פורום לימודי משפטים

בהנהלת: מנהל פורום לימודי משפטים  |  מסר למנהל/ת הפורום
פורום משפטים יענה על שאלות ולבטים שונים בדרך אל התואר: מדוע ללמוד לימודי משפט? אילו שילובים ניתן לשלב עם לימודי משפטים? מה לומדים בלימודי המשפטים? האם עדיף תואר באוניברסיטה על פני התואר במכללה? ואולי זה בכלל להיפך? איפה ניתן לרכוש יותר ניסיון מעשי? איך עוברים את בחינות הלשכה? איך משפרים את הסיכויי למציאת התמחות "נחשבת" וטיפים לבחירת מסלול הלימודים וכן מהן דרישות הקבלה ומועדי הרישום ללימודים? הכל על הדרך להיות עו"ד מצליח, כאן בפורום לימודי משפטים. מומלץ וכדאי להתייעץ לפני קבלת החלטה כלשהי, אז אל תהססו.
מומלץ בחום
 
מנהל פורום לימודי משפטים

 
שלום, כרגע אני לומדת שנה ראשונה בתואר הקשור לעולם הרפואה בעברית עם ממוצע גבוה של 94. אני מעוניינת לעבור ללמוד משפטים. לאוניברסיטת חיפה התקבלתי ואני מתלבטת האם להגיש בקשה לאוניברסיה העברית לקבלה על סמך הציונים שלי בשנה זו (יש לציין שאין זיקה בין המקצועות), האם ישנו הבדל משמעותי במציאת עבודה בין בוגרי שתי אוניברסטאות אלו? בנוסף רציתי לשאול על התחום הפלילי הרצון שלי הוא בעתיד להשלב בתחום הציבורי- בפרקליטות בדגש על משרד התובע המחוזי. רציתי לדעת האם זו עבודה\התמחות שאנשים "רבים" עליה כמו על החברות הגדולות או האם כיוון שהעבודה היא בדר כלל במשכורות נמוכות והעבודה שוחקת ישנו פחות ביקוש. בנוסף הייתי רוצה לדעת האם זהו תחום בו נשים יכולות להתקדם בזמן הקמת משפחה. ושוב האם למקום כזה יהיה הבדל בין חיפה לירושלים. אנא ענו בכנות, תודה רבה.
ליאור פ | 20:32  24/05/09
שלום רב ותודה על השאלות החשובות. ה"שמועה" אומרת שישנה העדפה לבוגרי אוניברסיטת ת"א וירושלים וייתכן שאף שמעת זאת בעבר. כדרכן של שמועות (שאינן קבילות במשפט פלילי) יש לקחת אותן בעירבון מוגבל ביותר וזאת לאור העבודה כי כמעט כל הבוגרים המצטיינים של האוניברסיטאות ללא יוצאים מהכלל וכך גם של חלק מהמכללות המובילות, לא יתקשו למצוא עבודה והתחרות היא שווה. גם במצבים בהם יישארו 2 מועמדים מעולים- נניח 1 מחיפה ו-1 מת"א, הרי שקשה לי להאמין שרק העובדה שאחד/ת לא למד/ה בת"א תפסול אותו/ה. ישנה חשיבות רבה לראיון ולהמלצות עימם תגיעי. זו דעתי. אני לא הייתי מחכה שנה רק כדי ללמוד באוניברסיטה העברית. בנוסף, יש לקחת בחשבון שבודדים יוכלו לעבור על סמך ציוני שנה א' בין האוניברסיטאות למרות שזה מיותר לגמרי. יש לציין כי אוניברסיטת חיפה היא מוסד לימודים מעולה ויוקרתי עם סגל מרצים מעולה, תשתית טובה ומרכז מחקר חשוב. לגבי הפרקליטות- יש להבין שהיום כל שנה מסיימים את לימודיהם סטודנטים מ-11 בתי ספר למשפטים בישראל (כמדומני). המשמעות היא כי כ- 2,500 עד 3,000 סטודנטים בישראל מחפשים מדי שנה התמחות. זה מצב לא פשוט כי ישנה תחרות אדירה על כל תפקיד כמעט, גם על תפקידים שנחשבים פחות יוקרתיים, למרות שלדעתי עבודה בפרקליטות היא יוקרתית ביותר. אני מניח שרבות הן הסטודנטיות (לשאלתך לגבי נשים באופן פרטני) שמעוניינות להתקבל לפרקליטות מתוך מחשבה שעבודה ממשלתית היא בשעות נוחות יותר (ואני ממש לא בטוח שכך זה היום. אני מכיר עורכת דין שעובדת שם ולא פעם יוצאת בשעה 18:00 ומעלה). גם לגבי מקום זה, אני לא חשוב שיש הבדל משמעותי בין ת"א/ירושלים וחיפה. שוב, מדובר באוניברסיטאות מאוד טובות, עם דרישות קבלה גבוהות ויחסית למצב בשוק בו יש מכללות רבות שעדיין לא נתפסות על ידי השוק כיוקרתיות, זה ממש לא משנה באיזה אוניברסיטה תלמדי. לא שווה לבזבז שנה מהחיים רק כדי ללמוד בת"א או בירושלים. זו כמובן דעתי וייתכן שאחרים יחשבו אחרת וכדאי לשמוע דעות נוספות. בהצלחה רבה בהמשך הדרך
 
 
 

קישורים נוספים

למי הכי מתאים ללמוד את המקצוע?
מידע על הלימודים במקצוע המסקרן
תואר שני במקצוע שימושי ומבוקש
מה כוללים הלימודים המתקדמים בתחום המשפט?
 
סגור