבודות אקדמיות וסמינריונים
|
23:30 29/06/10
מחירים סטודנטיאליים הוגנים במיוחד, שירות מקצועי, אמין ודיסקרטי
לפרטים: 054-6312784
או באתר: www.moranaca.co.il
קישור נלווה:
בלי פסיכומטרי , איפה הכי טוב ללמוד? והאם 3 יחידות במתמטיקה זה מספיק כדי להתקבל?