אלופים בקינוחים? בדקו התאמה לקורס קונדיטוריה

אלופים בקינוחים? בדקו התאמה לקורס קונדיטוריה

מידע מקיף על התאמה לקורס קונדיטוריה, תנאי הקבלה ומסלולי הלימוד השונים


אם בכל פעם שאתם רואים תוכנית בישול בטלוויזיה אתם מכתיבים הוראות לשף, או אם הקינוחים שלכם גורפים מחמאות מכל מי שטועם -  ייתכן מאד ששקלתם לקחת קורס קונדיטוריה באופן מקצועי ואתם לא לבד.
קורסי קונדיטוריה הופכים לפופולאריים יותר מרגע לרגע. מספר הנרשמים ללימודים אלה הולך וגובר עם השנים ומוסדות לימוד פותחים עוד ועוד מסלולים שונים בתחום.
נצא מנקודת הנחה שעוגת השוקולד שאתם מכינים היא מעולה. נשאלת השאלה, האם אתם בנויים גם להיות אנשי מקצוע בתחום הזה? האם אתם מתאימים ללימודי קונדיטוריה?

לימודי קונדיטוריה

כיום, ניתן למצוא קורסי קונדיטוריה בהיקפים שונים. למשל: קורס בסיסי מיועד לשימוש פרטי ויאפשר לכם לשפר את החוויה במטבח הביתי שלכם ותו לא, בעוד שקורס מקיף יהפוך אתכם לקונדיטורים ברמה המקצועית ביותר האפשרית, עד להשתלבות בתעשייה.
הלימודים בקורסים השונים משלבים היבטים עיוניים ומעשיים אשר כוללים לעיתים אף ביקור במוסדות שונים המתמחים בהכנת קינוחים. תחומי הלימוד הם מגוונים (ומתוקים): עקרונות בבישול ובאפייה, חומרי גלם, הכנת קינוחים נפוצים, לחמים ומלוחים, קישוט מאכלים, עיצובי שוקולד, סגנונות שונים במטבח, עבודה במוסדות השונים והרשימה עוד ארוכה.
יש לציין כי לאחר הלימודים, נדרשים המסיימים הטריים לעבור תקופת התמחות בת מספר חודשים בבתי מלון או בקונדיטוריות שונות.

תנאי הקבלה במוסדות השונים

אם אתם סבורים שכדי להתקבל ללימודי קונדיטוריה יש צורך בהכנת קינוח מתוק שיעיד על פוטנציאל רב- טעות בידיכם. כדי להתקבל לקורס קונדיטוריה במוסדות השונים, עליכם למלא מספר תנאים. התנאי ההכרחי הראשון הוא תעודת בגרות מלאה, או לכל הפחות 12 שנות לימוד.
שליטה מלאה בעברית וידע בסיסי באנגלית הם חיוניים גם כן. מלבד זאת, חלק ממוסדות הלימוד מתנים את הקבלה במעבר של ראיון קבלה.
מה נדרש מהמועמד כדי להצליח בלימודי קונדיטוריה?
כדי לעשות חיל בקורסי קונדיטוריה, יש צורך במספר תכונות. חשוב מאד שלמועמד תהיה אהבה גדולה למטבח וזאת מכיוון שלימודי הקונדיטוריה כוללים לרוב גם חלקים מעשיים רבים (ועל אחת כמה וכמה בתקופת ההתמחות, שכאמור, נדרשת מכל קונדיטור).
מלבד זאת, דיוק, הבנה מוחלטת של הוראות וירידה לפרטים הקטנים היא חיונית מאין כמוה בעבודת הקונדיטור. ההבדל בין קינוח מדהים לבין אסון במטבח הוא דק מאד ועשוי להסתכם בכפית אחת של חומר גלם או בדקת בישול אחת וכדומה.

 

בנוסף, קונדיטור נדרש להמציא מאכלים חדשים ולחדש קיימים, ולצורך זה חשוב שיהיה בעל תעוזה, יצירתיות ודמיון רב. זאת מהסיבה הפשוטה שקונדיטור טוב באמת הוא מקורי ויודע להביא את הזווית האישית שלו לכל מאכל ומאכל.

קורסי קונדיטוריה בישראל

השתכנעתם שלימודי קונדיטוריה תפורים עליכם. איפה תוכלו לקבל הכשרה מקצועית בנושא? ובכן, קיימים בארץ מספר בתי ספר אשר מציעים קורסים שונים בקונדיטוריה: אחד המרכזיים שבהם הוא אוניברסיטת בן - גוריון קמפוס אילת.

 

 

 

תוצאות חיפוש בתחום

נמצאו 1 מוסדות לימוד ובהם 1 מסלולי לימוד
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור עמך קשר בהקדם:
תדמור
המתכון שלך להצלחה
כתובת: בזל 38, הרצליה פיתוח
רוצה שיתקשרו אליך?
קיים מסלול אחד
בעמוד זה נמצאים 1 מסלולי לימוד בתחום קורס בישול, ב-1 מוסדות לימוד ברחבי הארץ. מעוניין בקורס בישול אך מבולבל? לא יודע במה לבחור?
מלא פרטיך ונציג המוסד יצור עימך קשר בהקדם
שם מלא: דוא"ל:
טלפון נייד: עיר:
ת.ז:
אני מאשר את התקנון
צרו איתי קשר
פנייתך נשלחה
מבצע שליחה...
סגור